Na Chrobolsku řádí zloděj

Krimi zprávy:

 

Na Chrobolsku řádí zloděj

Prachatice – Chroboly / Už tři případy vloupání do chalup v Chrobolech řeší prachatičtí policisté.

Chroboly na Prachaticku se staly terčem neznámých pachatelů, kteří si zde už poněkolikáté za sebou vyhlédli chalupu k vloupání. Během doby od úterý do čtvrtka minulý týden přijali oznámení o vloupání do dalších dvou rekreačních objektů, ze kterých zloděj odcizil televizor, kanystr s benzinem, sadu nářadí a elektrocentrálu značky Honda, čímž majitelům způsobil škodu za více než 40 000 korun. Prachatičtí policisté intenzivně po pachateli přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci pátrají.

 

 

Dluh na výživném pěkně vzrostl

Prachatice – netolice /  Muž nezaplatil dlužné výživné a dál neplatil ani řádné výživné na svého syna, čímž mu vznikl dluh nejméně 250 000 korun.  

Netoličtí policisté sdělili podezření 63letému cizinci z přečinu zanedbání povinné výživy. Muž si od roku 2000 do roku 2002 neplnil svou vyživovací povinnost na svého syna, ačkoliv mu tuto povinnost rozsudkem stanovil okresní soud, čímž mu vznikl dluh na výživném nejméně 50 000 korun, které měl do tří dnů od nabytí právní moci rozsudku matce dítěte zaplatit a dál platit řádné výživné ve výši 1 500 korun měsíčně. Vzhledem k tomu, že tak neučinil ani do února roku 2014, vznikl mu na výživném dluh za nejméně 250 000 korun. Další prověřování provádí ve zkráceném přípravném řízení policisté v Netolicích.