Barbora a Samuel jsou nejlepší

Barbora Havlíčková a Samuel Jirouš ze SKI KLUBU ŠUMAVA zvítězili v Českém poháru staršího žactva v běhu na lyžích

jablonec vikend 3

 

jablonec vikend 4

 

8. a 9. března se uskutečnily v Jablonci nad Nisou poslední republikové závody v běhu na lyžích staršího žactva v rámci finále „Hledáme nové talenty v běhu na lyžích pro rok 2014“.

 

Sobotní závod se běžel klasickou technikou a byl to poslední závod, který se započítával do celkového bodování Českého poháru. Nejprve se na traťdlouhou 4km vydali starší žáci r.n. 2000, kde opět zvítězil letos neporažený Samuel Jirouš, když vyhrál o 11 sekund před oddílovým kolegou Františkem Honsou, 3. místo pak obsadil Tomáš Dufek ze Ski klubu Jablonec se ztrátou 11,2 s. Na stejně dlouhé trati žákyň r. 2000 pak dominovala Barbora Havlíčková. Dokázala porazit své největší soupeřky Karolínu Poulíkovou z Fenixu Jeseník o 33,9s a Barboru Antošovou ze Ski klubu Jablonec o 48,9 s. Těmito vítězstvími si S.Jirouš i B.Havlíčková zajistili celková 1. místa v Českém poháru v běhu na lyžích pro rok 2014.

jablonec vikend 2

 

 

Skvělou formu pak potvrdili Sam i Barča 1. místy v nedělním posledním závodě sezóny 2013/2014 na trati 2km volnou technikou a významně tak přispěli k celkovému vítězství starších žáků SKI KLUBU ŠUMAVA v hodnocení družstev.

Nezapomenutelným zážitkem pak zajisté bylo pro všechny mladé závodníky setkání s naší biatlonovou medailistkou ze ZOH v Soči Gabrielou Soukalovou, která se na stejných tratích připravovala na poslední část světového poháru.

jablonec vikend 5

 

-jh-

 

Oficiální kompletní výsledky najdete na http://zavody.czech-ski.com:

2 km klasicky

2 km volně