Ve Zdíkově mají kouzelné sluchátko!

Že jste ještě neviděli ‘doopravdického’ Macha, Šebestovou a jejich kouzelné sluchátko? Tak to ve Zdíkově to štěstí měli. Pohádkové postavy tady totiž strávily nějakou tu chvíli a měly s sebou i sluchátko, do kterého občas něco šeptaly. Co? Tak to se musíte zeptat zdíkovských…

 

uvodpruvod zdikov 12

 

Barevné masopustní veselí se nevyhnulo ani  zdejší škole a školce, zapojili se i dospělí. A že se jim to hodně povedlo, o tom se můžete přesvědčit na fotografiích Mgr. Romana Šebánka.

 

Ve školní družině byl maškarní rej dlouho očekávaný a pečlivě připravovaný. Poslední únorový den se po vyučování zaplnila družina tak rychle, jak obyčejně nebývá zvykem. Jak by také ne! Bylo zapotřebí se rychle převléknout (vlastně proměnit) a hurá do tance a soutěží!

Masky dětí byly propracované do detailů, některé veselé, jiné trošičku naháněly hrůzu, ale jen chvilku, protože ani ti ‘hrůzostrašní’ dopravdy nezlobili…

Sluší jim to, že?

{gallery}vimperk/2014/brezen/karneval_zdikov/{/gallery}

 

 

Dospělí se zapojili do tradičního masopustního veselí v sobotu, kdy vyrazili průvodem obcí…nechybělo nic, co ke správnému masopustu patří, včetně muziky.  A jestli dozvuky masopustního veselí ve vás budí úsměv ještě teď, pak (ať malí či velcí) ještě vyrazte na nějakou tu maškarní zábavu, ať  si tu dobrou náladu udržíte!

 

{gallery}vimperk/2014/brezen/pruvod_zdikov/{/gallery}

 

 

-red,rs-