vltava

Pochybnosti o provozu Vltavy

Podle informací redakce i na základě potvrzení starosty města obdrželo vedení města materiály týkající se zpochybnění důvěryhodnosti záměru nového majitele bývalého hotelu Vltava ohledně záměru jeho využití (Dům pro seniory).

 

Starosty Ing. Bohumila Petráška se ptáme, jak s informacemi vedení města naložilo:

„Informace v tomto ohledu jsme skutečně obdrželi a v minulém týdnu proběhla schůzka s nájemcem hotelu Vltava s tímto výsledkem:

v předložených materiálech byla problematickou hlavně osoba vlastníka nemovitosti, který nesplácel úvěry a zpronevěřil finance. Současný nájemce hotelu Vltava byl provozním ředitelem a zajišťoval chod Domova pro seniory, nikoliv financování stavby domova.

 

Nájemce hotelu Vltava má s vlastníkem od listopadu loňského roku uzavřenu řádnou nájemní smlouvu. Zároveň se s majitelem objektu dohodl na budoucí koupi. Objekt je v současné době elektronicky střežen, je vytápěn, náklady nese nájemce. Z tohoto pohledu je tedy o objekt dobře postaráno a nehrozí mu ani obyvatelům města žádná újma.

 

Členové rady byli seznámeni s předpokládaným způsobem využití objektu bývalého hotelu Vltava. Záměrem investora je provozovat v hotelu pobytové zařízení pro seniory s kapacitou asi 45 lůžek se zajištěním ubytovacích, stravovacích a dalších služeb spojených s potřebami seniorů, včetně nepřetržité přítomnosti personálu.

 

Podle vyjádření nájemce se nyní jedná o financování projektu, o rozsahu případných stavebních úprav a dalších záležitostech. Radní města chtějí být o vývji událostí průběžně informováni, což nájemce přislíbil. V závěru jednání seznámil nájemce členy rady s nabídkou možnosti využití prostorů objektu pro potřeby města, spolků a dalších zájmových organizací, a to bezplatně.

 

Nájemce Vltavy zodpověděl všechny otázky členů rady a vzhledem k dosud známým informacím, jeho otevřenosti a přístupu ke spolupráci, nemá rada důvod pochybovat o tom, že vybudování Domu pro seniory je seriózním záměrem, který bude ku prospěchu města a jeho obyvatel.”

 

-as-