AKTUALIZOVÁNO: Odhalená výrobna hašiše

policie byt

Tři vloupání do domů

 

HORAŽĎOVICE – v uplynulých týdnech vnikli pachatelé do tří domů, ze kterých odcizili nářadí, hodiny i příbory. 

 

     V pondělí 10. února letošního roku přijali horažďovičtí policisté tři oznámení o vloupání do domů. Neznámý pachatel vnikl v době od listopadu loňského roku do současnosti na oplocený pozemek u domu a po rozbití skleněné výplně ve dveřích i do vnitřních prostor domu. Uvnitř vše prohledal a odcizil nástěnné hodiny, hmoždíře a příbory. Vnikl i do hospodářského objektu a dílny, kde nic neodcizil. Navštívil i sousední dům, kde nebylo zjištěno žádné odcizení věcí. Celková škoda činí 9 880 Kč.
 
     V uplynulých šesti týdnech vnikl neznámý pachatel také do rekreačního domu v obci u Horažďovic. Uvnitř domu pachatel nalezl klíče, kterými si odemkl hospodářský objekt a odnesl si elektrickou vrtačku, hoblík, dvě pily a brusky. Majiteli vznikla škoda 14 600 Kč.
 
 
 

drogyOdhalená výrobna hašiše

 

Policisté při domovní prohlídce zajistili přípravky k výrobě produktu i suroviny. 

     Při dlouhodobém rozpracování závažné trestné činnosti na úseku drogové problematiky, kriminalisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Klatovy, zjistili při prováděné policejní práci informace, které následně museli podrobně prověřit. Dlouhodobým vyhodnocováním a analýzou získaných informací byly zadokumentovány skutečnosti, které potvrzovaly, že k této závažné drogové kriminalitě docházelo od počátku roku 2013 do současné doby v obci Štěpánovice. Realizace případu musela být důkladně připravena a naplánována, aby bylo zajištěno co nejvíce důkazních materiálů, které povedou k prokázání trestné činnosti podezřelých.


     Na základě zjištěného byla akce spuštěna. Proběhal ve večerních hodinách a kriminalistům se podařilo zajistit při domovní prohlídce přípravky sloužící k výrobě omamných látek, použité tlakové nádoby od plynu, dvě kompresní nádoby různých objemů a skleněné mísy sloužící k zachycení výsledného produktu. Rovněž tak byla zajištěna surovina sloužící k výrobě omamných látek výše uvedenou metodou.
 
    Při domovní prohlédce  zároveň zajistili  bílou a hědoukrystalickou látku. Akce se zúčastnil i psovod se služebním psem vycvičeným k vyhledávání omamných a psychotropních látek z oddělení služební kynologie v Plzni.

    Bylo zjištěno, že na místě docházelo k výrobě a distribuci “hašiše”. Výrobci byli  31letý muž a jeho 29letá přítelkyně. Jednalo se o opakovanou dlouhodobou výrobu.
    Část vyrobeného hašiše použili pro svoji potřebu, další pro prodej a distribuci.

   Policie v současné době vyhodnocuje výsledky akce a prověřuje všechny okolnosti případu nezbytné pro trestní řízení.
 
 
Aktualizováno
 

SUŠICKO – Žena a muž společně pěstovali konopí. Muž se pokusil i o výrobu pervitinu.  

     Policisté z oddělení obecné kriminality ze služby kriminální policie a vyšetřování šetřili na Sušicku nedovolenou výrobu omamných a psychotropních látek. Ve zkráceném přípravném řízení převzali osobně od komisaře 33 letý muž ze Sušice a 25 letá žena ze Strakonicka sdělení podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Muž se v prvním pololetí roku 2012 v obci u Kašperských Hor ve dvou případech pokusil vyrobit pervitin z léků a dalších chemických přísad.
Žena i muž společně do 24. září loňského roku pěstovali celkem 14 rostlin konopí. Z rostlin bylo možné získat téměř 80 gramů sušené rostlinné drti s 3,86 g THC. V chatě měli uskladněno dalších 28 kusů usušených celých rostlin, sušené květy i drť o celkové hmotnosti 164 gramů.
     V nařízení vlády o seznamech návykových látek je podle Jednotné Úmluvy o omamných látkách konopí zde zařazeno.
 

V chlívku pěstoval konopí

     Od komisaře z oddělení obecné kriminality převzal ve zkráceném přípravném řízení 33letý muž z obce na Sušicku sdělení podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž v době od ledna do září 2013, u domu a v prostoru bývalého chlívku, vypěstoval nejméně 98 rostlin konopí. Muž měl v místnosti technologické zařízení indoorové pěstírny konopí i průmyslová hnojiva. Zajištěné rostliny konopí byly předány ke znaleckému zkoumání a bylo zjištěno, že z rostlin bylo možné získat 905 gramů sušené rostlinné drti. Muž vypěstoval další rostliny konopí, které usušil, rozdrtil a uložil do plastových sáčků a získal 437 gramů sušené drti.
 
–  red, p cr –