Kdo bude novým radním?

Od listopadu 2012 do prosince 2014 – tak dlouho aktivně působil v radě města Petr Bednarčík, zvolený tajnou volbou (s výsledkem 11 hlasů pro) jako nástupce L. Drenčeniho, který rezignoval na členství v radě 6. listopadu 2012.

 

Od pondělka řeší vedení města obdobný problém s doplněním rady – Petr Bednarčík z důvodu pracovní vytíženosti rezignoval na post radního s platností od 1. ledna letošního roku.

Bednarčík působí od 1. prosince 2013 na ministerstvu vnitra na oddělení interního auditu a kontroly. S přijetím nového místa skončil i se svým dosavadním podnikáním. O členství v radě usiloval už po volbách 2010, kdy po nedohodě ohledně kandidátů dočasně funkci radního vykonával Stanislav Hlava (KDU-ČSL) a P. Bednarčík byl do rady zvolen později.

 

Po odstoupení L. Drenčeniho přišli SNK ED o druhý mandát v radě, Petr Bednarčík svým odchodem dal prostor dalšímu ze zástupců strany ČSSD Mgr. Karlu Střelečkovi. Ten bude také v souvislosti s výkonem funkce radního, do komunálních voleb letos na podzim, osloven.

 

V případě, že by Mgr. Střeleček funkci nepřijal, budou k nominaci náhradníka za P. Bednarčíka vyzvány další strany v zastupitelstvu a otevřena mezi nimi diskuse.

-as-