Z olympiády se vrátili s medailemi!

Na hrách zahajeni zodm 14VI. zimní olympiády dětí a mládeže ve Velkém Meziříčí se vimperští ukázali jako bojovníci a soupeřům nedali nic zadarmo! Podařilo se jim zúročit poctivou přípravu a jihočeský sport se opět i díky nim posunul výš.

 

Dětská olympiáda je součástí projektu Česko sportuje. „Tím chceme nabídnout sport úplně všem, aby se ho víc zúčastňovaly děti, které nemají možná až takový talent. Aby se hýbaly a dělaly něco pro své zdraví,” řekl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, který sám sportoval na vrcholové úrovni a nyní se jako předseda zasazuje o to, aby se dospělí i děti v Česku začali víc hýbat.

                                                                                                                                 foto ze zahájení VI. ZODM

 

Velký úspěch pro Jihočeský kraj, ale hlavně pro město Vimperk přivezli mladí sportovci z olympiády z Vysočiny 

 

Vimperský Ski klub Šumava, jakožto nejsilnější klub v kraji, vyslal na Vysočinu velmi početnou výpravu. Z osmi možných krajských reprezentantů jich ze Ski klubu Šumava bylo nominováno celých sedm, jedna závodnice pak ze Sokola Stachy. Tím ale počet vimperských účastníků na ZODM 2014 zdaleka nekončí. Pětice našich vypomáhala v reprezentaci biatlonu a další čtyři byli vybráni do družstva nově zařazené disciplíny LOB – čili lyžařského orientačního běhu.

 

Jak dopadli vimperští sportovci, kdo stál “na bedně” a jak probíhal letošní ročník z pohledu trenérů  Zbyňka Pavláska a  Josefa Bejčka si přečtěte v článku Zdeňka Formánka zítra v 7 hodin  v hlavních zprávách.

 

-red-