AKTUALIZOVÁNO: Sportovní víkend 25.1.-26.1.

AKTUALIZOVÁNO:

 

 

KP Basketbal

 

 

Bk Vimperk – Viktoria Tábor 73:64 (14:21, 33:35, 44:56)

 

 

Nedělní utkání bylo díky ochotě týmu Bk Tábor odloženo, takže vimperský tým se mohl soustředit jen na sobotní duel proti druhému celku z Tábora, který nevyhověl žádosti o přesunutí zápasu na jiný termín. K zápasu totiž vimperské družstvo nastoupilo v základní sestavě : P.Lukáš – M.Sitár, J.Hodina – F.Doule, K.Vácha a lavička náhradníků se skládala z dorostence M.Kubiše a trenéra V.Kautmana, který je bez zápasové a tréninkové praxe. Z různých důvodů chyběli M.Susol, M.Gála, R.Klímek, J. Koudelka a i ostatní hráče, kteří k utkání nastoupili, trápilo ať větší či menší zranění.

 

 

První čtvrtina byla ve znamení jednoho protikladu a tím byla úspěšnost střelby. Zatímco se Vimperští nemohli trefit, Táborští dokonale využívali clon a stříleli s vysokou efektivitou. Během prvních čtyř útoků zaznamenali tři úspěšné trojbodové pokusy a rázem se dostali do vedení 11:2. Poté se sice hra domácích mírně zvedla, ale do konce čtvrtiny se prakticky náskok hostí nezmenšil. Ve druhé čtvrtině především díky J.Hodinovi a P.Lukášovi, vimperský celek bodově dohnal svého soupeře a nebýt čtyř neproměněných trestných hodů v řadě v podání K.Váchy, mohl být Vimperští v půlce zápasu ve vedení.

 

 

Třetí čtvrtina začala jak ze špatného snu. Úsek 10:1 ve prospěch hostí a rázem byl náskok znovu dvouciferný. Do posledního úseku zápasu šel hostující celek s velmi pohodlným náskokem dvanácti bodů. Z posledních sil se domácí odhodlali k pokusu o snížení skóre a dohnání svého soupeře. Precizní obranou, zlepšenou střelbou a týmovým pojetím hry, se změnil vedoucí tým zápasu. Za prvních osm minut poslední čtvrtiny byl stav 18:2 pro domácí a hosté nevěřili vlastním očím. Vimperský celek odehrál celých 40 minut dá se říci v pěti hráčích, dorostenec M.Kubiš se na hřiště dostal na pouhé dvě minuty a V.Kautman občas vystřídal jednoho z pivotů, ale M.Sitár s P.Lukášem odehráli kompletních 40 minut. Dalo by se tedy předpokládat, že ke konci zápasu budou mít více sil hráči z Tábora. Opak byl však pravdou. Poslední čtvrtina byla zcela v režii domácích. Po úspěšném trojkovém pokusu hostujícího Vaňka, svitla sice malá naděje pro táborský tým, ale P.Lukáš a především J.Hodina úspěšným tříbodovým pokusem zcela odmítli, aby se zápas rozhodoval v posledních vteřinách. Vimperk si tak připsal velmi důležité vítězství, které podpořilo šanci na proklouznutí do první pětky v tabulce a zjištění si tak účasti v nadstavbové části sezony.

 

Bohužel soupeř v boji o páté postupové místo z J.Hradce vyhrál obě dvě těžké utkání na domácí palubovce s týmy ze špice tabulky. Vimperský tým tak musí překvapit a pokusit se vyhrát na hřišti stejných soupeřů a to celků z Pelhřimova a z Humpolce, kde se ovšem Vimperským dlouhodobě nedaří.

 

 

Střelci Bk Vimperk : J.Hodina 21(1), P.Lukáš 19(1), M. Sitár 12, F. Doule 11, K.Vácha 8 a V. Kautman 2

 

 

 

Halový fotbalový turnaj ročníky 2008 a mladší Strakonice 26.1.2014

 

 

 

Systém: 1x 15 minut každý s každým dvoukolově

 

 

Mužstva: FK Junior Strakonice, TJ Šumavan Vimperk, FK Slavoj Český Krumlov,FC Písek

 

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk : – FK Slavoj Český Krumlov: 2:0, Košnař D.,Havlan V., 4:0, Havlan V. 2x,Vondrášek T., Uhlík D. TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice: 5:0, Vondrášek T. 2x, Havlan V. 2x, Uhlík D., 4:2, Havlan V.2x,Vondrášek T.,Uhlík D.TJ Šumavan Vimperk – FC Písek: 5:0, Vondrášek T.3x, Havlan V.2x, 3:0, Havlan V., Vondrášek T., Uhlík D.

 

 

Konečná tabulka:

 

 

1. TJ Šumavan Vimperk 23:2 18b.

 

2. FK Junior Strakonice 22:11 12b.

 

3. FK Slavoj Český Krumlov 6:16 3b.

 

4. FC Písek 4:26 3b.

 

 

Nejlepší střelec turnaje: Havlan Vladimír (TJ Šumavan Vimperk)

 

 

Nejlepší hráč turnaje: Uhlík David ( TJ Šumavan Vimperk)

 

 

Sestava Šumavanu: Košnař Denis, Vondrášek Tomáš, Uhlík David, Krejčí Filip, Kryštof Roman, Havlan Vladimír, Karvan Jakub

 

 

Trenéři: Košnař Jiří, Vondrášek Petr

 

 

Hodnocení: „Sehráli jsme další kvalitní turnaj. Kluci plnili naše pokyny a hráli kombinační fotbal. Především obránci v čele s brankářem hráli zodpovědně, a proto jsme za celý turnaj obdrželi pouze dvě branky.

 

{gallery}vimperk/2014/leden/fotbal_turnaj_hala_strakonice_2008/{/gallery}

 


foto:Šumavan Vimperk

 

 

Vimperská sálovka 2013-2014

 

7.kolo – neděle 26.1.2014

 

 

 

Tácek United – Sedmička 15:1 (6:1)

Bujok Antonín 7, Bujok Gustav 3, Lácha Tomáš, Švihel Zdeněk, Mls Jiří,

Vítovec Miroslav, Blahout Václav – Sova Jakub

 

 

Dorost SK Čkyně – Litrpool J. K. 4:6 (3:2)

Chalupa Martin, Toman Lukáš, Uhlíř Jakub, Fiedler Josef – Psutka Jan 3,

Koubek Jaroslav, Ketzer Radek, Blahout Radim

 

Tabalko – Buccaneers F.C. 5:4 na pen. (3:2)

 

Marek Michal, Tesař David, Záleský Pavel, Kraml Jan – Petryna Sergej, Tůma Karel,

Topka Tomáš, Mráz Jaroslav

 

 

Čkyně – Tipsport 3:5 (1:0)

Král Josef 3 – Málek Ondřej 2, Šíp Martin 2, Kurz Jan

 

VC Parasites – Dynamo Jelimani 4:8 (2:3)

 

Valach Jan 2, Sýs Petr, Foltýn Jan – Pankratz Václav 3, Pek David 2, Císař Matěj 2,

Hrubý Milan

 

Tabulka po 7.kole

 

  1. Tipsport 7 0 0 52:16 21

  2. Čkyně 5 0 2 38:29 15

  3. Dynamo Jelimani 5 0 2 36:26 14

  4. Tácek United 4 0 3 47:23 13

  5. Tabalko 4 0 3 36:34 10

  6. Litrpool J.K. 3 0 4 29:36 10

  7. Buccaneers F.C. 3 0 4 35:36 10

  8. VC Parasites 3 0 4 33:41 9

  9.  Dorost SKČkyně 1 0 6 29:51 3
  10.  Sedmička 0 0 7 14:57 0

 

 

 

 

Střelci po 7.kole

 

19 – Bujok Gustav (Tácek United)

 

15 – Král Josef (Čkyně)

 

14 – Tesař David (Tabalko), Pankratz Václav (Dynamo Jelimani)

 

{gallery}vimperk/2014/leden/salovka_7_kolo/{/gallery}

 

Co nás čeká:

 

8. kolo – neděle 2.2.2014 od 13h

 

 

13.00h Dynamo Jelimani – Dorost SK Čkyně

 

 

13.50h Buccaneers F.C. – Sedmička

 

 

14.40h Litrpool J. K. – Tácek United

 

 

15.30h Tipsport – VC Parasites

 

 

16.20h Tabalko – Čkyně

 

***

 

Hokej:

 

 

 

TJ Božetice – HC Vimperk 3:9 (0:2,1:3,2:4)

 

 

Branky a nahrávky: 26. Nevolný (Tomeček), 49. Nevolný (Kálal), 51. Radosta (Pešta, Straka) – 1. Vinš (J. Předota), 16. Slabý (Janda), 21. Vinš (Janda), 29. Předota (Janda), 37. Slabý (Ženíšek, Janda), 43. Plouhar (Hail), 45. Lang (Paule, Vinš), 50. J. Předota, 54. Ženíšek (Janda)

 

 

Vyloučení: 9:5, navíc Straka (Božetice) 10 minut

 

 

Využití: 0:3.

 

 

V oslabení: 1:0.

 

 

Rozhodčí: Poskočil – Diviš, Sýkora.

 

 

Diváci: 350.

 

 

Božetice: Šindelář – Kojetín, Votruba, Jíška, Straka, Tomeček, Bartůněk – L. Nevolný, Kálal, L. Stejskal, Król, Pešta, Radosta, A. Nevolný, Pouch, P. Stejskal.

 

 

Vimperk: Pixa – O. Předota, Horejš, Voldřich, J. Předota, R. Sitter, Kouba – Slabý, M. Janda, Ženíšek, Lang, Vinš, Paule, B. Král, Hail, Plouhar.

 

 

 

Utkání Krajské ligy mužů hrané v neděli 26. ledna na zimním stadionu v Milevsku, bylo pro domácí tým Božetic tak trochu prestižní událostí. Bylo to totiž poslední domácí utkání tohoto klubu, který po sezóně v Krajské lize končí. Značně motivovaní domácí začali utkání s velkou chutí a hosté z Vimperka, kteří přijeli na poslední chvíli a byli zjevně ještě v autobuse, měli prvních deset minut velké problémy, aby ubránili houževnaté útoky domácích. Hlavně brankář Pixa se nenudil a vimperský tým v mnoha případech podržel skvělými zákroky. První branku utkání vstřelil v přesilové hře David Vinš po spolupráci s Janem Předotou. Domácí měli také výhodu několika přesilových her, které však nedokázali využít. Naopak při další přesilové hře hostí dává druhou branku do domácí svatyně Hail. Hosté díky dvěma využitým přesilovým hrám vyhráli první třetinu 2:0.

 

 

Do druhé části opět vstoupili domácí aktivněji a hosty přehrávali. I přesto se vimperští opět dokázali prosadit. David Vinš svým druhým gólem v utkání zvyšuje na rozdíl tří branek. Domácí se nechtěli s tímto stavem smířit a dostávali hráče Vimperka pod tlak, který nakonec přetavili v branku a ve 26. minutě snižují na 1:3. Vzápětí domácí nabídli hostům možnost dvojnásobné přesilové hry, kterou hosté využívají, když se tvrdou střelou od modré prosadil Ondřej Předota. Necelou minutu poté zasazuje domácím další ránu v podobě páté branky v jejich síti Karel Slabý.

 

 

V poslední části chtěli vimperští utkání dotáhnout do vítězného konce a také se vyhnout případným zraněním, které by mohli tým před Play off oslabit. Tím ale nebylo řečeno, že nějaký gól do branky Božetic není vítán. Postupně se ještě ve třetí třetině gólově prosadil mladý Plouhar, po líbivé individuální akci Lang a tvrdou střelou Jan Předota. Následně přidal poslední branku utkání Ženíšek. Domácí skórovali dvakrát a utkání tak skončilo vítězstvím Vimperka 9:3. Nutno podotknout, že nebýt výborných zákroků brankáře a trochu toho pověstného štěstí v první třetině, mohl se tento zápas vyvíjet úplně jinak.

 

 

V neděli 2. února zakončí Vimperk základní část Krajské ligy mužů utkáním na domácím ledě proti Hluboké nad Vltavou, která bude na dálku bojovat s Humpolcem o osmé místo a bude tak ve Vimperku usilovat o bodový zisk.

 

 

Přes nepříznivý vývoj v úvodu soutěže se vimperským hokejistům povedlo dosáhnout na vytoužené play off. Z jakého místa do něj vstoupí a kterému soupeři budou čelit, zatím není jasné. Rozuzlení přinese poslední kolo. Za celý tým opět děkuji fanouškům HC Vimperk za podporu a budeme se těšit v dalších úspěšných hokejových okamžicích.

 

 

Za HC Horejš Jiří

 

 

Dorost: HC Vimperk – HC  Lužnice  7:7  (2:4,3:1,2:2)

 

Branky: Fiedler 3, Chval 1, Klíma 1, Pek 1, Ptášnik 1

 

Přihrávky: Klíma 3, Král 2, Ptášnik 2, Fiedler 1, Myslík 1

 

Vyloučení: 11:7, využití 0:3, oslabení 1:0

 

Jako den a noc byly výkony ve dvou domácích utkáních vimperských dorostenců. Zatímco minulou sobotu vytěžili po výborném týmovém výkonu bod s vedoucími Strakonicemi, nyní v sobotu byli po špatném výkonu hlavně v obranné činosti rádi za remízu s posledním týmem tabulky, jenž navíc nastoupil pouze v osmi hráčích na stříadčce. V týdnu se zdálo, že budou domácí konečně kompletní a v utkání před domácícm publikem zvítězí, ale dlouhodobé zranění Hlavici si vyžádá ještě další léčení a navíc se zranil i Buček a sestava není stále ideální. S předzápasovou přípravou do utkání nebyl spokojený kapitán Skalický, tak se rozhodl k utkání nanastoupit a z kabiny odešel, citelné oslabení těsně před utkáním. Takže domácí nastoupili v deseti a hosté v osmi, striktní pohled na obě střídačky. V domácí brance nastoupil Chodora a utkání odchytal spolehlivě a své spoluhráče často podržel. Od prvních minut to byli překvapivě s chutí hrající hosté, kteří udávali tempo zápasu a individuálně hrající domácí mohli být po první třetině rádi, že neprohrávali ještě vyšším rozdílem. Od prvních minut druhé třetiny se domácí hra částečně zlepšila, dokázali vyrovnat hru i skóre utkání, ale hosté již víc nedovolili i když vyložených šancí měli domácích opravdu hodně. Když už Ptášnik vstřelil ze samostatného nájezdu branku nepřesný rozhodčí odpískal po brance domácím faul, který viděl snad jenom on. Hlavnímu rozhodčímu utkání vůbec nevyšlo. Ještě nyní nemůžu pochopit když jeden a ten samý rozhodčí minulé vypjaté utkání se Strakonicemi rozhoduje zcela v pohodě a nestraně (vyloučení 2:2) a týden na to zápas zcela nezvládne a domácí v rozhodujících momentech několikrát poškodí. To ovšem nemění nic na tom, že měli domácí poslední tým soutěže na svém ledě jasně přehrát. Ve třetí třetině je patrná velká snaha domácích o rozhodnutí utkání, ale velké chyby v obraně dovolují jít soupeři dvakrát do vedení a domácí musí skóre s maximální snahou dvakrát dotahovat. Když v padesáté sedmé minutě vyrovnal na sedm sedm v sobotu střelecky disponovaný Fiedler, zdálo se, že domácí utkání nakonec obrátí na svoji stranu, ale ani ty nejvyloženější šance proti vyčerpanému soupeři nedokáží využít pro vstřelení vítězné branky. V posledních dvou minutách rozhodčí navíc vyloučil dva vimperské hráče, opět za zcela běžné kontakty vždy po reakci hostující střídačky. Poslední šanci na vítězství neproměnil v závěru domácí Král, který při samostatném nájezdu trefil pouze tyč. Obranná činnost a proměňování vyložených šancí byla v sobotu velká slabina domácích. Navíc ani týmová chemie v sobotu na straně domácích v sobotu nebyla patrná. Soutěž vstoupí příští sobotu do své poslední čtvrtiny důležitým utkání v Klatovech a vimperští hráči si musí rychle uvědomit, že soutěž ještě zdaleka nekončí a podobnými výkony jako v sobotu proti poslednímu týmu tabulky by o druhé místo zajišťující baráž o ligovou soutěž mohli hodně rychle přijít.

 

{gallery}vimperk/2014/leden/hokej_dorost_vimperk_luznice/{/gallery}

 

 

HC Lišky Vimperk

 

HC Vimperk A – HC Písek 6:3

 

HC Vimperk A – HC Tábor 2:4

 

HC Vimperk B – HC Písek 2:16

 

HC Vimperk B – HC Tábor 0:21

 

{gallery}vimperk/2014/leden/hokej_2_trida/{/gallery}

 

 

HC Myšáci Vimperk

 


HC Vimperk – J.Hradec 13:3 ( 6:0,6:1,1:1)

 

{gallery}vimperk/2014/leden/hokej_6_trida_vimperk_hradec/{/gallery}

 

 

Junioři: HC Vimperk – HC Milevsko 6:2(4:0,2:0,0:2)

 

Ve velmi důležitém utkání o čelo krajské ligy juniorů předvedli vimperští hráči parádní nástup do zápasu a zcela ovládli první dějství a to ještě řadu příležitostí nevyužili.Ve druhé části pokračovali domácí v
kvalitním výkonu a zcela zasloženě vytáhli skóre až na rozdíl šesti branek.Do poslední třetiny nastoupili hosté s vědomím,že již nemají co ztratit a tak značně přitvrdili hru a za podpory svých trenérů se
pokoušeli vytvořit tlak na mladou rozhocovskou dvojici.Utkání tak ztratilo na tempu,více se diskutovalo než hrálo a toho hosté využili ke vstřelení dvou branek.Závěr si již domácí pohlídali ,nenechali se
vyprovokovat zcela frustrovanými hráči Milevska a získali cenné vítěství.

 

Branky:Krejsa,Havelka,Sitter J.,Vachoušek,Paule,Bárta


Sestava:Robl-Sitter R.,Vítovec,Paule,Kačmár-Novotný,Sitter J.,Bárta-Plouhar,Krejsa,Petera-Jungvirt,Havelka,Vachoušek-Kutil

 

 

PRVNÍ PROHRA ČTVRŤÁKŮ NA CELÉ HŘIŠTĚ

 

V sobotu 25. ledna pokračovala čtvrtým kolem Krajská liga přípravek ročníku 2004 a mladší, kdy vimperský tým zajížděl na led favorita soutěže, do sousedních Strakonic. Vimperští čtvrťáci v předchozích třech kolech nepoznali porážku, kdy postupně dokázali porazit týmy HC České Budějovice II 6:2, HC Lužnice 13:2 a tým HC České Budějovice I 10:1. Sobotní zápas byl tedy zápas celků, kteří zatím v soutěži neprohrály, protože i Strakonice první tři kola bezpečně vyhrály.

 

A zápas to byl v skutku pohledný, byl plný bruslení, osobních soubojů a pohledných kombinačních akcí. Vimperský tým měl zpočátku více ze hry a hned v šesté minutě šel do vedení po střele Willmanna, která skončila za zády strakonického gólmana Ešlera. Strakonický tým srovnal v deváté minutě, kdy po odpískání nesmyslně fauloval protihráče vimperský Tomáš Koška a nařízené trestné střílení bezpečně strakonický Braun proměnil. Hned v desáté minutě na to přidal druhou branku strakonických Císař a domácí tým šel do vedení. Vimperští se však nesložili, dál hráli svou hru a třetina mohla skončit minimálně vyrovnáním, ale vimperští opět nedokázali proměnit své vyložené šance, kdy dvakrát ujel Honza Vavřík, ale tváří v tvář strakonickému brankaři nedokázal svůj únik gólově proměnit.

 

Druhá třetina byla stejně vyrovnaná jako ta první, když opět vimperský tým měl o něco více ze hry, ale bohužel tak jako v první třetině, tak i v druhé své šance nedokázali proměnit. I strakonický tým měl šance, ale vimperské dokázal v této třetině, tak jako i po celý zápas, podržet jejich brankář Rosťa Slanina, který dokázal strakonické snajpry vychytat. Pouze jedna střela v úvodu druhé třetina proklouzla za jeho záda a proto strakonický tým druhou třetinu vyhrál v poměru 1:0 a celkový stav po dvou třetinách byl 3:1 pro domácí tým.

 

Do třetí třetiny měli strakoničtí lepší vstup, když v 35 minutě fauloval vimperský Václav Tykal velmi agilního Dana Hálu, který nařízené trestné střílení proměnil a navýšil tak náskok domácího týmu na tři branky. Vimperští však dál pokračovali ve své hře a o čtyři minuty ujela strakonické obraně dvojice Štěpánek – Koška, kdy druhý jmenovaný proměnil nezištnou přihrávku Honzy Štěpánka a rozdíl byl rázem opět o dvě branky. Bohužel v závěru utkání se podařilo strakonickým hráčům třikrát překonat Rosťu Slaninu ve vimperské brance a když vimperští opět vyhořeli v proměňování svých šancí, skončil zápas výhrou domácího týmu v poměru 7:2.

 

Hodnocení zápasu trenérem M. Willmannem

 

Zápas se Strakonicemi je vždy z obou stran zdravě vyhecovaný a většinou se vždy jednalo o hezké zápasy. A tento sobotní zápas nebyl výjimkou. Naši kluci a holky si za svůj výkon zaslouží pochvalu, a přestože zápas prohráli, tak odvedli velmi solidní výkon. Výsledek 7:2 z pohledu Strakonic tak úplně nevypovídá o průběhu celého zápasu. Pro náš tým je tato prohra dosti krutá, neboť měl minimálně na remízu a i strakoničtí trenéři se pochvalně vyjadřovali o naší hře a předvedeném výkonu. Ale bohužel, v poslední době je naší největší slabinou proměňování šancí a na vstřelenou branku spotřebujeme strašně moc střel. Do šancí se dostáváme, ale bohužel je nedokážeme proměnit ve vstřelený gól. A Strakonice jsou tým, který dokáže sebemenší chybičku gólově potrestat a v tom já vidím mezi našemi týmy největší rozdíl.

 

HC STRAKONICE – HC VIMPERK 7:2 (2:1,1:0,4:1)

 

Branky: 9. Braun (TS), 10. Císař (Hála), 17. Císař (Hála), 35. Hála (TS), 40. Kříž, 41. Braun (Kabele), 44. Šimák – 6. Willmann (Vavřík), 38. Koška (Štěpánek)

 

Sestava HC Vimperk: Slanina – Krejčí, Czerweková – Tykal, Sopek – Willmann, Vavřík, Ondřich – Beníšek, Koška, Štěpánek.

 

 

 

KP Basketbal

 

BK Vimperk – Viktoria Tábor 73:64


Střelci Vimperka : J.Hodina 21, P.Lukáš 19, M. Sitár 12, F. Doule 11, K.Vácha 8 a V. Kautman 2


Zítřejší utkání je pro velkou marodku odloženo!!

 

foto a text: Zdeněk Formánek