Do okresu postoupila Ludmila Důrová

Třiatřicet  žáků vimperské ZŠ TGM, z 8. a 9. ročníků, se zapojilo  do letošního jubilejního ročníku olympiády v českém jazyce. Dvě části letošní soutěže prověřily znalosti žáků v oblasti gramatiky a slohu.

 

Prostor tak mají nejen tradiční “pravidla”, ale i kreativita. “Zacházet” s češtinou  se učíme od malička, ne pro všechny je ale mateřský jazyk  jednoduchou záležitostí a mnozí se s ním ‘perou’ po celý život.

 

Ovšem účastníci olypiády v českém jazyce mají jasno – ačkoliv je čeština obecně řazena  těm těžším jazykům,  pro ně jsou její pravidla jasná a přirozená a chtějí s ní umět také dobře pracovat. To, že se vzdělávání v českém jazyce jejich pedagogové i oni sami věnují poctivě, dokazují i výsledky podobných vědomostních nebo literárních soutěžích.

 

A jak tedy dopadlo  letošní školní kolo? Kdo reprezentuje ZŠ T. G. M. Vimperk v okresním kole?

Porota vyhodnotila jako nejlepší Ludmilu Důrovou z IX. A, na druhém místě Barbaru Koukalovou z VIII. A a na třetím Kristýnu Pojslovou z IX. A. Všem  poděkovala za odvedené výkony a popřála jim, aby jim vztah k mateřskému jazyku vydržel co nejdéle a aby své schopnosti dále rozvíjely.  Ludmile Důrové mimo to také hodně štěstí v okresním kole.

Výherkyně dostaly kromě diplomů také věcnou cenu financovanou Radou rodičů ZŠ TGM.

 

Gratulujeme!

-red, dr-