Aktualizováno: Tragická nehoda: 3 mrtví

Aktuálně / ověřeno

 

Těžká dopravní nehoda se stala včera těsně po 18. hodině  u obce Pleše na Jindřichohradecku. Její bilance je hrozivá: všechny osoby ve voze v důsledku nehody zemřely.

Podle prvních informací z místa nehody zde havarovalo osobní auto, v němž cestovaly tři osoby, všechny byly po nehodě na místě mrtvé. Příčina a okolnosti tragické nehody se vyšetřují. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě kriminalisty ani dopravními policisty v průběhu ohledání zjištěna.

 

Prvděpodobně při projíždění mírné levotočivé zatáčky, 600 metrů za obcí Pleše ve směru na obec Doňov, řidič nepřizpůsobil dostatečně rychlost jízdy zejména svým schopnostem, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a jiným okolnostem.

V důsledku toho na mokrém povrchu vozovky nezvládl řízení vozidla. Najel na pravou krajnici, následně vjel do pravého příkopu vedle vozovk, přitom auto narazilo do ocelových svodidel a do betonové konstrukce propustku. Poté vozidlo dostalo smyk, převrátilo se na pravý bok a následně střechou narazilo do stromu, který stál sedm metrů vpravo od vozovky.

Při této tragické dopravní nehodě řidič i jednadvacetiletý spolujezdec z Českobudějovicka sedící vedle řidiče a devatenáctiletý spolujezdec z Táborska sedící na zadním sedadle utrpěli těžká mnohočetná zranění neslučitelná se životem, kterým všichni tři na místě dopravní nehody podlehli. Zcela zničený Superb ležel po nárazu do stromu mimo komunikaci.

 

Informaci o nehodě přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje v 18:06 hodin. Vzhledem k místu, kde se nehoda stala, byli k zásahu vysláni profesionální hasiči ze stanic Jindřichův Hradec a Soběslav. Na místo vyjela také Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje a Policie ČR.

 

Po 21. hodině, poté co byla nehoda zdokumentována Policií ČR, hasiči převrátili havarované auto zpět na kola, odřízli u něj střechu a vyprostili mrtvé osoby. Přibližně za další hodinu se na místo dostavila odtahová služba, na kterou byl Superb naložen a odvezen na expertizu. Zásah jednotek HZS byl ukončen krátce před půlnocí.

 

 {gallery}prachatice/2014/leden/plese_aktualizace/{/gallery}

-red-