Ochutnejte, co popíjely královny

radek
Další talkshow s ochutnávkou připravil Radek Nakládal na příští týden. V úterý 21. ledna vás zve do sušické kinokavárny, abyste spolu s ním oslavili už rok trvání pořadu, v němž přivítal mnoho zajímavých hostů.

 

Škrtněte si, prosím oslavuje letos v lednu první narozeniny.

Radku, koho měli  diváci možnost slyšet a o koho přišli ti, kteří si nechali  “Škrtněte si, prosím” v loňském roce ujít? Koho jsi pozval do nového pořadu jako prvního?

 

Na úplně první díl, když jsem pořad představoval, jsem pozval  autora rozsáhlé publikace o Sušici Jana Lhotáka a Dívku Šumavy roku 2012 Kateřinu Brabcovou. Během celého roku  to pak byly všechno zajímavé osobnosti ze světa hudby, umění, sportu. Velmi rád jsem přivítal a bylo mi ctí že přijali pozvání do mého pořadu  např. hudebníci Roman Holý a Lubomír Brabec, výtvrnice Vladimíra Tesařová, herec Jarek Hylebrant, olympionik Martin Jakš, juniorská sušická kajakářka Karolína Galušková, autokrosový jezdec Jaroslav Kalný, nebo sušický bohém Dan Čámský.
 
 
Připravuješ dalši díl s ochutnávkou – co už se, jako součást talkshow, v sušické kinokavárně ochutnávalo?
 
“Češi jsou národem pivařů, takže zatím jsme se pohybovali v této rovině a měli jsme možnost ochutnat pivo ze zámeckého pivovaru Chyše nebo z rodinného pivovaru Vilém. Ale letos začínáme vínem a ne ledajakým, tak jsem sám zvědav, jak  diváky naladí.”
 
 
Nejen jednotlivci ze světa hudby, ale i  skupiny se ve tvém pořadu představují. Jedna z nich téměř pravidelně, ovšem bylo jich víc. Připomeneš je?
 
“Úplně poprvé to bylo klatovské JILL Trio, pak blues-jazzová dvojiceTomáš Baierl a David Löffellmann, Daniel Čámský a jeho Triken Brůdrs  nebo UG Strýčkova zahrádka a Hellboys Jazz, což jsou skupiny, ve kterých působí můj syn Daniel.”
 
 
Ano, ten tě v pořadu věrně hudebně doprovází. Ale teď už prozraď, kdo bude hostem první letošní,  slavnostně narozeninové, talkshow?
 
“Mým prvním hostem bude režisér, producent a hlavně impresário úspěšného Těchonického divadla Petr Oukropec. Druhým , zahraničním, hostem bude Peter Lužný zástupce distributora, který na Slovenský trh dodává víno z vinařství Radošina.Toto vinařství se proslavilo hlavně burgundskou odrůdou Klevner. V roce 1953 jí popíjeli hosté při korunovaci anglické královny Alžběty II., při své návštěvě Slovenska toto víno pil i papež Jan Pavel II., nebo holandská královna Beatrix.”
 
 
Tak pokud jste to ještě neudělali, poznamenejte si do kalendáře k datu 21. ledna: “kinokavárna Sušice, 19 hodin, Škrtněte si, prosím”.

A. Staňková

 

plakat-leden-2014

 

***

Mediálním partnerem akce je www.sumava.eu.