policie

Podzimní evakuace kvůli úniku plynu má dohru

Pod vlivem návykových látek řídí

Hlídkou policistů z obvodního oddělení byl v Sušici na ulici Nuželické kontrolován v pondělí v odpoledních hodinách řidič vozidla zn. Seat Toledo. Místní 30letý muž se podrobil na výzvu policistů dechové zkoušce s negativním výsledkem, pak i testu na užití návykových látek. Ten už byl pozitivní na konopí a amfetamin. Muž, podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán správnímu orgánu, byl převezen do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření.
 
 

Do vězení nenastoupil, drze se vydal spáchat další trestný čin

V obchodním domě v Klatovech na ulici Domažlické byl v úterý 7. ledna po dvacáté hodině zadržen 53 letý muž z Karviné při krádeži zboží. Strážníci městské policie zloděje převezli na obvodní oddělení, kde bylo dalším šetřením policistů zjištěno, že muž je veden v celostátním pátrání.  Obvodní soud pro Prahu 2 na něj vydal příkaz k dodání do výkonu trestu. Muž byl eskortován a předán do věznice.
 
 

Došel si pro peníze i počítače

V úterý 7. ledna  vnikl v Sušici neznámý pachatel do domu, dále v prvním patře do místnosti, kde odcizil tři přenosné počítače a finanční hotovost. Škoda byla vyčíslena na 18 626 Kč.
 
 

Podzimní evakuace  lidí kvůli úniku plynu má dohru

Zaměstnanec bagrem prováděl výkopové práce a poškodil potrubí pro přívod zemního plynu. Ve zkráceném přípravném řízení šetří sušičtí policisté poškození plynového potrubí, ke kterému došlo loni 17. října v deset hodin dopoledne v Sušici na ulici Volšovská. Pracovník firmy prováděl pásovým bagrem výkopové práce a přitom poškodil plastové potrubí o průměru 160 mm. Po poškození začal unikat zemní plyn do ovzduší. V souvislosti s tím byla provedena evakuace osob z 23 bytů a uzavření komunikací v okolí místa. Muž převzal sdělení podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

 

-p cr, red-