DSC 0027

Pátek třináctého pro HC Vimperk

IHC Písek – HC Vimperk 11:3 (4:0, 4:1, 3:2)

Sestava: Podskalský (Pixa)

Ženíšek, Slabý, Janda, Myslík, Předota O.

Paule, Vinš, Lang, Voldřich, Předota J.

Plouhar, Hail, Sitter J, Vávra, Sitter R.

 

Vimperští hokejisté cestovali v pátek 13. prosince k dalšímu mistrovskému utkání krajské ligy na hřiště lídra soutěže. Soupeřem jim byl tým Písku. Hosté z Vimperka přijeli v oslabené sestavě a ze začátku se mohlo zdát, že působí až příliš odevzdaně. Tak se také začal odvíjet průběh zápasu. Domácí v 7., 9., 13. a 15. minutě skórovali do branky vimperského brankáře Podskalského a celá 1. třetina byla zcela v jejich režii. První třetina skončila jednoznačně vítězstvím domácích 4:0.

Ve druhé části se obraz hry nezměnil. Hosté sice Ženíškem snížili ve 28. minutě na 1:4, ale domácí opět udeřili čtyřmi góly a upravili stav na 8:1.

Vimperští vstoupili do poslední části zápasu s cílem zápas dohrát bez nějaké velké pohromy. Navíc museli dohrávat utkání na necelé tři pětky, kvůli odstoupení Vávry a zranění Jana Předoty. Ani střídání brankářů, kdy Podskalského nahradil v brance Pixa, nic nezměnilo. V poslední třetině přidali Písečtí další tři góly. Za hosty se trefili Lang a Ondřej Předota. Hráči Písku tento zápas jednoznačně ovládli a byli nad síly oslabeného hostujícího týmu, čemuž odpovídá i výsledek zápasu.

 

 

 

089-DSC 0173

 

Další foto ze zápasu ZDE

 

————————————————————————————————————————————————————————–

 

Síly nabrali za jeden den

 

 

HC Vimperk – Jiskra Humpolec 5:4 (2:2,2:1,1:1)

 

Sestava HC: Podskalský ( Pixa )

 

Předota O., Horejš, Slabý, Janda, Ženíšek

 

Vinš, Lang, Paule, Předota J, Voldřich

 

Hail, Plouhar, SItter J., Vávra, Sitter R.

 

Gabauer

 

 

Rozhodčí: Poskočil, Sýkora, Vondráček

 

 

300 diváků

 

 

Na páteční utkání z Písku chtěli hráči HC Vimperk rychle zapomenout a po jednodenním odpočink přivítali v neděli 15.prosince na domácím ledě hokejisty z Humpolce. Bylo jasné, že tento zápas bude pro Vimperk velice důležitý. Tříbodová výhra by znamenala udržení kontaktu se skupinkou týmů na 5. – 8. místě. Utkání začalo v režii domácích, ale ve 4. minutě šli hosté po dosti laciné brance do vedení na 0:1. Běžela 10. minuta a Humpolec střílí z další nenápadné akce branku na 0:2. Domácí tým mírně znervózněl a bylo nutné s hrou něco udělat.

Od té doby, domácí více stříleli, byli aktivnější, díky čemuž ve 13. minutě Paule po nahrávce Voldřicha snižuje na 1:2. O dvě minuty později Janda tvrdou střelou orazítkoval pouze brankovou konstrukci hostující branky. V 17. minutě po spolupráci mladíků Sittera J. a Plouhara střílí Plouhar vyrovnávací branku na 2:2. Tato vyrovnávací branka byla pro domácí velice důležitá. Do kabin šly oba týmy za stavu 2:2.

 

 

 

Do druhé části vstoupili domácí lépe soustředěni a i po velmi důrazném a aktivním napadání hostujících hráčů přišel druhý útok domácích. Po ose Vinš, Předota J. dává Voldřich ve 26. minutě na 3:2. Zdálo se, že domácí mají vše pod kontrolou, ovšem ve 31. minutě byl vyloučen Sitter R. a následně Vinš. Hosté hráli krátkou přesilovku 5 na 3. V této přesilové hře hosté neskórovali, ale těsně před návratem domácího Vinše na led, hosté vyrovnávají. Netrvalo ani minutu a Paule nekompromisní střelou opět vrací domácím jednobrankové vedení, když zvyšuje na 4:3.

 

 

V poslední třetině chtěli domácí hokejisté pro svůj klid odskočit hostům ještě alespoň o jednu branku. To se jim ve 45. minutě povedlo, zásluhou Davida Vinše, který v přesilové hře zvyšuje na 5:3. Vše se tedy vyvíjelo příznivě pro domácí tým. Jenže v 50. a 51. minutě šli na trestnou lavici Vávra a hned po něm Lang. Hosté tedy hráli téměř dvě minuty dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Gól se jim díky výborné obranné hře a obětavosti domácích dát nepodařilo. Ovšem chvíli nato v 53. minutě hosté snižují na 5:4, když domácí obrana nechala před brankou samotného útočníka hostí, který nadvakrát překonal Podskalského. Na domácích byla vidět po této brance mírná nervozita a obavy o udržení výsledku. V 59. minutě byli těsně po sobě vyloučeni dva hostující hráči. Domácí hráli 5 na 3, ale hosté i v tomto značném početním oslabení napadali a dokázali vytvořit rychlý protiútok, který byl donucen bránící Předota J. za cenu faulu zastavit. Hosté odvolali brankáře a hrálo se 4 na 4. Hosté ze všech sil zkoušeli skórovat, ale i přes skrumáže před Podskalského brankou dokázali domácí bojovností tyto šance zneškodnit a udržet tak jednobrankové vedení až do konce zápasu. Další utkání před vánoční pauzou odehrají vimperští hokejisté na ledě favorita ve Veselí nad Lužnicí.

 

DSC 0232

 

 

Více  snímků z průběhu zápsu ZDE

 

 

 

Za HC Jiří Horejš