A už svítí i ten náš!

Tak se radovaly děti, když se rozcházely z prostranství před školou T. G. Masaryka, kde byl právě dnes slavnostně rozsvícen krásný vánoční strom. A s plnou parádou!

 

strom tgm73

 

Druhá adventní neděle přivítala v pozdním odpoledni desítky a desítky zvědavých návštěvníků, kteří se přišli podívat nejen na rozsvícení stromu, ale  i na program, který celou akci provázel.

 

strom tgm35

 

Jak už bývá zvykem, na začátku  se “proslovuje”, a tak význam adventu a krásné Vánoce plné zdraví a pohody popřáli starosta města, místostarostka a ředitelka školy a pak už se  rozjel slavnostní program. Postupně se na “jevišti” vystřídaly všechny ročníky od nejmladších po nejstarší  a každé vystoupení, ať pěvecké, taneční nebo divadelní,  bylo odměněno velkým aplausem.

 

strom tgm1

 

strom tgm18

 

strom tgm26

 

strom tgm33

 

Po doznění posledních tónů  vánočních koled a písní rozjasnil  prostor nejprve ozdobený a rozsvícený vánoční strom a chviličku poté na nebi rozkvetly ohnivé květy ohňostroje.

 

strom tgm65

 

strom tgm72

Pohoda adventu byla v tu chvíli  opravdu všudypřítomná a všichni si  odnášeli hezký zážitek. S dobou adventní je ve Vimperku letos spojeno více akcí, na které se bude vzpomínat – tou hlavní je  umístění a  oživení nového zvonu Inocenc, který nechyběl ani zde. Ne přímo, ale prostřednictvím malých zvonečků nesoucích jeho jméno. Ty si mohli zájemci zakoupit a přispět tak zároveň do sbírky, díky níž byl “velký” Inocenc pořízen.

 

 

S přáním  klidu a pohody a s poděkováním všem, kteří  připravili tak hezké odpoledne, se lidé rozcházeli domů. Ne rychle, ale pomalu, jako by si s sebou chtěli odnést co nejvíce těch pěkných chvil.

 

A právě takové, samé pěkné, plné laskavosti, radosti a úsměvů vám přeje i redakce www.vimperk.eu.

-as, foto Zdeněk Formánek-

 

 

Fotografie z průběhu celé akce najdete ve FOTOGALERII.