Hedvábné Vánoce

Předvánoční přípravy vrcholí, obchody jsou plné, všude shon, ruch, nervozita, jen ve školní družině Pampeliška se na chvíli čas vždycky zastaví. Tedy opravdu jen na chvíli, protože ta „volná chvilka“ vždycky uběhne tak rychle…

V Pampelišce bylo celý listopad pěkně rušno, ale byly i dny, kdy vše ztichlo, občas slyšet nějaké to slovo, zašustění papíru, cinknutí … to když se „vánočně vyrábělo“. Různé dekorace, ozdoby, zápichy… Bylo toho hodně a ve spoustě domácností udělají výrobky na Vánoce velkou radost. Naposledy se děti II. oddělení  družiny sešly na  tvořivém odpoledni při andělském malování na hedvábí. A přibraly i rodiče, samozřejmě!

andelske vanoce9

 

 

Pro některé to bylo docela dobrodružné, protože syté barvičky , kterými se hedvábí maluje jsou trochu neposedné, a tak měli i rodiče možnost pomoci svým dětem s tvořením. Po krátké ukázce „jak na to“ a chvíli naprostého soustředění se to už na obrázcích andělíčky, zvonečky a hvězdičkami jen hemžilo. Vedly se vážné diskuse nad vhodnou volbou barev, umělecké debaty o motivech, ale většinou bylo soustředěné ticho. Na závěr obrázky „dostaly solný pláštík“ a to byla chvíle, a to byl ten pravý čas na malé občerstvení. Než dílka uschla, děti si stihly pohrát, maminky popovídat a probrat detaily vánočních svátků.

andelske vanoce18

Atmosféra i na našem letošním posledním „výtvarném“ setkání byla báječná, Děti byly soustředěné a hodné, maminky měly dobrou náladu, dílo se dařilo a tak jsme si to užili. všichni. Děkuji všem nejen za tento příjemně strávený podvečer a těším se na další na jaře,“ dodala Helena Pojarová Tesařová, vychovatelka která má tyhle, dětmi i rodiči velmi oblíbené, akce „na svědomí“. Však jí také všichni děkovali a přáli nejen hezké svátky, ale i spoustu nápadů na další tvořivé dílničky v družině.

 

andelske vanoce16

Nakonec už jen sesypat solný pláštík z obrázků a těšit se konečným efektem. Na hedvábí sůl zanechala ornamenty podobné mrazovým květům a tak nádech Vánoc měl i tentokrát dokonalou kulisu.

-red, hpt-

{gallery}susice/2013/prosinec/andelske_hedvabi/{/gallery}