Aktualizováno – Sportovní víkend 7.12 – 8.12

Hokej

 

 

Krajská Liga Dorostu:


HC Vimperk – HC Strakonice 1:6

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/hokej_dorost/{/gallery}

 

 

3.Třída – Minihokej 4.kolo 

 

HC Vimperk , HC Milevsko 2010 , HC Č. Budějovice I

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/hokej_treti_trida/{/gallery}

 

 

6.třída Liga žáku HC Myšáci

 

HC Strakonice (HC Vimperk) – Meteor Třemošná 8:7 (2:0,3:4,3:3)

 

Hráno ve Strakonicích

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/hokej_sesta_trida/{/gallery}

 

Junioři

 

HC Vimperk-DDM Rokycany  2:6 (2:1,0.3,0:2)


Branky:Petera,Pešl


V utkání o čelo tabulky ,které se hrálo v Sušici, vimperští junioři
nezvládli,kvalitně odehráli pouze první třetinu a když v následujích
třetinách nevyužili řadu přesilových her,tak nemohli pomýšlet na zisk bodů.

 

 

Muži KP

 

HC Vimperk – HC Vimperk 4:1 (2:1,1:0,1:0)

 

Branky domácí : 12 minuta Vinš ( Předota J., Voldřich ) Hosté : Major (Kopecký),12 minuta Horejš ( Janda, Předota O. ),33 min. Lang ( Předota J.),59 min. Vinš ( Lang )

 

Vimperk: Podskalský (Pixa) – O. Předota, Horejš, Voldřich, J. Předota, R. Sitter, Kouba – Slabý, M. Janda, Ženíšek – Lang, Vinš, Paule – J. Sitter, Hail, Pouhar – Gabauer. Trenéři Tomáš Kašpar a Petr Grulich.

Strakonice: Špiler (Zeman) – Hrubý, Ondrejec, Hřebíček, Kloud, D. Kovář, M. Řehoř – Kadlec, Bouška, T. Růžička – Čadek, Major, J. Kopecký – Andrle, Hora, Binder – Kurečka. Trenéři Pavel Hejl a Marek Kloud.

 

Vyloučení 9:8 + hosté Kloud 10 min OS

Přesilovky 2:0

Oslabení 1:0

Rozhodčí: Dvořák, Knor, Brůba

400 diváků

 

V neděli 8.12.2013 přijeli na vimperský zimní stadion k mistrovskému utkání hokejisté Strakonic. Derby mezi Vimperkem a Strakonicemi bývá vždy šlágrem Krajské ligy. Domácí začali aktivně a s velkým odhodláním oplatit hostům porážku, kterou utrpěli ve druhém kole na ledě Strakonic. Tak se i odvíjel úvod utkání. Hosté sice měli možnost hned ve 4. minutě při přesilové hře změnit skóre, ale domácí hráči byli proti. Poté přišly tři přesilové hry Vimperka. Nejprve v 7. minutě a pak dvojnásobná přesilovka 5 na 3. V té se ještě domácí neprosadili, ale v následné početní výhodě 4 na 3 dává ve 12. minutě David Vinš po spolupráci obránců Jana Předoty a Voldřicha na 1:0. Netrvalo ani minutu a v témže čase po dalším vyloučení hostujícího hráče zvyšuje z prostoru před brankou Horejš po přihrávce Martina Jandy. Stav utkání se tedy během jedné minuty změnil na 2:0. Bylo jasné, že hosté to na vimperském ledě nebudou mít jednoduché. Když už se měli hráči téměř na odchodu do šaten, hosté dvě vteřiny před koncem první třetiny, snižují dorážkou odraženého puku na 2:1. Pochopitelně tento gól do šatny pro domácí hráče moc příjemný nebyl.

 

Druhá třetina byla spíše v režii hostí, jelikož hráli 5x po sobě přesilovou hru, v které ale neuspěli díky výborné obranné hře domácích hráčů. Tato obraná hra ve druhé třetině byla téměř klíčová pro další vývoj utkání. Byli to právě hráči Vimperka, konkrétně útočník Lang, který ve 33. minutě dává v oslabení po Předotově přihrávce gól na 3:1. Tento brankový stav vydržel až do konce druhé části utkání.

 

Ve třetí části se hosté snažili ze všech sil přehrát domácí obranu, ale marně. Domácí hráli disciplinovaně a trpělivě a hostující hráče téměř k ničemu nepustili. Domácí trenéři museli korigovat sestavu. Vinou zranění odstoupil mladý Jiří Sitter a nedlouho poté i jeho starší bratr Radek. Domácí tým tak dohrával utkání na dvě obranné dvojice. V 59. minutě David Vinš po nahrávce Langa ujíždí strakonické obraně, posílá kotouč mezi betony brankáře Špilera a pečetí výsledek zápasu na 4:1.

 

Byl to krásný hokejový večer a hrálo se derby, jak má být. Jako vedoucí mužstva bych rád poděkoval celému týmu HC Vimperk za předvedený, velice dobrý výkon a především i všem divákům, kteří přišli podpořit a samozřejmě i fanoušky Strakonic. Obě dvě strany se postarali o krásnou, hokejovou atmosféru. Další víkend se budou hrát dva zápasy, první zápas se odehraje v pátek 13.12. na zimním stadionu v Písku a druhý zápas v neděli 15.12. na domácím ledě s Jiskrou Humpolec.

 

Za HC Vimperk Horejš Jiří

 

 

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/hokej_muzi_vimperk_strakonice/{/gallery}

 

 

 

Fotbal

 

1.kolo Krajské ligy mladších žáků v Třeboni

 

V neděli 8.12. jsme odehráli první kolo krajské ligy mladších žáků v Třeboni.Úvod se nám docela vydařil. Dvě výhry  a jedna remíza jsou docela solidní vstup do tohoto turnaje.

 

sestava:Uhříček L.- Zahradník J.,Uhlík M.,Rod O.,Frček L.,Formánek J.,Matoušek V.,Červený O.,Koloušek T.

 

Vimperk-SK Čtyři Dvory      11-6    Frček L. 5,Matoušek V 3, Koloušek T.,Rod O.,Červený O

Vimperk-1.FK.Příbram 02    5-5   Frček L. ,Rod O.  2,Koloušek T.

Vimperk-Jiskra Třeboň        7-2   Červený O. ,Frček L. 2,Koloušek T.,Rod O.,Uhlík M

 

 

Krajská halová liga – Týn nad Vltavou 8.12.2013 ročníky 2005 a mladší

 

V neděli 8. prosince odehráli vimperští fotbalisté ročníku 2005 a mladší již druhé kolo krajské halové ligy v Týně nad Vltavou.Po odehraných šesti zápasech nepoznali hořkost porážky, kdy

svá všechna utkání vyhráli. Třetí kolo základní části se hraje v sobotu 11.ledna 2014.

 

Výsledky 2. hracího dne:

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Meteor Tábor 3:1

 

střelci:Hodina 2, Pergler

 

TJ Šumavan Vimperk – Jiskra Třeboň 5:2

 

střelci:Benda 2, Stohr 2, Uhlík

 

TJ Šumavan Vimperk – SK Dynamo Č. Budějovice (2006) 9:2

 

střelci:Benda 2, Pergler 2, Hodina, Stohr, Uhlík, Kliment, Lyer

 

sestava: Benda, Pergler, Kecskés, Hodina (ročníky 2005), Uhlík, Kliment, Lyer, Stohr, Juřík (2006)

 

trenér: Jaroslav Uhlík

 

 

 

Turnaj – SOCCER CUP České Budějovice

 

 

FAČR CUP 2013

 

V sobotu 7. prosince se tým hráčů Šumavanu Vimperk, ročník 2005 zúčastnil velmi kvalitního turnaje s názvem FAČR CUP 2013, který pořádal v nafukovací hale v TCM na Složišti tým SK Dynamo České Budějovice. Na tento turnaj byly pozváni týmy z celé České republiky a jeden Slovenský tým a celkem se jej zúčastnilo deset týmů. Hrálo se systémem každý s každým jednou 17 minut v počtu 4+1. Takže na každý tým čekala pěkná porce devíti zápasů a kluci celkem odehráli 153 minut.

 

 

Turnaje se zúčastnily tyto týmy: AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, FK Teplice, Hradec Králové, Baník Most, Zbrojovka Brno, FK Chrudim, ČSFA Malacky (SVK), FC Vysočina Jihlava a TJ Šumavan Vimperk.

 

 

Vimperští hráči se již delší dobu pohybují v popředí této věkové kategorie, které vévodí týmy pražských S, tedy Sparta a Slavie, a tento turnaj byl pro ně další těžkou zkouškou, aby obstáli v této náročné konfrontaci s týmy velkých měst.

 

 

Hned na úvod turnaje čekal na Vimperské ten nejtěžší soupeř a to tým Sparty Praha, který v poslední době předvádí velmi pohledný fotbal. A i v tomto zápase dokázal, že v současné době je o nějaký ten level výše než ostatní týmy ČR. Vimperští však vyloženě nepropadli a hráli to, co jim soupeř dovolil, bojovali jako lvi, ale Sparta je k ničemu nepustila a tak prohra s tímto soupeřem v poměru 0:5 se nakonec ukázala jako velmi přijatelná, vždyť ostatní týmy Sparta dokázala přehrát daleko větším rozdílem.

 

 

Ve druhém zápase se Vimperští chlapci poměřili s hráči Zbrojovky Brno, se kterými se již v minulé sezóně utkali v republikové soutěži Estian Tour a dokázali je několikrát porazit, ale i ochutnat hořkost porážky. Tento zápas se Vimperským podařil, když hned v úvodu zápasu inkasovali zbytečnou branku a vypadalo to, že Zbrojovka Vimperské opět porazí. Vimperští kluci se však vzepjali k výbornému výkonu, hráli jako jeden tým, začali hrát, tak jako to umějí, kombinační hru a ta přinesla své ovoce. Jarda Uhlík nejprve srovnal na 1:1 a poté strhl vedení na Vimperskou stranu Petr Benda. Tyto branky Vimperské povzbudili a dál „bušili“ do svého soupeře a další branky na sebe nenechali dlouho čekat. Po dvou brankách přidal Willmann a po jedné Hodina a Kecskés a rázem to bylo 6:1. Hráči Zbrojovky Brno se již v závěru zápasu zmohli jen na upravení skóre vstřelenou brankou a zápas tak skončil výhrou Šumavanu 6:2.

 

 

Ve třetím zápase se proti Vimperským postavil tým Baníku Most. Vimperští posilněni vítězstvím nad Zbrojovkou na svého soupeře vlétli a do poloviny zápasu dokázali vstřelit dvě branky, o které se postaral Benda a Sova a vypadalo to, že si kluci ze Šumavy připíší další tři body. Ale zápas opět ukázal, jak je fotbal ošidný a že když není soustředěnost až do konce zápasu, povolí se v nasazení, tak nic není vyhráno. Vimperští ukolíbaní svým dvoubrankovým vedení přestali být důrazní a toho využil soupeř z Mostu a v závěrečných pěti minutách dokázal zápas otočit ve svůj prospěch, když dokázal vyhrát v poměru 3:2. Později se ukázalo, že ztráta tohoto zápasu byla velmi klíčová v konečném pořadí.

 

 

Ve čtvrtém zápase čekal na Vimperské tým z Teplic. Vimperští se dokázali rychle oklepat ze ztraceného zápasu s Mostem a od počátku diktovali tempo hry a oni byli páni na hřišti. To co praktikovali ve druhém zápase proti Zbrojovce Brno, to plnili i v zápase proti Teplicícm, které nakonec dokázali porazit v poměru 5:0, když dvě branky vstřelil Uhlík a po jedné přidaly Benda, Kecskés a Willmann.

 

 

V pátém zápase na turnaji čekal Vimperský tým domácí SK Dynamo České Budějovice. Kluci z Budějovic v poslední době hrají velmi atraktivní fotbal, je na nich vidět veliké zlepšení a jejich výsledky tomu i napovídají. V posledním měření sil při Krajské lize přípravek v hale v Třeboni se soupeři rozešli nerozhodně 2:2 a tak se čekal velmi vyrovnaný zápas. Avšak tentokrát kluci z Dynama měli více sil a dokázali Vimperské porazit v poměru 5:1, když se za Vimperk trefil pouze Martin Willmann. Ikdyž výsledek ukazuje, že tým Dynama měl velkou převahu, tak tomu tak není a na své vítězství se nadřeli a Vimperští hráči jim byli důstojným soupeřem.

 

 

Šestým soupeřem Vimperských na turnaji byl tým z Chrudimi a na Vimperských již byla vidět únava. Po hřišti se již pohybovali pomaleji a i osobní souboje často prohrávali. Tým z Chrudimi byl hratelný soupeř, avšak jak ubývalo sil, přibývalo individuálních chybiček, které soupeř dokázal potrestat. Tým z Chrudimi nakonec dokázal Vimperské porazit v poměru 4:1, když se za Vimperské trefil Dominik Pergler.

 

 

V sedmý zápas svedl dohromady Vimperský tým proti týmu Vysočiny Jihlava. Vimperští těžko hledali poslední zbytky sil do tohoto zápasu, ale našli je a od počátku se hrál velmi vyrovnaný zápas a také skóre zápasu bylo hodně dlouho bezbrankové. Nakonec tím šťastnějším týmem byl tým Jihlavy, kdy v závěru utkání dokázal prostřelit dobře chytajícího Víťu Dvořáka ve Vimperské brance. Vimperští se ještě pokoušeli alespoň o vyrovnání, ale rozhodčí byl proti a nepochopitelně ukončil zápas o minutu a půl dříve než byla stanovená doba a nebyly platné ani žádné protesty ze strany realizačního týmu Vimperka.

 

 

V předposledním zápase se proti Vimperským postavil tým ze Slovenska, tedy tým Československé fotbalové akademie Malacky. I s tímto soupeřem se Vimperští již několikráte střetli a dokázali je i několikrát porazit, ale tento turnaj se tým z Malacek představoval v tom nejlepším světle, vždyť dokázali remizovat s favoritem turnaje Spartou Praha. A jejich formu pocítili i Vimperští. Začátek zápasu byl vyrovnaný a Vimperští byli rovnocenným soupeřem, a dokonce šli i do vedením, když byl v pokutovém území faulován pronikající Dominik Pergler a nařízený pokutový Petr Benda bezpečně proměnil, ale postupem času přebrali otěže zápasu hráči z Malacek, když hned z následujícího útoku srovnali na 1:1 a hned vzápětí strhli vedení na svou stranu další vstřelenou brankou. Pak ještě přidaly třetí a čtvrtou branku a zdálo se rozhodnuto. Vimperští však Petrem Bendou snížili na rozdíl dvou branek a snažili se přidat i další, avšak bez úspěchu. I v tomto zápase Vimperští shořeli na proměňování vyložených šancí (bohužel tento trend se projevoval po celý turnaj) a když soupeř z Malacek dokázal své šance bezpečně proměňovat dokázal v zápase zvítězit v poměru 6:2.

 

 

Do posledního zápasu Vimperský tým nastupoval značně unavený, avšak dokázal se vybičovat, kluci sebrali poslední síly a chtěli být týmu z Hradce Králové nejenom vyrovnaným soupeřem. Hradec Králové se prezentoval velmi silovým pojetím, kdy ve svém středu měl velmi šikovné hráče. Vimperští se však chtěli s turnajem rozloučit důstojně a od počátku zápasu makali jak jen mohli. Jejich hra se jim vyplatila a po důrazu Šimona Kecskése a jeho krásné střele šel Vimperk do vedení. Soupeř však dokázal vyrovnat a hrálo se od znova. Vimperští kluci bojovali a za jejich aktivitu jim byla odměnou branka, kterou vstřelil Jarda Uhlík a Vimperk opět vedl 2:1. Útoky se střídaly ze strany na stranu, velkou práci měli oba gólmani v brance. Soupeř však dokázal opět vyrovnat. Kluci z Vimperka však chtěli výhru a svému chtění šli naproti a svého soupeře uzamkli před jejich brankou. Tlak Vimperských vyústil ve třetí branku, kterou vstřelil Dominik Pergler, který ukázal svůj důraz před soupeřovo brankou. Do konce zápasu chyběly necelé dvě minuty. Již se zdálo, že Vimperští udrží svůj jednobrankový náskok, ale soupeř byl proti a těsně před koncem zápasu dokázal srovnat na 3:3 a tímto skórem i zápas skončil.

 

 

Tento velmi kvalitní turnaj nakonec přesvědčivě vyhrál tým Sparty Praha, před týmem z Malacek a Dynamem České Budějovice. Vimperský tým určitě na tomto turnaji ostudu neudělal a skončil na 8. místě. Nebýt nešťastné prohry s Mostem a Hradcem Králové, kdy v obou zápasech Vimpeský tým vedl, avšak nedokázal zápas dotáhnout do vítězného konce, tak Vimperští skončili na velmi krásném 5. místě. Ale to je jenom kdyby, na které se ve fotbale, ale i v jiném sportu nehraje. Přesto tento turnaj byl pro Vimperské velmi velkým přínosem, hráči opět načerpali spousty zkušeností, někteří se jak se říká hrábli až na své dno, a zahráli si proti týmům, proti kterým nehrají každý den. Realizačnímu týmu zase tento turnaj ukázal, na čem je třeba zapracovat, kde má tým slabinu a kde je zase silný. Každý takový to je ohromná zkušenost a devíza do další práce a hlavně hráči z těchto těžkých zápasů můžou čerpat při svém dalším fotbalovém vývoji.

 

 

POŘADÍ TURNAJE:

 

1. AC SPARTA PRAHA 25 B 75:12

 

2. ČSFA MALACKY 22 B 42:14

 

3. SK DYNAMO Č.B. 21 B 42:29

 

4. FK CHRUDIM 18 B 27:27

 

5. FC VYSOČINA JIHLAVA 10 B 30:35

 

6. FC ZBROJOVKA BRNO 8 B 25:34

 

7. HRADEC KRÁLOVÉ 8 B 21:42

 

8. ŠUMAVAN VIMPERK 7 B 21:27

 

9. FK TEPLICE 7 B 21:53

 

10. BANÍK MOST 4 B 20:52

 

 

sestava Vimperka:Vítězslav Dvořák, Martin Willmann, Dominik Pergler, Petr Benda, Marek Sova, Šimon Kecskés, Adam Hodina (ročníky 2005), Jaroslav Uhlík (2006)

 

trenér: Jaroslav Uhlík

 

vedoucí týmu: Martin Willmann

 

HODNOCENÍ TRENÉRA Jaroslava Uhlíka

 

„Už pozvání od Dynama na takto skvěle obsazený turnaj bylo pro nás dopředu vítězství.Ten, kdo hrál fotbal, tak ví, o čem mluvím. Ostatní to možná asi tak nevidí, ale je to tak.Kluci hráli na hranici svých možností a mně potvrdili, že fotbal umí, ale samozřejmě je stále na čem pracovat. Náš nejlepší hráč na tomto turnaji byl jasně brankář Víťa Dvořák,na kterém jsou vidět brankářské tréninky s Jirkou Formánkem mladším a jeho tréninková docházka. Absolutně nejlepším týmem byla pražská Sparta, která je úplně někde jinde než ostatní týmy. Ovšem mezi druhým a desátým místem nebyl v kvalitě týmů nějaký rozdíl. Tam mohl porazit každý každého a rozhodovaly maličkosti například v proměňování šancí . Jak jsem již napsal, účast na tomto turnaji byla pro nás čest a chybělo málo, abychom byli v tabulce ještě o nějaký ten stupínek výše. Dále mě moc těší, že jsme hned dostali několik nabídek dalších turnajů a to např. ve slovenských Malackách, který se uskuteční v červnu 2014 při účasti týmů jako např. Dynamo Záhřeb, Admira Videň, Slovan Bratislava,Wisla Krakow. Nabídku jsem samozřejmě hned přijali a už se těšíme na Slovensko.Samozřejmě že nabídky na takovéto turnaje jsou největší odměnou za dosažené výsledky a motivací do další práce“.

 

Text: Martin Willmann a Jaroslav Uhlík

 

 

foto a text: Zdeněk Formánek