1

Balynka je dobré štěně a navíc třídí odpad!

Balynka dorazila opět do Jižních Čech

Putovní divadelní představení O Balynce dobrém štěněti, dorazilo do Jižních Čech. Ty jsou předposledním krajem na letošní pouti souboru Karlovarského hudebního divadla Libora Baláka, který se snaží svou hudební EKO pohádkou potěšit děti z celé České republiky. Za čtyřleté putování tohoto představení se stihla Balynka představit na 450 představeních již více než 150 tisícům diváků, a to zejména těm nejmenším. Jejím cílem není děti jen pobavit poutavým příběhem, ale také se je snaží nenásilnou formou naučit třídit odpad. Aby mohlo představení zhlédnout co nejvíce dětí, snaží se soubor hru každý rok uvádět na nových místech, a tak se Balynky mohou dočkat malí diváci nejen z měst, ale také z menších obcí. V letošním roce za nimi najezdila Balynka již úctyhodných 26 tisíc kilometrů, a ani v roce 2014 nebude zahálet, připravuje se na cestu dlouhou 34 tisíc kilometrů.

 

Díky velkému zájmu mateřských škol a prvních tříd, jsou tato představení beznadějně plná. Zájem byl vidět především u nejmenších diváků, kteří zhlédli Balynku 18. listopadu v Dříteni. V jihočeském kraji se mezi 18. a 23. listopadem dále představí divadelní hra v Zahájí, Hosíně, Borku, Holubově, Křemži, Kamenném Újezdu, Boršově, Brlohu a Nové Vsi.

1

 

 

2

Samotná hra však není jediné, co si mohou diváci užít, součástí programu je i putovní výstava Brána recyklace, která mapuje koloběh odpadů od jejich vzniku přes recyklaci až po nové využití. Tato výstava atraktivní formou ukazuje, co vše z běžných předmětů kolem nás je z recyklovaných materiálů.

 

Partnerem divadelního projektu je nezisková společnost EKO-KOM, která zajišťuje systém třídění a recyklace obalového odpadu v ČR. Více informací o třídění a recyklaci se dozvíte na těchto stránkách: www.jaktridit.cz www.branarecyklace.cz www.tonda-obal.cz

jk-