Chytili sériové zoděje

Tři pachatelé z Ústecka objížděli kraje a vnikali v obcích do čtrnácti prodejen. Dva muži byli vzati do vazby.

 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení obecné kriminality v Klatovech vedou trestní řízení ve věci vloupání do prodejen potravin. Tři muži se dopouštěli vloupání do objektů prodejen na různých místech v Plzeňském a v Královohradeckém kraji. Muvčí klatovské policie nprap. Dana Ladmanová k případu uvádí:

 

“Usnesení o zahájení trestního stíhání převzali tři muži ve věku 25, 43 a 50 let let z Ústí nad Labem. Obviněni jsou  z pokračujícího přečinu krádež, v souběhu s pokračujícím přečinem poškození cizí věci, spáchané formou spolupachatelství.

Uvedení muži v období od května do konce srpna letošního roku páchali trestnou činnost společně, podle téměř stejného scénáře. Když přijeli k místu vloupání, nejmladší muž čekal u prodejny v osobním vozidle a dva starší muži vnikli do prodejen. Kradli zejména cigarety, alkoholické nápoje a různé drogistické zboží. Při těchto přejezdech se vloupali nebo se pokusili o vniknutí i do 3 až 4 prodejen najednou. Ve větším městě měli připravené další vozidlo, se kterým dva starší pachatelé odjeli. Odcizené věci a pomocné nástroje odvážel nejmladší muž a prodával věci dalším osobám. Získané finanční prostředky si rozdělili.”

 

Jejich pole působnosti je opravdu široké:
“V noci z 10. na 11. července takto navštívili na Horažďovicku a Plánicku celkem čtyři prodejny. V noci z 29. na 30. srpna na Plzni-jihu a Klatovsku vykradli tři prodejny a do čtvrté se pokusili vniknout. V Královohradeckém a Pardubickém kraji je šetřeno pět případů vloupání do prodejen. v souvislosti s uvedenými pachateli policie šetří i další trestnou činnost, ke které došlo v Ústeckém kraji. Celkem bylo objasněno 14 skutků a škoda na odcizených věcech v byla vyčíslena na 747 281 Kč.
Na základě rozhodnutí soudu byli muži ve věku 43 a 50 let vzati do vazby, nejmladší muž je stíhán na svobodě,” doplnila nprap. Ladmanová

 

-red-