Bojíš se hodně? Středně…

Ať žijí duchové!
 
 
Jenda: „Bojíš se hodně?”
Vendelín: „Středně.”
Jenda: „Jak středně?”
Vendelín: „No vršek by šel, ale spodek nechce.”
 
 
Vzpomínáte si na  oblíbený  film, kde se duchové toužli stát obyčejnými smrtelníky? Tak v Sušici to v pátek bylo přesně naopak. Najednou se z  obyčejných školáků staly bytosti neobyčejné, nadpřirozené, obdařené  nevšedními  schopnostmi…
strasidlo3
 
Všechna oddělení školní družiny ZŠ Lerchova Pampeliška se  proměnila v doupata plná těch nejroztodivnějších stvoření. Sice nešlo o hrad Brtník a jeho  neviditelné obyvatele jako ve zmíněném filmu, ale třeba Leontýnku jste klidně potkat mohli. A  všichni museli prokázat odvahu a statečnost – to když se pustili do soutěžení  v úkolech plných  záludných nástrah. Kouzla byla povolena jen některá a spíš se museli spolehnout na své  ‘pozemské’ schopnosti.
 
 
 
Došlo i na bonbónový výbuch! Více ke společné akci, za všechny vychovatelky v ŠD (které se v první listopadové odpoledne také samozřejmě proměnily) Helena Pojarová Tesařová:
 
 
strasidlo1
 
Hned po vyučování se ve škole začala hemžit srašidla . Ve všech odděleních školní družiny si nejprve, než vyrazila mezi  obyčejné lidi, upravila vizáž a potom vzala útokem jídelnu. Po obědě se vrátila do svých doupat – pavoučích, čarodějnických nebo dokonce toho v moci ‘smrťáků’. Odtud, patřičně ozbrojena  potřebnými rekvizitami, se vydala na strašidelný rej po celé škole. Nejvíc se jim ale líbilo hned uprostřed areálu, kde se i usadila a mezi  modrými pavilony změřila své síly v soutěžích.
 
 
Pohyblivým pavoučím chodníkem se dostala rovnou ke slalomu mezi dýněmi, následoval souboj s košťaty i lámání hlaviček při skládání pavoučích puzzle. Přesnost si vyzkoušela při trefování do pavoučího kruhu a nakonec přišla na řadu rychlost – sběr netopýrů! Všechna strašidla si během soutěží odběhla k táboráčku opéct i něco na zub, takže při závěrečném bonbónovém výbuchu měla dost sil na lov sladkostí.”
 
strasidlo10
 
 
“Podívat se na  koncentrované množtví  čarodějek, čarodějů a duchů přišlo i hodně rodičů. Těm děkujeme za hezké společné odpoledne  i potravinový servis, v němž nechyběly sladké odměny či zákusky. I jejich ochotné a šikovné ruce našly uplatnění. Už se těšíme, až něco dalšího společně podnikneme,” dodala.
 
-red, foto sd-
 
{gallery}susice/2013/listopad/strasidla/{/gallery}