Aktualizováno – Sportovní Víkend 2.11. – 3.11.

Hokej 6. třída

 

 

Šesťáci nepřekvapili lídra  

V dalším kole žákovské hokejové ligy hostovali hokejisté spojeného týmu Strakonic a Vimperka na horkém ledě vedoucího týmu soutěže, HC Lužnice. Strakoničtí nezapomněli na první zápas této sezony, kdy měli problémy zejména s některými individualitami z řad soupeře a kdy neměli svůj šťastný den ani brankaři.Bohužel, zápas vůbec nezačali strakoničtí šťastně, když se hned v prvním střídání prosadil domácí střelec Hanák a bylo to 0:1. Strakonice ale nehráli zle, pár minut nato dobře vystřelil Lukeš, ale nevedlo to k úspěchu. Naopak v 6. minutě to bylo již o dva góly pro domácí. Recept, jak se prosadit ukázali ve 12. minutě důrazný Radek Dub a nahrávající Ondra Kovář, když prvně jmenovaný nadvakrát dorážel za domácího brankáře. Bohužel podobná další důraznost hostům před domácí brankou chyběla, spoustu vyražených puků dokázala domácí obrana odvrátit. Do konce první části dokázali domácí ještě jeden gól přidat.

Ve druhé části, téměř tradičně, měly Strakonice optickou převahu, ale bez výsledku, Lužnice přežila mírný tlak hostů, několik oslabení a v polovině zápasu po další nepřesnosti potrestali domácí lídři nedůslednost hostujícího týmu. Necelé dvě minuty před koncem vykřesal jiskru naděje Kovář, který z prostoru před brankou zužitkoval nahození Lukeše, ale několik sekund před sirenou to bylo zase o tři branky.

Ve třetí části nutno uznat, že hostující tým byl již dosti neškodný směrem dopředu a pouze gól Davida Kašpara v dvojnásobné přesilovce pouze mírně korigovala stav utkání. Hosté si domů vezli domů podruhé za sebou z venkovního zápasu devítigólový příděl o který se zasloužili téměř výhradně pouze dva šikovní hráči Lužnice….      

 

HC Lužnice – HC Strakonice 9:3 (3:1, 2:1, 4:1)

 

Branky a přihrávky hostů : Kovář 1+1, Dub a Kašpar 1, Lukeš a Slanina 0+1 

 

V příštím kole hostí Strakonice v neděli českobudějovický Motor a pokusí se opět bodovat.

 

Hokej krajské ligy přípravek – 4. tříd

 

 

HC VIMPERK – TJ HLUBOKÁ N/VLT.   21:3  (5:1,8:1,8:1)

 

branky, asistence: Vavřík 8+4, Ondřich 4+2, Eignerová 3+8, Willmann 3+2, Štěpánek 2+1, Krejčí 1+8, Koška 0+5

 

HC VIMPERK – TJ HLUBOKÁ N/VLT.  14:2  (5:1,4:0,5:1)

 

branky, asistence: Beníšek 5+1, Tykalová G. 3+2, Tykalová K. 2+2, Czerweková 2+0, Sopek 1+1, Vodička 1+0

 

HC VIMPERK – HC LUŽNICE  19:1  (5:0,10:0,4:1)

 

branky, asistence: Vavřík 5+4, Koška 4+4, Štěpánek 3+2, Ondřich 2+3, Willmann 2+3, Krejčí 2+2, Eignerová 1+4

 

HC VIMPERK – HC LUŽNICE  6:9  ( 2:3,3:2,1:4)

 

branky, asistence: Beníšek 3+1, Tykalová k. 2+0, Sopek 1+0, Czerweková 0+1

 

HODNOCENÍ: Martin Willmann – trenér 3+4 tříd

 

V sobotu 02.11. se na zimním stadionu ve Vimperku odehrálo 5. kolo Krajské ligy přípravek, kdy jsme na domácím ledě přivítali týmy HC Lužnice (Soběslav, Veselí n/Luž.) a TJ Hluboká n/Vltavou. V  prvním zápase náš tým od počátku kraloval a všichni ukázali, že věci, které se učíme na trénincích pomalu dostávají pod kůži. Ve druhém zápase ve svých výkonech holky a kluci pokračovaly, ikdyž i tady by se našly chybičky, na kterých musíme zapracovat. Ale celkový dojem ze hry  byl velmi dobrý a ukázalo se, že je na čem stavět. V této soutěži jsme zatím odehráli deset zápasů, kdy jsme dva prohráli, jeden remizovali a sedmkrát vyhráli, což je velmi dobrý vstup do letošní sezóny. Ještě jednou celému týmu děkuji za předvedené výkony a jen tak dál!

 

 

Fotbal OP starších přípravek

 

 

Sokol Stachy – TJ Šumavan Vimperk “B  0:11 (0:5)

 

branky: Lukáš Sýs 2, Tomáš Vlček 2, Pavel Kubačka 2, Vít Štefan Sedlár 2, Jan Bašta, Michal Hejtmánek, Matyáš Novotný

 

 

Fotbal I. A ml. žáků

 

 

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Šumavan Vimperk 3:6 (1:4)

 

branky Vimperka: Červený 3, Rod 2, Zahradník

 

sestava Vimperka: Uhříček, Matoušek M., Uhlík, Formánek, Červený O., Rod, Koloušek, Matoušek M., Zahradník, Vlček, Děd, Vrábel

 

 

Hokej Junioři

 

 

 

Junioři HC Vimperk-KLH Vajgar J.Hradec 4:4(2:2,2:1,0:1)

 

Proti exligovému soupeři sehráli domácí junioři povedené utkání,kdy byli
po celý zápas aktivnějším týmem,bohužel nadějné vedení 4:2 neudrželi.

Branky:Pešl,Petera,Plouhar,Bárta-Švihálek 3,Martinů

 

 

Fotbal muži I. A TŘÍDY

 

FK Nová Ves-Brloh – Šumavan Vimperk 3:2 (2:2)
Branky: 17. Pouzar, 18. Vlček, 85. Ďurica – 38. Vondrášek, 45. Čejka

{gallery}vimperk/2013/listopad/fotbal_brloh_vimperk/{/gallery}

 

 

Hokej KP muži

 

HC Vimperk – David Servis Č. Budějovice 2:6 (1:3, 0:2, 1:1)

Branky: 1. Slabý (Voldřich), 56. Lang (Král) – 5. Hanzal (Bombic), 8. Rob, 20. Rob (Mikeš Dan.), 33. Heindl (Mikeš Dal.), 33. Rob (Mikeš Dan.), 46. Bombic (Šulčík)

Sestava domácí.: Podskalský ( Pixa ) Paule, Slabý, Hail, Předota J., Voldřich ,Ženíšek, Král, Lang, Předota O., Sitter R. Pešl ml.(Plouhar), Pešl st.(Sitter),Kouba, Horejš, Vávra (Gabauer)

Vyloučení : 9-9  Přesilovky : 0-2 Oslabení : 1-0

Rozhodčí – Stach, Sýkora, Vondráček

300 diváků

 V neděli  přivítali vimperští na Zimním stadionu hráče David Servisu z Č.B.V tomto týmu působí hráči s velkými hokejovými jmény jako např. Rob, Vomela, Hanzal, Suchánek,Bombic a další , kteří prošli našemi nejvyššími soutěžemi. 

 Nástup domácích do úvodu zápasu se vydařil, když v 1. minutě otevřel skóre po Voldřichovo přihrávce Slabý. Tento moment byl pro domácí slibný, ale bohužel střelecky na dlouhou dobu poslední . Postupně se do hry dostávali hosté, kteří už v 5. minutě vyrovnávají zásluhou Hanzala na 1 : 1 . Hosté ještě svou aktivní hrou stačili otočit dalšími dvěma brankami Roba do konce 1. třeniny na 1:3. Stojí za zmínku, že domácí bohužel nedokázali využít přesilovku 5 na 3, která měla trvání téměř 1,5 minuty. 

Ve druhé třetině přišel nejspíše důležitý zlom, když domácí ve 33. minutě druhé třetiny inkasovali hned dvě branky. Tím tedy skončila druhá třetina vítězstvím hostí 0-2 , kde se už plně ukazovala síla a sehranost hostujícího týmu. 

Do třetího dějství nastoupili domácí v pozměněné sestavě, kdy odstoupil Vávra a zraněný Pešl st., který utrpěl ve 2. třetině nečekaný náraz od hostujícího hráče s podezřením na zlomenou klíční kost. Do hry se tedy dostává  Sitter J., Gabauer M. a Plouhar . V této, poslední třetině zápasu už se hrálo stylem tzv. ¨dohrát zápas¨ , bez větších problémů a dalších inkasovaných gólů. Bohužel ve 46. minutě budějovický Bombic , naposledy dostal puk do vimperské branky.  V 56. minutě, se po dlouhé pauze v zápase trefil domácí Lang, po přihrávce Krále a pečetil konečný výsledek zápasu 2:6. 

Utkání bylo odehráno poměrně slušně, pouze zranění domácího Pešla a  trochu zbytečný, tvrdý zákrok Kouby v 59. minutě slušnost hry pokazila. V pátek 8.11. zajíždí HC Vimperk do Soběslavi a hned v neděli 10.11. přivítá domácí celek Hc Žirovnici. Pro vimperský hokejový tým, je velice důležité v těchto dvou zápasech bodovat a to z důvodu naděje Play Off. Děkujem opět všem věrným divákům za podporu a stále doufáme v lepší zítřky.

 

Jiří Horejš

                                                                                               

 

{gallery}vimperk/2013/listopad/hokej_vimperk_david_servis/{/gallery}

 

 

Hokej dorost

 

 

HC VIMPERK – HC LUŽNICE 7 : 2 (2:1,1:1,4:0)

 

Branky: Buček 2, Hlavica 2, Ptášnik 2, Skalický 1

 

Přihrávky: Myslík 3, Buček 2, Hlavica 2, Klima 1, Ptášnik 1

 

Vyloučení: 8:6

 

Ani ve čtrtém domácím zápase na „dušičky“ vimperští dorostenci nepoznali hořkost porážky a na svém ledě přehráli tým z Veselí nakonec výrazným rozdílem, ale vítězství se vůbec nerodilo lehce. Od prvních minut sice domácí diktovali tempo hry rychlým důrazným hokejem, ale soupeř nechtěl svou kůži prodat lacino. Výsledkem bylo po první třetině jednobrankové vedení, když si domácí útočníci často nevěděli rady z výborným hostujícím brankářem a těsnou obranou soupeře. Pomohly tomu i čtyři oslabení za třetinu za banální chyby, nedisciplinovanost vimperských to je velká slabina. Druhá třetina brankové uklidnění rovněž nepřinesla, když hosté nejprve vyrovnali, aby v následné přesilové hře vstřelil vítěznou branku Ptášnik, jenž tentokrát nastoupil v prvém útoku se střelcem Hlavicou a jejich spolupráce ještě s Bučkem rozhodla celý zápas. Ve třetí třetině našli domácí recept na výborného brankáře a čtyřmi brankami potvrdili současnou formu, když navíc neproměnili tři

 

 

Fotbal turnaj ve Strakonicích

 

Turnaj ve Strakonicích pro ročníky 2005 a mladší

 

výsledky TJ Šumavan Vimperk A

 

skupina

 

Vimperk A – Strakonice B 2:0 – Uhlík, Paletář

 

Vimperk A – Písek A 4:2 – Pergler 2, Hodina, Benda

 

Vimperk A – Prachatice 8:0 – Pergler 2, Paletář 2, Uhlík, Sova, Hodina, Benda

 

Vimperk A – Katovice 5:0 – Hodina 2, Paletář, Dvořák, Sova

 

semifinále

 

Vimperk A – Písek B 4:0 – Sova, Hodina, Benda, Pergler

 

finále

 

Vimperk A – Písek A 5:0 – Benda 3, Uhlík, Paletář

 

sestava: Dvořák, Pergler, Paletář, Benda, Uhlík, Kecskés, Sova, Hodina

 

výsledky TJ Šumavan Vimperk B

 

skupina

 

Vimperk B – Strakonice A 0:0

 

Vimperk B – Písek B 1:4 – Sedláček

 

Vimperk B – Dynamo ČB 1:13 – Sedláček

 

Vimperk B – Strakonice C 4:1 – Stohr 2, Uhlíková, Drabeš

 

o sedmé místo

 

Vimperk B – Katovice 4:0 – Drabeš 2, Lyer, Sedláček

 

sestava: Sedláček, Juřík, Kliment, Stohr, Uhlíková, Lyer, Bušta, Drabeš

 

konečné pořadí: 1. Vimperk A, 2. Písek A., 3. Dynamo České Budějovice, 4. Písek B, 5. Strakonice A,

 

6. Strakonice B, 7. Vimperk B, 8. Katovice, 9. Prachatice, 10. Strakonice C

 

nejlepší hráč turnaje: Jan Paletář (TJ Šumavan Vimperk)

 

nejlepší střelec turnaje: Jakub Matuška (SK Dynamo České Budějovice)

 

“Náš tým B sestavený z ročníků 2006 dle mého názoru odehrál skvělý turnaj. Na poslední chvíli z důvodu zranění brankaře Petra Wolfa byla povolána má neteř Nikola Uhlíková a týmu určitě pomohla. Kluci hráli pěkný kombinační fotbal, dodržovali rozestavení na hřišti a v turnaji získali proti starším protihráčům cenné zkušenosti. Vyloženě propadli v utkání proti Dynamu České Budějovice, ale tento tým byl v nejlepším složení hráčů, kteří za Dynamo hrají, poskládaný z top hráčů Budějovicka. Dynamo skončilo v loňské sezoně na druhém místě v minimistrovství ČR ročníků 2005 za pražskou Slávií. Náš A tým turnaj sice vyhrál, ale rozjížděl se pomalu. Ve skupině byly naše výkony takové “mdlé”, chyběla nám zdravá drzost, chuť po gólech a touha po vítězství. V semifinále jsme dostali jako soupeře FC Písek B. V tomto zápase už byl náš výkon daleko lepší než v utkáních ve skupině a celkem v pohodě jsme po vítězství 4:0 postoupili do finále. Tam nás čekal FC Písek A, který porazil v druhém semifinále Dynamo 3:2. Finále kluci odehráli v obrovském stylu, kdy na soupeře vlétli a vyhráli 5:0! V zápase to konečně byli ti kluci, které znám. Kombinovali, nebáli se hrát jeden na jednoho, makali jeden za druhého a hlavně hráli jako jeden tým. Prostě ve finále nebyla z naší strany jediná chybička a naprosto zaslouženě jsem turnaj vyhráli. Poděkování patří samozřejmě organizátorovi turnaje v čele s panem Chylíkem.” – zhodnotil Jaroslav Uhlík, trenér TJ Šumavan Vimperk

 

 

 

Fotbal starší žáci

 

 

FK Týn nad Vltavou-Šumavan Vimperk 0:6 (1:0)

 

góly: Uhlík M.  2, Červený D.,Placek V.,Frček  L.,Rod

sestava:  Jaroš M. – Formánek J., Kadlec  D.,Placek V..-Uhlík M.Frček L.,Rod O.,Koubek J.- Koloušek T.,Matoušek V. střídali: Červený O.

 

V prvním poločase jsme se dlouho na malém( tréninkovém) hřišti nedokázali  prosadit.Byl to hlavně boj a moc fotbalu k vidění nebylo.

Ve druhém poločase jsme se trošku uklidnili .Začali více hrát po zemi a to  přineslo i tížené ovoce v podobě gólů.

 

 

KP Basketbal

 

Bk Tábor “B“ – Bk Vimperk  41:54  (11:13, 22:25, 36:42)

Po čtyřech prohrách přicestoval vimperský celek na palubovku rezervy druholigového týmu Bk Tábor. Druhá liga se hrála před tímto duelem, ale i přes to, se na domácí straně představili tři hráči z “A“ týmu. Možná právě velká vytíženost těchto hráčů v předešlém druholigovém utkání, měla za důsledek, že tito hráči byli na palubovce spíše svým stínem a svým výkonem určitě nedokazovali, že hrají druhou ligu. I přes menší problémy na doskoku v první čtvrtině, Vimperk pomalu ale jistě zvyšoval svůj náskok. Jen velký počet zbytečných ztrát a neproměňování vyložených šancí, mělo za důsledek, že po prvním poločase byl stav utkání jen lehce přikloněn k vimperskému celku. Ve třetí čtvrtině na obrané polovině zaúřadoval třikrát F.Doule a domácímu M.Huškovi zablokoval tři střely a spolu s J.Hodinou, který úřadoval na útočné polovině, zařizovali zvyšování rozdílu ve skóre ve prospěch Vimperských. Poslední čtvrtina už byla zcela v režii hostí a nejspíše rezignovanost domácího celku měla za důsledek, že přes výbornou obranu Vimperka, nastříleli pouhých pět bodů.

Vimperk se tak dočkal prvního vítězství v nové sezoně a pod novým hlavním trenérem.

Střelci Bk Vimperk : J.Hodina 13, F.Doule 11, P.Lukáš 9(1), M.Susol 8, R.Klímek 6,M.Sitár 5, K.Vácha 2

 

Viktoria Tábor – Bk Vimperk  53:74  (6:20, 27:39, 38:64)

Druhý zápas v Táboře se odehrával v hale Eden, která je pro vimperský celek velmi nepopulární. I přes loňskou drtivou výhru, skoro o 30 bodů, má Vimperk v této hale velmi silně zápornou bilanci. Jako vždy se očekával velmi těžký zápas, ale opak byl pravdou. Od prvních minut bylo jasné znát, kdo je na hřišti pánem. V útoku domácí absolutně nevěděli co hrát, zkoušeli nepřipravené trojkové pokusy a k jejich smůle žádný neproměnili. V obraně si počínali velmi podobně, nestíhali rychlé protiútoky Vimperských a nepřistupovali k nim ani u střelby z delších vzdáleností. První čtvrtina vyzněla zcela jasně ve prospěch hostí. Ve druhé čtvrtině přišel především na obrané polovině výpadek. Zřejmě polevení v koncentraci zapříčinilo, že domácí celek vyrovnal hru a v určitých okamžicích i hosty přehrával. Naštěstí po poločase se vimperský celek vrátil ke hře ze začátku utkání a v určitých pasážích vedl až o 30bodů. Poslední čtvrtina už se dohrávala zcela sporadicky, jelikož už po třech čtvrtinách bylo jasné, kdo odejde z palubovky jako vítěz. Na prvním místě musím především vyzdvihnout kolektivní hru celého vimperského celku, kdy se pět jejich hráčů dostalo na dvouciferný bodový příspěvek. A i hráči, kteří nepřispívali tolika body, výborně bránili a připravovali šance pro své spoluhráče. 

Vimperk si tak po čtyřech prohrách, připisuje první dvě vítězství v sezoně a odpoutal se z posledního místa tabulky. S předvedeným výkonem z těchto zápasů může být spokojen, ale i přes dvě vítězství, je na čem zapracovat. Především proměňování vyložených šancí a vyvarování se zbytečných ztrát.

Střelci Bk Vimperk : F.Doule 19(2), K.Vácha, M.Susol, R. Klímek a M.Sitár(1) všichni po10,J.Hodina 9(1), P.Lukáš 6   

 

text a foto: Zdeněk Formánek