Hotel Bobík – první radikální změny

Unikátní konopné lázně, opravený městský hotel s veškerým zázemím, minipivovarem, stylovou restaurací… to je volarský hotel Bobík, který se právě díky wellness programu s konopnými lázněmi pyšní unikátem, a o kterém jsme psali začátkem srpna. Slavnostní otevření probíhalo za přítomnosti vedení města, obou jednatelů hotelu, zástupců dodavatelských prací, mistrů práva várečného a samozřejmě veřejnosti. Všechno vypadalo více než idylicky. Hotel se snaží oslovit širokou klientelu, pochvaly sbírá místní kuchyně i vlastní pivo Gabretus.

Po dvou měsících ale dochází k zásadní změně ve vedení hotelu. Na funkci jednatele rezignoval Ivo Rolčík. Proč?

bobik1

Při slavnostním otevření 9. srpna mluvili o budoucnosti městského hotelu oba jednatelé: zleva Ivo Rolčík, Vít Pavlík; za práci jim oběma poděkovala starostka města Bc. Martina Pospíšilová.

 

 

Co Vás vedlo k odstoupení z funkce jednatele hotelu Bobík?

V polovině září jsme měli pracovní poradu zastupitelů města. Roman Kozák z Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst zhodnotil dosavadní práci obou jednatelů, ocenil úsilí s kterým se oba jednatelé zhostili nelehkého úkolu s otevřením hotelu. Zastupitel Kozák vyslovil myšlenku, aby dále v hotelu působil jen jeden jednatel, řada úkolů byla převedena na zaměstnance a není třeba dalšího působení obou jednatelů. K této myšlence se přidala starostka města Bc. Martina Pospíšilová i kolega jednatel Mgr. Vít Pavlík a několik dalších zastupitelů. Do druhého dne byl připraven a odeslán materiál s mým odvoláním.

 

 

Takže jste byl odvolán z funkce?

Nikoliv. Na valnou hromadu Městského hotelu Bobík jsem přinesl svou rezignaci na funkci jednatele. Pro mě osobně bylo lepší z funkce odejít, než být odvolán.

 

 

Počítal jste při zvolení jednatelem s tím, že po rozběhnutí provozu jeden z vás bude odvolán?

To vůbec ne. Je pravda, že jsme s kolegou Pavlíkem funkci jednatele hotelu vzali na nutnou dobu, odhadem na rok až dva, do doby než bude vybrán odborník z oboru, kterému vedení hotelu předáme. O tom, že jeden z nás skončí jako jednatel několik týdnů po uvedení do provozu, o tom nepadla do pracovní porady zastupitelů ani jedinkrát zmínka. Byl jsem velmi překvapen.

 

 

Proč vůbec měl hotel dva jednatele?

To lehce vysvětlím. Já i kolega Pavlík máme své hlavní zaměstnání jinde. Já pracuji jako zdravotnický záchranář ZZS Jihočeského kraje, sloužím dvanáctihodinové směny v nepřetržitém provozu, Mgr. Pavlík je ředitel ZUŠ Volary a předseda Asociace jihočeských výtvarníků. Nebylo tak z časových důvodů možné, aby se všechny úkoly, co byly před námi, stihly včetně stávající práce. Proto jsme přistoupili na to, že budeme dva jednatelé se stejnými kompetencemi a úkoly jsme si rozdělili. Ještě doplním, že soukromá firma může mít klidně i více jednatelů, zákon to umožňuje.

 

A proč „Černý Petr“ padl právě na vás? Zastupitelé měli vůči vaší práci nějaké závažné výtky? Uvedli konkrétní důvody, proč byte měl odejít právě vy?

Na to mají zastupitelé jasnou odpověď. Mgr. Pavlík má více jak desetiletou zkušenost s vedením personálu, kdežto já tuto zkušenost nemám. Konkrétní důvody? Ušetří se finanční prostředky na měsíční odměně a údajně zaměstnanci nevěděli, kterého jednatele mají poslouchat.

 

 

Mluvilo se ale o odborníkovi z oboru – předpokládám tedy, že z oboru hotelnictví, lázeňství nebo gastronomie, případně obsazení manažerského postu kvalifikovaným člověkem. Odvolání tedy proběhlo, aniž by byl vybrán zmíněný odborník z oboru, nebo proběhlo původně domluvené předání hotelu oběma jednateli jedné osobě… Jak si to vysvětlujete?

Na pracovní schůzce zastupitelů bylo pokračujícímu jednateli uloženo, aby do léta příštího roku našel odborníka z oboru, kterému jednatelství předá.

 

Sdílíte názor zastupitelů, že jste ve vedení hotelu dá se říci “nadbytečný“?

Nesdílím.

 

Můžete to nějak rozvést?

Samozřejmě. Otevření hotelu je jedna věc. Tu jsme zvládli. Přípravy zabraly hodně času, já i kolega Pavlík jsme trávili téměř veškerý volný čas buď přímo v hotelu nebo přípravami na bezproblémové otevření a rozběh samotný. Druhá věc je ale naplnění kapacity hotelu a lázní. Na tomto úkolu jsem měl v plánu se intenzivně podílet v dalších měsících. To je druhý a velmi důležitý úkol. A ten splněný není, to říkám otevřeně.

 

Měl jste nějaké nápady ohledně získání klientely jak lázní, tak hotelu?

Samozřejmě. I s ohledem na to jsme vytvářeli image zařízení. S vedoucím recepce jsme určité kroky už podnikli, měl jsem připravené další, které by měly být realizovány v dohledné době, ale jistě pochopíte, že je v této chvíli zveřejňovat nebudu. Příležitostí vidím několik. Neodpustím si ale jednu poznámku. Od začátku mého zvolení do funkce jednatele jsem byl proti tomu, aby byl hotel nabízen na slevových portálech, tzv. „slevomatech“. Pro odborníky z hotelnictví a gastronomie jsou slevové portály „špatnou cestou“. Tento názor jsem veřejně prezentoval, o mém postoji vědělo i vedení města. Je jasné, že slevomaty nějaké klienty do hotelu přivedou, ale zisk díky velké slevě je zcela minimální a hlavně, takoví hosté se do hotelu již nevrátí, využijí slevu příště zase jinde. Od října je hotel registrován na několika slevových portálech.

 

Měli jste s kolegou Pavlíkem stejné názory na vedení hotelu?

Musím říci, že ano. Shodli jsme se téměř ve všem zásadním. Proto mě také velmi překvapilo, že stál o mé odvolání.

 

 

Shodli jste se i na strategii, které hosty preferovat? Myslím jestli vyloženě lázeňské či turisty, kteří míří na Šumavu třeba za přírodou.

Je pravdou, že v této otázce jsme měli rozpor. Kolega Pavlík se chtěl specializovat jen na lázeňské hosty, kdežto já jsem měl v plánu hotel nabídnout i turistům, cyklistům, v zimě lyžařům. Pro hosty jsem měl v plánu připravit i různé volnočasové aktivity, například výlety po Šumavě s průvodcem, zvýhodněné vstupy do bazénu nebo lanového parku a další nápady, jak by mohli turisté dovolenou nejen strávit, ale hlavně si ji užít. Aby si odvezli z dovolené zážitky a odjížděli s pocitem, že dovolenou příjemně a aktivně prožili a za rok se zase vrátili. Spokojenost hotelových hostů je velmi důležitá. Jejich osobní reference dalším potencionálním zákazníkům jsou nejlepší reklamou. Hoteloví hosté, kteří přijeli například hlavně kvůli přírodě, by jistě rádi využili konopných lázní a různých procedur, které jsou v nabídce.

 

 

Jste přesvědčen o tom, že jeden jednatel, de facto na poloviční úvazek, zvládne vést hotel?

Řídit hotel určitě ano, personál je zkušený a kvalitní, navíc jak již bylo řečeno, kolega Pavlík má s vedením personálu zkušenosti. Ale při jeho pracovním vytížení (a to mu nechci nijak vytýkat, pouze konstatuji současný stav) mimo hotel, si nedovedu představit, že bude sám stíhat další věci, které k vedení takového zařízení neodmyslitelně patří, ať už se jedná o vlastní provoz, nebo PR a reklamu. K tomu se samozřejmě přidává řada „drobností“, na které mu, podle mého názoru, prostě nezbude čas.

O práci jednatele mám docela jasnou představu. Zejména v začínajícím provozu je nutný silně proaktivní přístup v prioritních oblastech.

Máte pocit, že tady nešlo o naplnění dohody a uspořádání provozu podle původního záměru, ale jen o jakousi „kosmetickou operaci“, která v sobě skrývá něco jiného, než co je prezentováno navenek?

 

Ano, mám.

 

 

Budete konkrétní?

 

Nechci zavdávat příčinu ke spekulacím ale vzhledem k dosavadnímu průběhu a způsobu, kterým jsem měl být odvolán, se důvod nabízí.

 

Chcete něco dodat na adresu hotelu, města, obyvatel?

Snad jen tolik, že si přeji, aby hotel prosperoval, hosté se rádi vraceli a aby se Volary staly vyhledávaným turistickým cílem. Osobně se o propagaci našeho města snažím již několik let, ať je to z pohledu zpravodajství o počasí, kterým se zabývám dlouhodobě, nebo propagace fotografií Volar a nádherných šumavských koutů prostřednictvím internetu i dalších médií. Také věřím, že pivo, které se vaří ve Volarech bude časem známé a vyhledávané a že když se řekne za pár let kdekoliv v republice „konopné lázně“, každý doplní Volary.

 

Děkuji za odpovědi.

 Andera Staňková

 

Na současnou situaci kolem vedení městského hotelu Bobík jsme se zeptali také starostky Volar Bc. Martiny Pospíšilové. Obrátili  jsme se na ni s otázkami  ohledně konkrétních důvodů odvolání jednatele Ivo Rolčíka z vedení společnosti a jejího názoru na to  zda se domnívá, že jeden jednatel, který pracuje na plný úvazek jinde, mimo tuto městskou společnost, a vedení hotelu bude mít tedy jako “doplňkovou činnost”, bude vzhledem ke svému primárnímu pracovnímu vytížení schopen tuto pozici odpovědně zastávat.

Vyjádření starostky Volar se, i přes telefonickou domluvu a opakovaný písemný kontakt, bohužel nepodařilo získat. (as)