Aktualizováno: Sportovní víkend 19.10. – 20.10.

Okresní přebor – mladší přípravka 7.kolo

 

Vimperk B – Lhenice 8:2 (5:1)

 

Střelci: Uhlík Jaroslav 4, Kliment Adam 2, Benda Petr, Drabeš Dominik – Gregora Karel, Stehlík Adam

 

Lhenice – Lažiště 9:1 (4:1)

 

Střelci: Gregora Karel 6, Stehlík Adam 2, Tesař Bedřich – Maťha Miroslav

 

Vimperk B – Lažiště 11:5 (6:3)

 

Střelci: Uhlík David 4, Drabeš Dominik 3, Kliment Adam 2, Štufka Matěj 2 – Maťha Miroslav 5

 

 

Okresní přebor – starší přípravka

 

TJ Šumavan Vimperk “C” – Blaník Strunkovice nad Blanicí 6:5 (4:4)

 

Střelci: Petr Benda 2, Marek Sova, Jan Paletář, Šimon Kecskés, Martin Willmann – Martin Košík 3, Tomáš Pravda 2

 

 

Hokej Junioři

 

 

HC Vimperk- HC Slavoj Č.Krumlov 5:2(3:0.1:1,1:1)

Branky Vimperka:Sitter R.,Vachoušek 2,Kutil

 

 

OP starší přípravky Vimperk A + B

 

 

Vimperk A – Volary 7:7 (3:6)

 

branky: Vavřík 3, Hejtmánek 2, Krejčí, Kubačka – Sojka Petr 6, Holub Jaroslav

 

Vimperk B – Vacov 15:3 (10:3)

branky: Novotný Matyáš 6, Kováč Jakub 3, Vrábel Michal 2, Chalupa Lukáš 2, Frýdek Tomáš, Sedlár Vít Štefan – Sova Milan 3

 

 

OP fotbal muži

 

 

Sokol Zdíkov – TJ Šumavan Vimperk B 2:1

 

Sestava Vimperka: Wagner, Novotný, Pechlát, Psutka, Gaier, Důra (Bláha), Málek, Pankratz, Uhříček, Vávra, Klimek.

 

Hodnocení trenéra Jaroslava Koubka:

 

Do utkání jsme nastoupili z jasným cílem a to uhrát nějaké body na půdě soupeře. Tento úkol jsme znovu nedokázali splnit a prezentovali jsme se nejhorším možným výkonem. Nedokázali jsme si přihrát a podržet míč na vlastních kopačkách, jedna nepřesnost střídala druhou, počínaje gólmanem a končila u většiny hráčů co nastoupili do utkání. Tyto faktory jsou způsobeny tréninkovou morálkou jednotlivců. Někteří nedokázali ani k zápasu nastoupit z důvodů, které nemohu ani zveřejnit. Závěrem bych chtěl poděkovat hráčům A týmu, kteří odehráli svůj těžký zápas a dokázali během pár hodin nastoupit i za Vimperské B.”

 

 

{gallery}vimperk/2013/rijen/fotbal_zdikov_vimperk/{/gallery}

 

 

KP Basketballu 

 

Bk Vimperk – Sršni Písek B. 70:80 po prodloužení


Střelci Vimperka: J.Hodina 23, M.Susol 17, M.Sitár 13, F.Doule 8, K. Vácha 4, P.Lukáš 3 a M.Gála 2

 

 

Čtvrtý zápas sezony začal velmi slibně a domácí si během první čtvrtiny vybojovali až 12 bodové vedení, které ale na konci té samé čtvrtiny bylo smazáno díky nedůsledné obraně hostujícího hráče Krula, který zaznamenal během necelých dvou minut 7 bodů. Ve druhé čtvrtině pokračoval nastolený trend ze čtvrtiny první a to, že domácí využívali nájezdů do koše a případné vyhození na volného spoluhráče. V obraně se ještě více přitvrdilo a písecký celek byl bezradný a nevěděl co hrát. Do druhého poločasu vlétl na útočné polovině jako uragán hostující Kostohryz, který zaznamenal 13 bodů a zdatně mu sekundoval dvoumetrový P. Englický, který byl prakticky nebranitelný z hranice tříbodového pokusu. Tyto dva hráči dokázali stáhnout vedení Vimperka na pouhý bod. Pouze J.Hodina s M.Susolem zaznamenali body pro vimperský celek a tak do závěrečné části se šlo prakticky za vyrovnaného stavu. V poslední čtvrtině se hrálo prakticky bez střídání na obou stranách, oba trenéři sázeli na hráče své základní pětice, která už byla značně unavená. To možná byl důsledek mnoha ztrát u obou týmů a malé střelecké efektivity. Osm vteřin před koncem za stavu 60:62 ve prospěch hostí, měl tíhu okamžiku na svých trestných hodech F.Doule, které ale bezpečně proměnil a utkání dospělo do prodloužení. V prodloužení byl šťastnějším celkem ten z Písku. Podařilo se jim trefit dva tříbodové pokusy a vimperští nezbylo nic jiného než za riskovat a pokusit se o odpověď stejnou mincí. Bohužel se střelba domácích neujala a hostí zvyšovali svůj náskok díky taktickým faulům domácích a proměňováním trestných hodů. Vimperk tak odehrál nejvyrovnanější zápas této sezony, ale opět to na výhru nepomohlo. Ale po většinu zápasu byl vimperský celek minimálně vyrovnaným soupeřem. Za zmínku stojí výborný výkon, kterým se prezentoval v prvním poločase M.Gála, který na obraném doskoku získával jeden doskok za druhým. Za čtrnáct dní odehrají Vimperští dva zápasy v městě Jana Žižky, v Táboře. 

{gallery}vimperk/2013/rijen/basket_vimperk_pisek/{/gallery}

 

Okresní přebor – starší přípravka

 

TJ Šumavan Vimperk “C” – TJ Slavoj Husinec 8:2 (5:0)

Střelci: Jan Paletář 3, Dominik Pergler 2, Jaroslav Uhlík, Adam Hodina, Petr Benda – Adam Mikeš, Jaroslav Předota

 

{gallery}vimperk/2013/rijen/pripravka_vimperk_husinec/{/gallery}

 

Hokej Dorost:

HC VIMPERK – HC DOMAŽLICE 8 : 2 (4:0,2:0,2:2)

Branky: Hlavica 3, Ptášnik 2, Fidler 1, Klíma 1, Skalický 1

Přihrávky: Hlavica 2, Fidler 1,  Chval 1, Klíma 1, Král 1, Ptášnik 1  

Vyloučení: 7:1

Ani ve třetím utkání v řadě na domácím ledě vimperští dorostenci nezaváhali a svého soupeře z Domažlic, se kterým se ještě nikdy neutkali, jasně přehráli a odměnou jim bylo výrazné vítězství. Hosté mohou děkovat výbornému brankáři, že vítězství nebylo ještě výraznější. Zatímco Domažlice nastoupili do utkání pouze v deseti hráčích do hry, domácím chyběl pouze nemocný Herc, který by se měl příští týden zapojit do tréninku. První třetina vyzněla jednoznačně pro domácí, ve které hráči vzorně plnili pokyny trenérů a o vítězství rozhodli již v prvním dějství. Když po polovině druhé třetiny již vedli rozdílem šesti branek, úroveň utkání polevila hlavně ze strany domácích a do konce zápasu se již hrál podprůměrný hokej s výjimkou několika povedených kombinačních akcí. Útočníci přestali plnit svou roli při bránění, zakládání útoků a přesnější kombinaci a rázem z toho byl „rybník“ Třetí třetina se již pouze dohrávala a díky chybám v obraně mohli hosté výsledek alespoň korigovat. S vítězstvím a předvedenou hrou do poloviny zápasu museli být domácí trenéři spokojeni, ale následný zhoršený výkon a hlavně poměr vyloučených, za to trenéři své svěřence určitě nepochválí. Dobře bruslící důrazné domácí mužstvo rozhodčí trestali až příliš přísně, s ochranou prohrávajících hostů. Další utkání již konečně čeká vimperské na ledě hostů a snad si po něm budou hráči více vážit domácích utkání a výborný výkon před vlastním publikem předvedou po

 

Hokej KP muži:

 

HC Vimperk-TJ Loko Veselí n.L. 2:4 ( 1:1, 1:2, 0:1)

 

Sestava Vimperka : Podskalský, (Pixa) – Ženíšek, Král, Lang, Horejš, Předota Jan, Paule, Vinš, Slabý, Oldřich,Předota Ondřej, Kouba, Hail, Plouhar, Vávra, Sitter Radek (Gabauer, Myslík, Sitter J.)

Utkání proti loňskému mistru od Lužnice začalo velmi svižným tempem a s velkým odhodláním domácích konečně zvítězit. Už ve 2. minutě měli domácí výhodu početní převahy, ale bez efektu. Zato hosté už v 5 minutě přehráli domácí ve středním pásmu a rázem jeli dva veselští na jednoho obránce domácích a otevřeli skóré na 0:1. Hra se přelévala ze strany na stranu a po chybném rozehrání domácího brankáře mohl být stav 0-2. To se ale nestalo a v 10. minutě aktivní Král z nenápadné akce po Langově přihrávce vyrovnává na 1:1. V této fázi byli domácí lepším týmem a vytvořili si spoustu šancí, které bohužel nedokázali proměnit. Například v 15. minutě jel na branku hostích sám Slabý , ale tak dlouho přemýšlel jak ošálit hostujícího brankáře až nakonec vůbec nezakončil. 

Ve druhé části byla hra podobná první třetině a ve 25. minutě střílí svým důrazem Paule gól na 2:1. Hosté byli očividně zakřiknuti. V čase 27:39 byl vyloučen domácí Paule. Od té doby Veselští vycítili šanci v  neúspěšných oslabeních a téměř domácí hokejisty k ničemu nepustili. Ve 37. minutě dostal trest Kouba a hosté vyrovnali na 2:2. V tentýž čase byl ještě vyloučen Voldřich a hosté 1 sekundu před druhou sirénou dostávají do vedení 2:3.

Tato branka do šatny domácím hráčům na psychice moc nepřidala, ale do třetího dějství šli s odhodláním tento výsledek otočit. Jenže hosté si hru spolehlivě hlídali a ve 46. minutě po chybné rozehrávce vimperského obránce se zmocnili veselští kotouče a na potřetí dostali puk za Podskalského záda. Stav utkání tedy 2:4. Tato branka se ukázala jako rozhodující moment utkání. Velkou slabinou vimperskýchch se už po několikáté ukazuje hra v oslabení, ze kterých inkasuje většinu branek. Bohužel pátý zápas bez bodu je již velkou hrozbou pro Play Off, ale domácí stále věří, že protrhnou smolnou šňůru proher a začne se více dařit. Tuto smolnou sérii mohou domácí hokejisté přerušit příští neděli na ledě Českého Krumlova.

Branky domácí : Král ( Lang ) , Paule ( Předota O. )

Branky Hosté : Benda ,Mikeska , Drs , Čáp

Vyloučení 6:4, využití 0:2

Rozhodčí : Packa, Lang, Deim

Díváků : 250

 

{gallery}vimperk/2013/rijen/hokej_vimperk_veseli/{/gallery}

 

text a foto: Zdeněk Formánek