stivinova

Dnes hraje sólo Markéta Stivínová

Sérií šumavských koncertů těší posluchače Musica Lucis Praga

 

mlp

 

 

SMYČCOVÝ KOMORNÍ ORCHESTR, MARKÉTA STIVÍNOVÁ – flétna

 


V létě 2003 se sešlo pět přátel, hudebníků, aby si zahráli pro své potěšení. Z náhodného vystoupení se časem vyvinula pravidelná spolupráce a vznikl tak smyčcový komorní soubor. Ten působil nejdříve pod jinými jmény (PELLANT COLLEGIUM, pak jako CONCA COLLEGIUM), aby se od konce roku 2013 představil pod jménem MUSICA LUCIS PRAGA, které vyjadřuje jeho charakter.

 

Hlavní ideou souboru je, aby při svých vystoupeních i jejich přípravě hudba těšila samotné hudebníky, protože jedině tak může opravdu těšit i jejich posluchače. Členy souboru jsou výrazné osobnosti, jak umělecky, tak lidsky vyzrálé, s nevšední uměleckou minulostí a osobním vývojem. V současnosti jsou zároveň členy Symfonického orchestru Českého rozhlasu nebo České filharmonie. Přestože členové MUSICA LUCIS PRAGA působili a působí i v dalších komorních souborech, nacházejí v tomto svém souboru další kvalitu a přístup k hudbě, který je podmíněn právě jejich širší uměleckou i životní zkušeností. Spoluprací vyhraněných uměleckých osobností, členů souboru, vznikají výrazné interpretace hudebních děl, kultivované i dramatické, stylové a přitom sdělné pro posluchače. MUSICA LUCIS PRAGAstivinova
má ve svém repertoáru převážně barokní skladby, ale vznikly i skladby napsané přímo pro toto společenství. Soubor je také partnerem význačných českých sólistů.

 

 

Srdeční záležitostí je zejména spolupráce s Václavem Hudečkem, houslistou světového formátu. Spolupracuje s flétnisty Jiřím Stivínem a Markétou Stivínovou, houslisty Jaroslavem Svěceným, Josefem Špačkem či trumpetistou Miroslavem Kejmarem.

 

 

Předposledním koncertem ze série “šumavských letních” je  dnešní  vystoupení v Dobré Vodě  U Hartmanic, od 19 hodin, kde jako sólistka vystoupí právě Markéta Stivínová.

 

Nenechte si ujít příjemný hudební zážitek v prostředí kostela sv. Vintíře.

-red-