Na krajském úřadě mají moře

….  vydáte-li se  na Budějovice, pak se nezapomeňte zastavit v budově Krajského úřadu. Proč? Od minulého týdne je tam totiž otevřena velmi zajímavá expozice prachatického Portusu.

 

Více o  akci Mgr. Jitka Kotrbová, PR manažer Portus Prachatice, o. p. s.:

 

V pátek byla v budově Krajského úřadu Jihočeského kraje v Českých Budějovicích otevřena výstava s názvem „Portus Prachatice, o.p.s. – bezpečný přístav rodinám a dětem pod jednou střechou“. Výstava nabízí návštěvníkům možnost nahlédnout na široké spektrum činností Portusu, které poskytuje ve svých šesti zařízeních jak svým klientům, tak v mnoha případech i široké veřejnosti.

Na deseti hlavních panelech je představena historie Portusu a poslání jednotlivých zařízení, dalších patnáct panelů je fotografickým výběrem z jednotlivých akcí všech zařízení Portusu. Celou výstavu ozvláštňuje samostatná výtvarná instalace s prvky interaktivity, jejímž spoluautory může být kterýkoliv z návštěvníků, který poskládá papírovou lodičku a vyšle ji na plavbu mořem, které dočasně omývá prostory ve 4. patře Krajského úřadu. Lodičku je možné doprovodit osobním přáním.

 

plavba portus plakatbeze jména

Autory výstavy jsou Ing. Petr Šmíd, ředitel organizace a Mgr. Jitka Kotrbová (ideová koncepce), výtvarně výstavu zpracovala Mgr. Ivana Bukačová. Výstavu je možné zhlédnout ve 4. patře v hlavní budově Krajského úřadu až do 30. srpna v návštěvní době Krajského úřadu (pondělí a středa od 8.00 do 17.00, v úterý a ve čtvrtek od 8.00 do 16.00 a v pátek od 8.00 do 14.00, více na http://www.kraj-jihocesky.cz/).