Bouřka a déšť větší škody nezpůsobily

Také hasiči Plzeňského kraje se během včerejšího podvečera a večera potýkali s následky nárazových dešťů a bouřek. Deště i bouřky podle předpovědí meteorologů ustávaly zhruba do půlnoci,  hasiči v souvislosti s počasím také do této doby zasahovali. Šlo především o zatopené sklepy, popadané stromy, větve a bahno na komunikacích.

 

Do půlnoci vyjížděli hasiči HZS plzeňského kraje celkem ke 29 zásahům. Mimo zatopené sklepy  a stromy  na komunikacích nebo hrozící pádem na  železniční koleje, likvidovali  v dopoledních hodinách například hořící strom  v Hartmanicích, v průběhu dne následky dopravních nehod – nehoda tří osobních aut se stala odpoledne v Janovicích, krátce nato havaroval motocykl v Klatovech (1 zraněná osoba).

 

Dešťové srážky dosahovaly podle ČHMÚ v úhrnu kolem 15-20 mm  za hodinu. Pro dnešní den předpovídají meteorologové  Zataženo až oblačno, zpočátku místy přeháňky nebo déšť, postupně přeháňky jen ojediněle, zejména na horách. K večeru od jihu částečné ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 14 až 17 °C, na horách 10 až 13 °C.

 

-hzs, chmu, red-