policie

Neváhali ukrást raft i lešení

 

KLATOVSKO – O víkendu si zloději nedali pokoj

     V době od 7.30 hodin do 11. 15 hodin v sobotu 5. července odcizil v Horažďovicích neznámý pachatel zajištěný nafukovací raft včetně dvou záchranných vest, pádla a ruční pumpy. Svým jednáním měl pachatel naplnit skutkovou podstatu trestného činu krádeže. Škoda byla vyčíslena na téměř 27 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení Horažďovice.

 

     Klatovští policisté prověřují vloupání do ordinace v Klatovech. Dosud neznámý pachatel vnikl násilím v brzkých ranních hodinách pátečního dne  do vnitřních prostorů, které prohledal a odcizil notebook v hodnotě 10 tisíc korun a finanční hotovost ve výši 200 korun. Celková škoda na poškození a odcizených věcech byla vyčíslena na 26 tisíc korun. Policisté pátrají po pachateli krádeže a případech se nadále zabývají.

 

     Další případ krádeže šetří rovněž policisté z Klatov. Pachatel odcizil v obci na Klatovsku z pozemku lešení v celkové hodnotě téměř 50 tisíc korun. Policisté jeho jednání kvalifikovali jako přečin krádeže. V případě odhalení pachatele, může být  zákona potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

     Policisté z obvodního oddělení Sušice prověřují vloupání do kiosku. Neznámý pachatel měl v době od 1.45 hodin do 9.00 hodin  5. července překonat zajištěné dveře do kiosku a po vniknutí do místnosti odcizit hotovost ve výši 10 tisíc korun. Celková škoda na poškození a odcizených věcech činila téměř 12 tisíc korun. I v tomto případu se měl pachatel dopustit trestného činu krádeže. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež.

 

– p cr-