Škola ‘hrou’ v praxi

Krásy Paříže a Londýn na poznávali žáci ZŠ Smetanova.  Na týdenní cestě, nejen za historií obou metropolí, je doprovázela také jejich učitelka  Mgr. Jana Doležalová:

skola hrou 1    skola hrou 8

 

“I v letošním školním roce jsme se vydali za poznáním do zahraničí. Tentokrát byla cílem cesty byla Paříž, poté  Cantebury a Londýn. Tematický zájezd Krásy Paříže a Londýna měl bohatý program. Naše putování začalo u Eiffelovy věže, poté jsme jeli lodičkou ke katedrále Notre Dame. Prohlídku Louvru vystřídala procházka čtvrtí Montmartre k bazilice Sacre Coeur, návštěva čtvrti Le Defence s Velkou Archou. Na všechny zapůsobila svoji krásou Versailles.

 

skola hrou 5

 

Pobyt v Anglii jsme zahájili ve starobylém městě Canterbury prohlídkou zdejší velkolepé katedrály. Návštěva pohádkového hradu Leeds Castle, a obzvláště jeho přilehlé zahrady s bludištěm, naše žáky nadchla.

V Londýně jsme se vypravili především na památky, které již žáci znali z učebnic anglického jazyka – Tower of London, Westminster, Buckinghamský palác, Trafalgar Square, Covent Garden, Oxford Street.

Program byl bohatý, a tak si děti stěžovaly, že jejich čas strávený v slavném hračkářství Hemleys byl velice krátký. Ale čas nás opravdu tlačil doslova na každém kroku, protože jsme toho chtěli vidět co nejvíce. Uspěchat se však nedá návštěva London Eye a následného 4D kina. Velkou dávku strachu jsme si všichni užili v muzeu hrůzy London Bridge Experience.

skola hrou 13

Putování žáků naší školy do zahraničí není jenom o poznání nových míst. Důležitým momentem je zjištění, že znalost anglického jazyka jim otevírá nové možnosti. Ubytování v rodinách je pro žáky také velkou zkušeností – obyčejně jsou ubytováni v rodinách po dvojicích a musí se o sebe „postarat“. Vzhledem k tomu, že se na cestu vždy vydáváme s další základní školou – tentokrát to byla Základní škola z Chotěboře, vznikají na cestě i nová přátelství.”

 

{gallery}vimperk/2014/06_cerven/skola_hrou/{/gallery}