SOL koncert s mezinárodní účastí

ČESKÁ PÍSEŇ pořádá v rámci evropského projektu Singing Omni-Level Project zajímavý koncert 9 souborů ze 7 zemí, na který jste srdečně zváni do Národního domu v neděli 15. června.

 

Smíšený pěvecký sbor Česká píseň je partnerem v mezinárodním projektu Singing Omni-Level Project v rámci Programu celoživotního učení v partnerství Grundtvig. Vedle prachatického sboru je do projektu zapojeno dalšíchosm, a to po dvou z Francie (z Bordeaux a Perpignanu) a Itálie (z měst Treviglio u Milána a Arezzo u Florencie), a dále z Maďarska (Diosz u Budapešti), Kypru (Limassol), Polska (Varšava) a Velké Británie (Hebden Bridge nedaleko od Manchesteru).
 
 
Tématem projektu je prezentace hudby současných autorů zúčastněných zemí. Na organizační schůzce sbormistrů a předsedů sborů v říjnu v Paříži bylo vybráno 7 skladeb, které budou uvedeny na jednotlivých koncertech. Z našich skladeb byla vybrána píseň Na horách od Zdeňka Lukáše. Jako druhou českou skladbu, určenou pouze pro “prachatický workshop”, jsme vybrali skladbu našeho dvorního skladatele Františka Jančíka – Jižní Čechy.
 

Již 4.setkání proběhne ve dnech 13. – 16.června v Prachaticích. Přijede celkem 47 zpěváků, kteří se zúčastní víkendového workshopu. Vyvrcholením tohoto soustředění bude slavnostní koncert, který zazní v neděli v sále Národního domu od 19.00 hodin.
 
pozvanka uvod
 
pozvanka1