Sušičtí atleti sahali po medailích

nespor pieta

Symbolickým položením květin na závodní dráhu sušického stadionu uctili včera odpoledne, při zahájení již 9. ročníku atletického mítinku, památku dvou  největších osobností sušického sportu – Ladislava NEŠPORA a Ády BLAHŮTA zástupci rodin v čele se Zdeňkem Nešporem ml. 

I on se, podobně jako jeho otec, stará o to, aby atletika v Sušici nesla stále zvučné jméno a  z každého dosaženého úspěchu má radost. 

Jeho úsilí a zásluhy o rozvoj sušického sportu jsou  nezměrné a právem si zaslouží, i jako hlavní pořadatel včerejšího atletického svátku, velké poděkování a uznání.

 

 

 

Ve třinácti disciplínách se představili domácí borci, stejně jako česká atletická špička a rozhodně bylo na co se dívat a komu fandit. V roli diváka přijel sportovce podpořit  například také Dalibor Kupka, trenér Pavla Masláka (na foto v oranžovém triku).

 

dvorak

 

 

Poměrně velké zastoupení sušických atletů vyvolalo i kladnou diváckou odezvu, o to větší, když někteří z nich  pak stáli “na bedně”, případně dosáhli velmi kvalitních osobních výkonů.

 

Zlatem se může pyšnit Dominik Tesař, který zvítězil v běhu na 60 m časem 07,6 ; stříbro ve stejné disciplíně, v kategorii žákyň vybojovala Adéla Brožová časem  08,44.

tesar  brozova

 

 

Adéla Brožová  pak ještě ke spokojenosti své i trenéra, na 100 m překážek zlepšila svůj osobní rekord na 16,33 (na foto vpravo).

brozova2

 

 

Velmi pěkné výkony byly k vidění  i v sektoru kladivářek.  Předem hlášený pokus o překonání aktuálního českého rekordu z roku 2012 (71,16 m; 4kg) sice jeho autorce Kateřině Šafránkové nevyšel, ale i tak byla s výkonem v Sušici spokojená. Kateřina dohodila čtyřkilovým náčiním na 69,75 m což byl jednoznačně nejdelší pokus který jí zajistil zlato, stříbrná Tereza Králová  na 67,87 m.

 

kladivarky

 

 

 

V kategorii žen kladivářek s tříkilovým nářadím závodila sušická Kateřina Skypalová (kat. žákyň). Výkon 28,46 m potvrdil její rostoucí kondici a povzbudil ji k další přípravě.

 

brejchova

Bohužel se sušičtí museli na dráze obejít bez medailistky z Mistrovství ČR Martiny Brejchové, která nemohla nastoupit kvůli dlouhodobějšímu léčení zranění, nicméně  Martina neodolala, na stadion přišla a  s grácií a milým úsměvem předávala ceny.

velka-cena-0062

 

Kvalitních výsledků, zlepšení osobních výkonů  i překonání výzev bylo včera na sušickém stadionu k vidění více.  Kategorie muži na  110 m překážek měla výkonnostně velmi vyrovnané obsazení a vítězný čas Jana Jána (PSK Olymp Praha) rozhodně  patří k těm “nej”. Ze Sušice si za čas 14,37 odvedl zlato (na foto druhý zleva).

110m prekazek

 

Účastníci i pořadatelé mohou být s výsledky i průběhem 39. ročníku atletického mítinku spokojeni. Kromě již jmenovaného Zdeňka Nešpora si za skvělou organizátorskou práci zaslouží uznání také dlouholetá členka oddílu atletiky Sušice Milada Váňová,  bezchybné technické zajištění měl na starosti  Petr Bukovský.

 

Na přípravách, realizaci a hladkém průběhu se ale podíleli všichni členové oddílu, a proto díky za  vynikající akci, která reprezentuje sušický sport i Sušici samotnou, patří také jim, partnerům, sponzorům a městu Sušice, kteří i letošní ročník podpořili.

 

Za rok na viděnou při jubilejním, 40. ročníku Velké ceny města Sušice, a 8. ročníku  Memoriálu Ládi Nešpora a Ády Blahůta na sušickém stadionu.

 

-as-

foto Tomáš MAŠEK

 

Kompletní fotogalerii ze včerejšího dne  najdete  >>> ZDE<<<