memorial

Atletická špička v Sušici: dnes od 16.00!

 

memorial

Jména jako Denisa Rosolová, Adam Sebastian Helcelet nebo Jakub Holuša slibují opravdu skvělé sportovní zážitky.

 

Celých 39 let je už hlavní disciplínou mítinku Velká cena města Sušice běh na 100 m v kategorii mužů. I letos bychom tu měli vidět téměř celou domácí sprinterskou špičku. Sušický mítink bude také pro mnohé české reprezentanty jednou z prvních prověrek a možností pro splnění účastnického limitu na letní mistrovství Evropy v Curychu.

Na sušické dráze bude k vidění ještě 15 soutěží v kategoriích dospělých i žactva a dorostu. Očekává se účast až 150 závodníků z oddílů celé ČR.

 

Je přislíben například start halové mistryně Evropy na 400 m a bronzové medailistky z mistrovství Evropy na 400 m př. Denisy Rosolové. Její trenérka Martina Blažková do Sušice přiveze ještě další juniorské i seniorské reprezentantky ze skupiny tzv. „rychlých holek”. S početnou výpravou atletů Dukly Praha, ve které nebude chybět desetibojař Adam Sebastian Helcelet, přijede i šéftrenér české reprezentace Tomáš Dvořák.

 

Kvalitní kladivo

Atraktivní bude závod v kladivu mužů i žen, kde uvidíme na startu nejlepší české kladivářky Terezu Královou a Kateřinu Šafránkovou, účastnice mistrovství světa. V hodu kladivem by měl nastoupit i odchovanec sušické atletiky Josef Korál, který v dresu pražské Slávie získal v minulé sezoně titul juniorského mistra ČR. Kvalitní bude jistě i běh na 1000 m mužů s českými reprezentanty Holušou a Kubistou. S nimi bude startovat i nejlepší domácí běžec Pavel Štěpáník.

 

Soutěže začínají předprogramem od 16 hodin, kdy na vrhačské louce startují obě discipliny v hodu kladivem. Od 16.30 hodin bude možno fandit žactvu v bězích na 60 m a od 17 hodin začíná hlavní program.

 

 

Bubenická show

Za loňský ročník obdrželi sušičtí pořadatelé v anketě západočeských atletů a funkcionářů prestižní ocenění za nejlépe zorganizovaný atletický mítink roku 2013 v Plzeňském kraji.

 

Diváci i závodníci se opět mohou těšit na bubenickou kulisu a doprovodnou show plzeňské hudební skupiny MUERTA MENTE.

Vstup pro diváky je volný.

 

-zn,kd-