Zážitková pouť – proč ne?

Zážitkový den pro děti a rodiny

V sobotu 7. června 2014 se v Kašperských Horách koná akce zvaná Dětská vikariátní pouť. Jedná se o dětský den, který každoročně pořádá nějaká římskokatolická farnost a na který se sjíždí děti z celého vikariátu/okresu.

 

 

Tento rok padla čest na farnost Kašperské Hory. Téma této poutě je „Rodinná oslava“. Bude to den plný zážitků, zejména pro děti lehce předškolní a děti 1. stupně. Samozřejmě nebude chybět zábava, hry, různá překvapení, ani duchovní náboj. Začne se v 9 hod., kdy se příchozí děti zaregistrují u kostela sv. Markéty, který stojí přímo na náměstí malebného městečka Kašperské Hory. Zavoní jim opékané selátko, které se ve stanech vedle kostela bude chystat na společný „rodinný“ oběd. Pak se vstoupí do krásného kostela sv. Markéty, kde už zazní písničky kapely Archanděl Gabriel ze Sušice. V 9.30 hod. zahájíme tuto dětskou pouť netradiční mši sv., která by měla být duchovním zážitkem zvláště pro přítomné děti.

 

 

plakat dd khory

 

 

 

V 11 hodin se můžeme pustit do přinesených svačin, a kdo bude chtít, si může přijít pro kousek selátka. Od 12 hodin se skupinky postupně vydají na „rodinný“ výlet, a to do kostela sv. Mikuláše a do kostela Panny Marie Sněžné. V obou kostelích je čeká překvapení. Po cestě je možné si zahrát nejrůznější hry. Po vydatném dni se v 15 hod. zase shromáždíme na náměstí před kostelem, kde si všichni najednou zatančíme a přitom se necháme vyfotit. Před zpáteční cestou se ještě společně pomodlíme a pak nastane čas loučení a návratu domů, kde se můžeme podělit o krásné zážitky.

 

 

Kolik to stojí? Tento den, pořádaný římskokatolickou farností za finanční podpory města Kašperské Hory, nestojí účastníky nic než jejich čas a dobrou náladu, ale každý bude-li chtít, může dát dobrovolný příspěvek na pokrytí nákladů. Na všechny děti, rodiče a katechety se moc těšíme.

 

P. Tomas van Zavrel