Sezónu otevírají nové prohlídky

Sezonu otevírá nový prohlídkový okruh Život na hradě

kapserk pavel ourednik

Hrad Kašperk připravil zcela nově pojatý prohlídkový okruh Život na hradě, na který se můžete těšit od 17. května 2014. K novým zážitkům na hradě zve kastelán Zdeněk Svoboda:

 

“Atraktivním a netradičním způsobem, včetně jedinečné projekce, vám poodhalíme podobu každodenního života v době vrcholného středověku a přiblížíme i způsoby, jakými informace o něm získáváme. Přijďte se sami přesvědčit, jak nám může nejvýše položený hrad v Čechách, hrad Kašperk, pomoci s rekonstruováním běžného života v dobách středověku. Jak asi vypadal středověký jídelníček a jakým způsobem se vlastně na takovém hradě žilo? To všechno se dozvíte při návštěvě hradu…”

 

Cyklus oživené historie

Hrad Kašperk láká návštěvníky na zajímavý Cyklus oživené historie. O víkendu 17. a 18. května bude hradní nádvoří patřit drsnému šermířskému umění a okouzlujícímu tanci. V sobotu a neděli totiž na Kašperku vystoupí Skupina historického šermu Romantika se svojí školou šermu a Skupina historického scénického tance Arvena předvede lidové gotické tance. Přijďte se naučit správně držet meč nebo si zatančit středověké tance. Vstupné zdarma.

Škola šermu začíná vždy od 12:30 a 14:30 hodin, škola tance začíná vždy od 11:30, 13:30 a 15:30 hodin.

 

 

– foto: P. Ouředník –