mpilustr

Důvody zásahu strážníků jsou i úsměvné (?)

Ale  v důsledku, když si opravdu uvědomíme, co všechno musí strážníci na základě oznámení prošetřit a že mnohdy jsou to opravdu zbytečné výjezdy, které je zaměstnávají, když v té samé době  je možná  potřeba jejich opravdové pomoci jinde (třeba na přechodech pro chodce, kde se pohybují děti) už to tak úsměvné není. A kdyby se mělo vyčíslit, kolik jeden takový zbytečný výjezd stojí a oznamovatelé, kteří si například k hádce o ubrus přivolaji asistenci strážníků, jej měli na místě zaplatit, prvděpodobně by si rozmysleli, jestli je  to opravdu nutné.

 

 

Informační servis MP Prachatice

 

Kdo koho vyhodil?

(25. 4. )

Před půlnocí se před služebnu MP dostavil muž a oznámil, že byl vyhozen z bytu a chce to řešit. Muž, který byl evidentně pod vlivem alkoholu, hlídce sdělil, že nyní bydlí u své přítelkyně a jejího syna. Měl se nepohodnout s jejím synem a ten jej vyhodil z bytu a on nemá kam jít. Hlídka s ním zajela na uvedenou adresu. Po zazvonění otevřel dveře mladík, přítel jeho matky, který uvedl, že oznamovatel se opil a pořád říkal, že půjde pryč. Oni se mu v tom snažili zabránit, ale když neustále naléhal, že chce jít pryč, tak jej vystrčil za dveře a zavřel. Po domluvě s hlídkou MP jej vzali zpět do bytu, aby se z opilosti v klidu vyspal.

 

 

Hádaly se o ubrus a dečku – řešili to strážníci

Spor dvou spolubydlících zaměstnal strážníky městské policie, kteří „těžkou věc“ jednoduše vyřešili.

Na linku 156 oznámila žena z ulice Krumlovská, že má neustálé problémy se svou spolubydlící. Hlídka vyjela na místo, kde oznamovatelka uvedla, že koupila nový ubrus na stůl a její spolubydlící jí řekla, proč kupuje takovou blbost, která je k ničemu a nelíbí se ji. Její spolubydlící uvedla, že koupila dečku na kuchyňskou linku, která se zase nelíbila oznamovatelce, a proto mezi nimi vznikla slovní rozepře. Hlídka MP ženy dovedla ke smíru a doporučila oběma, nechť věc řeší se správcem ubytovny, o možnosti přestěhování jedné z nich na jiný pokoj. Obě ženy s návrhem souhlasily.

 

 

 

Auto se samo rozjelo

Na služebnu MP přijali telefonické oznámení o autě bez řidiče, které blokuje jeden jízdní pruh v České ulici.

Majitel vozu nezabezpečil vozidlo, to se samovolně dalo do pohybu a přejelo napříč silnicí, kde se v jízdním pruhu zastavilo. Před příjezdem hlídky vozidlo zatlačili zpět občané, kteří nemohli projet. Z důvodu řádného zabezpečení vozidla byla provedena lustrace vozidla přes OO PČR. Majitel byl v místě bydliště informován o události a okamžitě za přítomnosti hlídky vozidlo zabezpečil.

 

 

Vyděsila je kočka, už chtěli volat deratizátora

(26. 4.)

Na linku 156 oznámil správce domu v Krumlovské ulici, že mu nájemníci oznámili, že jim po baráku běhá malá kočka, nebo velká krysa a oni se bojí jít domů. Strážníci se vydali na místo vyhodnotit situaci. Dala by se kvalifikovat jako další zbytečný výjezd – opravdu kočka na chodbě se dožadovala možnosti úniku a tak hlídka na místě otevřela okno a kočka v klidu odešla. Všechny, co koukali z oken, hlídka poučila, ať zavírají vchodové dveře.

 

 

Na co potřebovali popelnici?

Krátce před druhou hodinou ráno zaregistrovala stálá služba na kamerovém systému, jak nějaký mladík nese, ve společnosti dalšího mladíka a dívky, popelnici na rameni a jdou směrem k Solní ulici. Hlídka mladíka zastavila v Solní ulici před provozovnou Jahoda. V té době jej jeho druhové již opustili. Na dotaz, odkud nese tuto popelnici, odpověděl, že ji vzal na Velkém náměstí před Celticem. Ale proč, to už rozumně zodpovědět nedokázal. Po vyřešení přestupku mladík vrátil popelnici zpět na místo, odkud ji vzal.

 

red, mp-