Spiegelniegel a Kujoun slaví Velikonoce

 

kasperk pohled

 

Velikonoce na hradě Kašperk 2014

 

 

Jaro je tu a s ním i svátky Velikonoční a hrad Kašperk si již tradičně připravil bohatou velikonoční nabídku pro všechny návštěvníky malé i velké. Od pátku 18. 4. až do pondělí 21. 4. mohou návštěvníci navštívit Kašperk a těšit se na velikonoční nadílku.

 

 

Připraven je tolik oblíbený prohlídkový okruh Stavba hradu, který stále překvapuje svou originalitou a netradičním pojetím a který stále láká svou exkurzí do gotického stavitelství a kde se návštěvníci ocitnou uprostřed hořící středověké komnaty.

 

horici

 

Hrad si zábavnou formou mohou prohlédnout i děti, pro které jsou o víkendových dnech, v sobotu 19. a neděli 20. dubna, připraveny speciální interaktivní prohlídky hradu Staň se purkrabím nebo hradní paní. Prohlídky děti seznámí s hradem a životem na něm, prostřednictvím soutěží a úkolů, po jejichž splnění bude následovat zasloužená odměna. Prohlídky pro děti budou začínat v sobotu a neděli vždy od 11:00 a 13:00 hodin.

 

 

sasci

Na hradě o Velikonocích nesmějí chybět ani naši oblíbení šašci Jürgen von Spiegelniegel a Francois Kujoun, kteří svým osobitým a zábavným způsobem přiblíží každému zájemci některé známé a některé možná již zapomenuté velikonoční zvyky, během představení Šaškování s pomlázkou. Na šaškovská vystoupení se můžete těšit v sobotu a v neděli vždy od 12:00, 14:00 a 15:30.

 

A ani hradní nádvoří nezůstane prázdné. Na nádvoří hradu své mistrovství v oboru předvede umělecký kovář František Zeithammel. A nejen kovářem bude živo hradní nádvoří, připraveny jsou i různé hry a soutěže pro děti.

 

kasperk kovar

Co by to bylo za Velikonoce bez velikonočního beránka? Na hradním nádvoří se také představí nejnovější přírůstky do hradního zvěřince, jehňátka, která teprve začínají poznávat svět.

 

Pro rezervaci vstupenek na Šaškování s pomlázkou nebo na interaktivní prohlídky pro děti kontaktujte pokladnu hradu na: info@kasperk.cz , více informací najdete na www.kasperk.cz

 

-red-