mpilustr

Tak dlouho se jezdí kolem zákona…

 

Tak dlouho se chodí „kolem zákona“…

….až ho strážníci chytili při činu. Na povedeného řidiče, který ustavičně porušoval zákaz řízení, jenž mu byl uložen, se zaměřili strážníci MP a včera se jim povedlo ho za volantem dopadnout.

Hlídka městské policie vozidlo s podařeným přestupcem zastavila v ul. Pražská. Řidič vozidla nebyl schopen hodnověrně prokázat svou totožnost, proto byl hlídkou městské policie předveden na Policii ČR ke zjištění totožnosti. Na služebně P ČR se rovněž potvrdilo podezření o trvajícím zákazu řízení, a tak strážníci provokatéra přenechali kolegům ze státní policie, kteří jej vyšetřují pro podezření z trestného činu.

 

To však není zdaleka jediný provinilec, kterého strážníci v posledních dnech za volantem načapali. Vyslovený zákaz řízení motorových vozidel se rozhodli ignorovat dva výtečníci, při běžných silničních kontrolách pak hlídky měřením prokázaly dalším dvěma „řidičům“ kolem 2 promile alkoholu v dechu.

„Všechny uvedené podezřelé jsme předali kolegům z Obvodního oddělení Policie ČR ve Vimperku, ti nadále jejich případy šetří. Kontroly (nejen) na silnicích budou pokračovat se zvýšenou intenzitou, počty podobných případů se spolu se zvýšeným pohybem návštěvníků našeho města bohužel také zvyšují,“ uvedl vrchní strážník MP Peter Macorlík.

-red-