susice z veze

Kamery zajistily důkaz proti zloději

Začátkem dubna se strážníkům MP Sušice povedlo téměř při činu chytit devatenáctiletého zloděje ze Sušicka, který se na náměstí v brzkých ranních hodinách, pokoušel dostat do zaparkovaných aut. Obcházel jedno po druhém a zkoušel, jestli se do některého z nich nedostane.

 

Ve dvou případech se mu to i povedlo – vybral si k ‘posezení a prohlídce’ černého jaguára a bílou Š Octavia. Nepozorní majitelé, kteří nechali vozy odemčené, měli štěstí, že služba u Městského dohlížecího kamerového systému jeho jednání zaznamenala a okamžitě na místo vyslala hlídku strážníků.

 

Mladík mezitím od vozidel odešel, ale po pár metrech jej hlídka dostihla. Po prokázání totožnosti, na dotazy strážníků, proč se snažil dostat do vozů, zapíral. Byl vyzván k následování na služebnu MP, kde zhlédl kamerový záznam, jenž ho usvědčuje. Pak už nezapíral – přiznal, že do vozidel vlezl a odnesl si z nich několik věcí.

 

Pro podezření ze spáchání trestného činu byl zadržen a předán hlídce Policie ČR, která případ dále řeší. Městský dohlížecí kamerový systém se opakovaně potvrdil jako užitečný pomocník v práci (nejen) městské policie.

 

„Na místě je i poděkování za pozornost a pohotovost, se kterou službu konající operátor zloděje zaznamenal a zareagoval. Na starosti má během služby sledování několika kamer najednou, jsou různých technických parametrů a standardů, a ne vždy je možné podchytit právě probíhající přestupek nebo trestný čin,“ doplnil k případu Ing. Libor Potužník, velitel MP Sušice.

 

– red-