Názor L. Bezděka: Řešení bez nařízení

Vážení,

před nedávným časem byla na těchto stránkách uvedena anketa ohledně obchodních domů ve Vimperku. V této anketě zvítězil s velkým náskokem Lidl.

 

Příspěvek, který píšu, se bude týkat jen těch největších a u těch speciálně oddělení zeleniny. Konkrétně to budou jen tři a to zmíněný Lidl, dále Penny a Tesco.

 

V rámci zachování každého zákazníka, je mi záhadou, proč jeden z nich své zákazníky odhání?

 

Budete se divit, ale je to ‘o hlouposti’, jak by napsal i Neruda, kam s ním? Nebude se jednat o slamník, ale o utrhané listí z kedlubnů, mrkve a jiných zelenin, které někteří zákazníci nechtějí s nákupem „tahat domů“ a zahodit do koše již v prodejně.

 

To je jedna sorta: udivených, hlavou kroutících, koupěchtivých, zákazníků. Sám jsem viděl tázavý a udivený výraz jedné mladé paní, když se svazkem mrkve hledala koš, pro odhození natě, který býval na vždy stejném místě.

 

Na druhé straně jsou i zklamaní zákazníci, kteří v koši hledají „dobroty“ pro své miláčky, jako morčata, králíčky a i slepice, hlavně v zimním období. Sám jsem jeden z nich. A teď chodím jinam a pochopitelně také tam utratím i nějakou korunu. Co by tomu asi řekl nebožtík Baťa?

 

Dnes to kupující dělají tak, že v zelenině nevíte, co je v přepravkách. Jestli zelenina k nákupu anebo jen odpad, protože otrhané listí házejí zpět ke zboží, odkud vzali nákup.

 

Poptával jsem se ve Vimperku a ve Strakonicích, kdo rozhodl odpadkové koše odstranit a vždy mi bylo řečeno, že to je rozhodnutí shora. Nebudu Vás napínat, ale je to Lidl a jeho vedení.

 

Dnes (4. 4. ) jsem byl shodu okolností ve Strakonicích a i tam jsem navštívil a zeptal se v tamním Lidlu, kde koše také nejsou; ale například v Kauflandu koše na uvedený odpad jsou. Stejně jako v Penny a Tescu ve Vimperku.

 

 

Ing. Libor Bezděk, Vimperk

 

 

 

V  prodejně Lidlu jsem o den později dnes narazil na rozumné řešení personálu. Opět mají v zelenině pořádek bez odpadků a stačila na to jedna krabička položená v místě bývalého koše. Za což mají ode mne palec nahoru a velké plus (myslím, že nejsem jediný).

Tím pádem jsou uspokojeny obě skupiny zákazníků, o kterých jsem psal a vlastně většina kupujících, kteří se nemusí přehrabovat v zelenině jako na arabském bazaru.