Hovoří hudbou, přivezli krajské úspěchy

Klavíristé a kytaristky se v krajských kolech neztratili

 

Trvale  vynikající úspěchy vimperské ZUŠ na tuzemských i mezinárodních soutěžích v nejrůznějších oborech – hudební nevyjámaje, potvrzují poctivou přípravu mladých talentů a vysokou úroveň pedagogické práce  umělecké školy. Na  učitele a žáky je Vimperk náležitě pyšný, protože reprezentace města v této podobě, mladou generací, má vysoký kredit.

 

Z posledních úspěchů je možné jmenovat ten v krajské soutěži mladých klavíristů. Dosažené výsledky hodnotí ředitel školy Bc. Pavel Vališ:

klavr-okres 07

Poslední březnový týden a začátek dubna uplynul v základních uměleckých školách Jihočeského kraje ve znamení soutěží ve hře na kytaru a klavír. Konkrétně se jednalo již o krajská kola obou soutěží. Mladí klavíristé soutěžili v Českém Krumlově. Naše škola vyslala celkem 5 svých vítězů okresního kola.

Nejmladší vimperský zástupce Daniel Staněk získal čestné uznání. Anna Tomášková, Michal Kavlík, Ondřej Červený i Karolína Karasová vybojovali ve svých kategoriích 3. místa.

Umístěním svých spolužáků se zřejmě „inspirovaly“ i dvě kytaristky, které reprezentovaly jako vítězky okresního kola naší školu v krajském kole mladých kytaristů. Z Českých Budějovic si Michaela Vyskočilová přivezla čestné uznání a Nikola Nusková obsadila 3. místo. Nikola Nusková však v letošním roce dosáhla i dalšího úspěchu a to v podobě zdárného složení talentových zkoušek na Konzervatoř v Českých Budějovicích. Od září se tak bude hře na kytaru věnovat v řádném denním studiu,” je s výsledky žáků školy ředitel spokojen a jedním dechem dodává poděkování:

“Kromě žáků si zaslouží poděkování a gratulaci i jejich učitelé, kteří je vyučují. Jana Zíková měla v krajském kole 3 své klavíristy, Lenka Smahová a Jan Tláskal po jednom. Obě kytaristky připravovala Helena Szpuková.”

 

 

Ilustrační foto: archiv redakce/okresní kolo_zus_vimperk, foto J. Tláskal