Obrazem: Hasiči oslavili 140 let (2. část)

Jak jsme již informovali, 5. července slavil Sbor dobrovolných hasičů ve Volarech 140 let od svého založení (úvodní článek a fotogalerie ZDE). 

 

Součástí oslav byla i ukázka zásahu při dopravní nehodě 2 osobních aut, kde zasahovaly dva vozy hasičů ve spolupráci s volarskou posádkou ZZS Jihočeského kraje. Lidé tak mohli zblízka vidět náročnou práci při vyprošťování osob a jejich ošetření záchranáři. V další části programu bylo provedeno hašení osobního vozu. V programu vystoupili i nejmenší hasiči, předvedli požární útok a také štafetu. U nejmenších diváků zklidila asi největší úspěch výroba pěny na hašení před volarským kostelem.

 

Součástí oslav byla i ukázka techniky hasičů, z Netolic byla na slavnost přivezena hasičská stříkačka z roku 1905, která je plně funkční. K vidění byla i další historická technika včetně té nejmodernější. 

 

Oslavy byly završeny zábavou ve společenském sále radnice, kde k tanci a poslechu hrála Netolická pětka. Celá oslava byla volarskými hasiči perfektně zorganizována, přálo i velmi příjemné počasí navzdory pesimistické předpovědi.

 

V rozsáhlé fotogalerii přinášíme atraktivní záběry z oslav:

{gallery}volary/foto_obce/2014/07/07_05_volary_oslavy_2_cast{/gallery}

 

(ir)