Štěstí, že v autě nebyl spolujezdec

Splujezdec by včerejší nehodu patrně nepřežil…

 

Zdíkov – Muž nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla dopravně technickému stavu komunikace, dostal smyk a narazil pravou stranou vozu do stromu.

Včera před šestnáctou hodinou vyjely složky IZS k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 145 ve směru ze Zdíkova do Zdíkovce. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla VW Passat, který v místě nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povaze pozemní komunikace, kde byla v uvedeném úseku snížena nejvyšší dovolená rychlost dopravními značkami na 50 km/h a dále na 30 km/h z důvodu opravy pozemní komunikace. Řidič, který  nerespektoval značení, po projetí levotočivé zatáčky dostal na štěrku smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci a  narazil pravou částí auta do stromu.

 

dn-zdikov-1

 

Auto se pak odrazilo  a skončilo vpravo mimo silnici. Řidič byl převezen s lehkým zraněním do nemocnice k ošetření a následně propuštěn. Zkouška na alkohol u něj byla negativní.  Škoda na autě  činí podle předběžných odhadů 150 000 korun.

 

dn-zdikov-2

– p cr, red-