nehody

U Lenory se srazily dva kamiony

Včera   pět minut před sedmou večerní byla nahlášena dopravní nehoda dvou kamionů na silnici 39 v obci Lenora, ve směru na Strážný.

Na místo dopravní nehody se sjeli záchranáři, hasiči a policie, po dobu vyšetřování nehody byla vozovka průjezdná pouze s opatrností, komunikace byla plně zprovozněna  mezi 22.-23. hodinou.

Prozatím nejsou známy další podrobnosti, po zjištění budou informace o nehodě aktualizovány.

 

 

—————————

 

Za minulý týden došlo na silnicích Jihočeského kraje k 90 dopravním nehodám! Stalo se celkem 90 dopravních nehod, které naši policisté řešili. Při těchto nehodách dvě osoby zemřely, pět osob bylo těžce zraněno, osmačtyřicet osob bylo zraněno lehce. Každá osmá nehoda byla způsobena řidičem pod vlivem alkoholu. Při nehodách vznikla škoda za více než 4 500 000 korun. Nejvíce dopravních nehod se stalo na Českobudějovicku, celkem 19, v závěsu pak bylo Jindřichohradecko se sedmnácti nehodami.

 

První smrtelná dopravní nehoda se stala v pátek na Strakonicku, konkrétně na železničním přejezdu bez závor a signalizace ve Volyni, v místě zvaném V Maninách.  Řidička (79 let) osobního automobilu značky Renault vjela na železniční přejezd ve chvíli, kdy se k ní blížil motorový vlak přijíždějící od Volyně. Strojvedoucí vlaku již nemohl střetu zabránit. Řidička ve vozidle zahynula. Ve vlaku zranění nikdo neutrpěl. Způsobená škoda byla vyčíslena na 130 000 korun, z toho 120 000 korun na vlakové soupravě. Stačilo málo a žena mohla žít – kdyby dala přednost v jízdě vlaku.

nehody jckraj1 nehody jckraj2

 

Mladý lidský život zbytečně vyhasl také na Táborsku. V sobotu, krátce před pátou hodinou ranní, došlo k tragické dopravní nehodě, při níž zahynul teprve pětadvacetiletý muž. Ten jel s vozidlem značky Škoda 1000 MB od obce Dobronice směrem na obec Ratibořské Hory. Mladý řidič při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě nezvládl řízení a sjel ze silnice do rybníka Vobůrek. I přes následnou rychlou zdravotní péči mladík svým zraněním podlehl. Okolnosti a přesné příčiny nehody zjišťují táborští policisté.

 

nehody jckraj3 nehody jckraj4

 

Těžce zraněný cyklista, to byl výsledek čtvrteční srážky osobního vozidla značky Ford právě se zmíněným cyklistou. Vozidlo řídila žena a jela po ulici Pražská v Písku ve směru od průmyslové zóny do centra obce. Při odbočování vlevo ve směru na Topělec nedala přednost v jízdě cyklistovi, který jel po hlavní silnici. Došlo ke střetu, při kterém cyklista upadl i s kolem na vozovku. Utrpěl těžké zranění a byl převezen do písecké nemocnice a následně do Prahy. Na vině tak byla nejspíš žena, která nerespektovala právo přednosti v jízdě cyklisty. Bylo obrovské štěstí, že muž nehodu přežil.

 

-p cr, red-