Vzpomínky Jiřího Potužníka 12.1

12.1. Odůvodnění rozboru Horákových textů

 

I když se to Jirkovi Horákovi rozhodně nebude líbit, i když se bude určitě hodně zlobit, a i když z toho nemám ani já sám vůbec žádnou radost, nedá se nic dělat, ale já se musím vyjádřit k jeho nestoudnému jednání vůči Jardovi Zámečníkovi a samozřejmě i vůči vimperské veřejnosti, ve svých článcích uveřejněných ve Vimperských novinách k „Rekonstrukci Centrálního zásobování teplem (CZT)“.

První článek byl uveřejněn v č. 3/2006 – s názvem „Několik otázek“, poté v č. 4/2006 – „Opět teplo“, v č. 10/2008 – „Ad:  Proč je teplo ve Vimperku nejdražší v celé ČR“ a ještě poslední v č. 4/2009 – „Ad:  Ve Vimperku se nepostavil žádný pomník, VN 11/2008“!

Znovu ale musím zopakovat, ze své odpovědi č. 4, , ze str. 3,  že :  „I když mne Jarda Zámečník nakonec lidsky velice zklamal, což mu nebudu moci do konce svého života odpustit, nemohu mu upřít, že pro naše město udělal ve své době hodně prospěšného a potřebného.“.

Musím se ale přiznat, že kdybych nebyl vyzván redakcí „Vimperk.eu“ k zodpovězení 10 otázek na téma, „Jak se dívám na vývoj našeho města po listopadu 1989“, kde jsem musel vyzdvihnout! přínosné působení Jardy Zámečníka ve funkci místostarosty Města, zřejmě bych se nepřinutil pozorně číst ty Horákovo literární slátaniny a nesmysly, ty jeho doslova nestoudnosti, které jsou prostoupeny všemi jeho články o rekonstrukci tepelného hospodářství.

Mně opravdu úplně stačilo, že jsem si přečetl jediný tento článek uveřejněný v č. 10/2008 VN, v době jeho vydání. Již tehdy jsem chtěl na tyto zmatené, nepravdivé a účelové informace produkované Horákem reagovat, ale tehdejší moje životní problémy mi to nedovolily a poté jsem na to zapomněl.

Ta nutnost přečíst si všechny Horákovi články vyplynula z rozhovorů s občany, od nichž jsem byl na víceré útoky, v několika vydáních Vimperských novin, upozorněn. Snad je původcem politická pravice, vedená Horákem, nebo se Horák sám pasoval do této role – vůdce pravice ve Vimperku anebo je to jeho osobní sólo akce, vzešlá z jeho ješitnosti, pýchy a hlavně také ze msty vůči komunistům, která se traduje v Horákově myšlení od počátku 70. let minulého století.

A proto, když jsem byl zpracovávaným tématem vlastně donucen toto číst, tak mne to hodně a hodně bolelo! Z obsahu Horákových článků mám velice špatný pocit. Opět jsem musel snížit laťku slušnosti a serióznosti, která zvláště u některých občanů od r. 1990 neustále a nezadržitelně padá níže a níže, do lidského a morálního bahna! Jsem obecně velice zklamán z vývoje člověka a společnosti od r. 1990!

 

Myslím si, že bych měl čtenářům také sdělit, proč jsem zvolil toto velice podrobné a obsáhlé vysvětlování, respektive prokazování, nekalé činnosti Jirky Horáka, vyplývající z jeho článků.

Jednak se zde profesor pustil do naprosto neopodstatněné kritiky velice složitého problému jakým je tepelné hospodářství našeho města, jež se zcela prokazatelně ukázalo, že je nad jeho rozumové schopnosti. A nejenom pro profesora, ale i pro jeho našeptávače či spolutvůrce těchto hanebností.

Také zde Jirka Horák projevil velice nízkou úroveň chápání či vnímání, nejen problematiky investování v našem městě, ale i reálných argumentů předkládaných protistranou.  Tyto jeho texty jsou přímo přeplněny přemírou jeho samolibosti, namyšlenosti, ješitnosti a neochvějnou pýchou.

Z důvodů jeho negativních charakterových vlastností, které ve svých článcích naplno prokázal se domnívám, že při jakémkoli stručném a zběžném popsání Horákových vad, jeho neseriózních vývodů, by se profesor vytrvale a neustále a do omrzení domáhal uznání své vyjímečnosti, své jedinečnosti, své geniality!

Proto jsem přesvědčen, že tento podrobnější rozbor většiny jeho úchylných výroků mu zcela nebo alespoň z velké části otupí to jím přeceňované sebevědomí v jeho neomylnosti, tu jeho pýchu!

V Horákových článcích se jedná především o jeho hodně hloupý a přímo nestoudný střet s tehdejším místostarostou Jardou Zámečníkem, ohledně rekonstrukce tepelného hospodářství. Tento střet  je přímo učebnicovým příkladem pouhého politikaření ve veřejné práci na naší radnici, nikoli naplňování skutečné a veřejně prospěšné „politiky“! Protože Jirka Horák byl v době uveřejňování svých článků členem Kontrolního výboru Zastupitelstva a navíc tento střet podpořili i někteří funkcionáři vedení Města.

A ostatní funkcionáři a zastupitelé zůstali k tomuto incidentu neteční, jako by k vedení Radnice ani nepatřili, kromě jediného, zastupitele Josefa Jedličky. Toto nám, veřejnosti, také přesvědčivě signalizuje, že vedení Města nefunguje tak, jak by mělo !!!

Musím velice  zdůraznit, že toto nepřehlédnutelné politikaření  v městské politice  je velice škodlivé ve všech směrech, zejména pak v mezilidských vztazích, které se ale zcela samozřejmě přenáší do života občanů, do života Města!

I tento důvod si vyžaduje velice podrobné vysvětlení, objasnění či prokázání Horákových pochybení, a nejen Horákova špatného a nemorálního jednání jenom vůči Zámečníkovi. Musel jsem poukázat i na chybující občany, tehdejší některé funkcionáře ve vedení  Města.

Útočník Jirka Horák namísto obhajování svého názoru na základě seriózních a pravdivých informací neváhá používat k prosazování svých osobních či politických cílů různých výmyslů a nepravd či polopravd, tedy lží a neváhá k této své zlotřilosti! zneužít ani veřejnost a veřejné mínění! Což je zcela obvyklé u bezcharakterních politiků či občanů.

Nechci a nebudu dělat advokáta Jardovi Zámečníkovi, ale myslím si, že podlá úroveň těchto útoků vedených profesorem! Jirkou Horákem si zaslouží postavit se alespoň za některé Zámečníkovo skutky ve funkci místostarosty Města!

A také i proto, že se měli, dle Jirky Horáka, podobně vyjadřovat ve své době i starosta Pavel Dvořák a místostarosta Bohumil Petrášek. I když tehdejší místostarosta Petrášek, dle obsahu citací Jirky Horáka, určitě mnohem umírněnějším projevem.

Se Zámečníkem jsem tyto problémy nekonzultoval, a proto se může stát, že v některých detailech asi

nemusím být úplně přesný. Takže zde nepopisuji ani jeho názory. Všechny níže mnou uváděné informace o možném vývoji v tepelném hospodářství i souvisejících problémů vyplývají jenom z mé vlastní zkušenosti s provozováním tepelných zařízení, a také ze svých celkem bohatých životních zkušeností obecně. A k těmto rozborům také používám doplňujících technických údajů provozovatele tepelného hospodářství a technických výpočtů.

 

Dále se také snažím o srozumitelné vysvětlení celé problematiky provozu tepelného hospodářství i s dopady do cen tepla, včetně stručného sestavení potřebných údajů k vyhodnocení jeho efektivity. Vlastní podrobné hodnocení ekonomie celého provozu ale neprovádím. To by zabralo ještě mnohem více času a textu. Uvádím zde pouze dílčí hodnocení, které potřebuji pro dokázání Horákových myšlenkových bludů, lépe řečeno jeho neomalené sprostoty.

Jsem přesvědčen, že v důsledku chaosu, který vnesl mezi čtenáře, mezi občany, do této problematiky profesor Jirka Horák svými nesmyslnými, lživými a demagogickými informacemi ve svých článcích, to sem určitě patří. Myslím si, že tyto části budou zajímavé pro všechny občany připojené na centrální zásobování teplem (CZT).

 

Jak uvádím, seznam kontroverzních Horákových článků uveřejněných ve VN, tak z těchto článků profesora Jirky Horáka, přesvědčivě vyznělo, že Zámečník zneužíval svoji funkci místostarosty především ve svůj osobní prospěch a v č. 10/2008 – „Ad:  Proč je teplo ve Vimperku nejdražší v celé ČR“ a ještě poslední v č. 4/2009 – „Ad:  Ve Vimperku se nepostavil žádný pomník, (VN 11/2008 – Zámečníkova reakce)“, kde vyznělo a v č. 10/2008 i přímo uvedl, že si Jarda Zámečník, lidově řečeno,  „postavil svůj pomník ve městě za pomoci zcela zbytečné !!! rekonstrukce tepelného hospodářství“!  

I po několikerém přečtení všech těchto článků nechápu, jak může vysokoškolsky vzdělaný „profesor“ zplodit takový literární paskvil, takovou snůšku, takovou změť, nesmyslů a polopravd, nemající žádný faktický ani obsahový řád!

Domnívám se, že jsem od vzdělaného člověka tak chaotický, nekompaktní a hlavně nemorální! text za celý svůj život snad ani nečetl. I když je životem prověřená pravda, že samo vzdělání ještě morálku a charakter člověka nedělá!

Možná, že Zámečník, ve smyslu Horákova myšlení!, udělal nějaké chyby. Ale dobrý politik, nebo řídící pracovník, se nemůže rozhodovat pouze na základě okolností daných v tom kterém okamžiku rozhodování, výhodných pouze v tomto okamžiku nebo jen na krátkou dobu, ale  musí se rozhodovat právě z dlouhodobého hlediska! Jak s tímto krátkozrakým uvažováním určitě ve své mysli a ve svých článcích argumentuje „přechytralý a ješitný“ profesor! Např. bezmyšlenkovité prosazování spalování uhlí, aniž by se seznámil s prognózami o vývoji stavu zásob a cen uhlí!

Dobrý politik, nebo dobrý řídící pracovník, se musí v takovýchto zásadních otázkách rozhodovat v horizontu několika let, někdy i na desítky let dopředu! Musí umět zodpovědně zvážit všechna pro i proti, a musí velice odpovědně vybrat z hlediska budoucnosti pro Město to nejvýhodnější! A někdy i za cenu nějakých momentálních menších ztrát! A i při sebelepší vůli se snadno může tomuto zodpovědnému funkcionáři stát, že pochybí. Ale to podle mne není v problematice CZT, Zámečníkův případ!

Jak vyplývá z těchto chaotických textů, tak toto Jirka Horák také vůbec nechápe! Myslím, že je to hlavně proto, že nechápe samou podstatu problému, který tak vehementně napadá!    

A samozřejmě také i proto, že vůbec nechápe ani samou podstatu „fungování“ Radnice!

Z těch informací, které jsou uvedeny v článcích místostarosty Jardy Zámečníka, a které jsem získal z oficiálních podkladů provozovatele tepelného zařízení (šlo o čísla a informace pro sestavení přehledů, uvádím níže – Porovnání finanční nákladnosti a Přehledu provozních údajů, nebo i od jiných autorů ve VN, jsem přesvědčen, že tehdejší místostarosta Zámečník svoji povinnost vyplývající z jeho funkce splnil! 

I zcela zmatečná!!! čísla uveřejněná útočníkem Jirkou Horákem, jsem nakonec také použil v oddíle – Porovnání finanční nákladnosti !  

Tento přehled – Porovnání finanční nákladnosti – si snadno, bez nějakého velkého úsilí,  mohl sestavit i přechytralý Jirka Horák sám. Ale byl asi líný, nebo to nejspíše vůbec neumí!

Kdyby si jej však vytvořil, možná, že by si i uvědomil jaký neskutečný chaos má v číslech o tepelném hospodářství!  A co je důležitější, nemohl by napadat tak nestoudně a neomaleně Zámečníka! Ale z jeho textů vyplývá, že jedině o toto sprosté napadání Zámečníka Horákovi šlo!

Možná, že by dokonce prozřel natolik, že by zjistil, že by si uvědomil, jak chaotický, nesmyslný, hloupý, drzý a sprostý je obsah jeho článků! Ale to není vůbec nic jistého vzhledem k tomu, jak přesvědčivě nám Jirka Horák předvádí své duševno ve všech svých článcích!

A chaos čísel a chaos slov jsou zřejmě jeho silná parketa, které vždy náramně vyhovují nekalým záměrům bezcharakterního útočníka !!!

I když informace, z kterých jsem čerpal určitě nebudou vyčerpávající, jsem přesvědčen, že moje závěry jsou mnohonásobně věrohodnější než jalové a lživé  útoky profesora Horáka!

 

Já jsem profesí technik TZB (technická zařízení budov), tedy i přes vytápění, ale abych se dobral k nějakým závěrům, musel jsem informace uváděné Horákem několikrát pročítat, protože mi obsah článků nebyl jasný, nebo vůbec jasný! A jsem přesvědčen, že z Horákových chaotických textů mi i přes pečlivější čtení, určitě unikla některá Horákova sdělení.

Jak se asi v tomto chaotickém Horákově „literárním díle“ může vyznat občan – laik v oboru vytápění a možná i laik v oboru mezilidských vztahů?!

A i to se Horákovi nakonec hodilo!, Protože ON měl zájem vlastně jenom na tom, aby si čtenáři vzali z jeho článků pouze jím kálenou špínu na Zámečníka!!!

Ve všech těchto článcích se profesor Jirka Horák projevuje namyšleně, drze, arogantně, se samozřejmou samolibostí, naprosto přesvědčen o té své jediné! – zřejmě za přispění své obrovské ješitnosti – vysněné! – pravdě a s vysokým sebevědomím! Projevuje se zde u něho, podle mého názoru, v ohromné míře i takzvaný „politický či ideologický fanatizmus“! A jakýkoli fanatizmus je vždy velice škodlivý!

Horákovým nepřekonatelným problémem také je, že není schopen dát si do souvislostí své jednotlivé útočné myšlenky. Proto si nemůže ani uvědomit, že tyto jeho myšlenky jsou pouhé chaotické nesmysly, které se nejen nezakládají na skutečnosti, ale ani na sebe nemohou navazovat, a proto si také ve většině i odporují.

Obsah Horákových článků je zmatečný, chaotický, občas přeskakuje od jednoho problému k druhému, je založený pouze na nepodložených informací typu „jedna bába povídala!“! Vystupuje v nich jako jakási jediná! ruka spravedlnosti, jako génius,  který všechno ví a všechno zná, aniž by se snažil hledat, respektive opírat své výpady proti Zámečníkovi o seriózní informace! A proto je asi přesvědčen, že jako nějaký génius! může také každého stavět, jak se říká, „do latě!“!

Může to být snad asi i proto, že si Jirka Horák možná? myslí, že když dosáhl vzdělání profesora střední školy, takže patent na pravdu, na rozum, má zcela samozřejmě, zcela automaticky, bez jakéhokoli jeho dalšího snažení! A všichni jsou, podle něj, povinni tyto rozmary jeho pokleslé morálky a charakteru snášet!, když je sebejistě zveřejňuje světu na odiv!

Jirka Horák ve svých, mohu objektivně říci, hloupých a sprostých výlevech zcela zapomněl a úplně ignoroval základní normy lidského jednání – tedy slušnost, nebo také dobré lidské vlastnosti či schopnosti, jako je např. obyčejná lidská soudnost, logika, zdravý úsudek, objektivita a v neposlední řadě pokora! Jistě že jich je daleko více.

I když by se určitě našla některá jeho připomínka, která by stála za diskusi, tak celkové pojetí jím zveřejněných textů tuto dokonale odsunulo do pozadí a překrylo ji právě tou snůškou nejapných slátanin a nesmyslů!

Je na pováženou, že se tak vzdělaný člověk uchyluje k tak nízkým a zcela emočním vyjadřováním.

Když se zamýšlím nad arogancí, drzostí, absolutní neznalostí popisovaného problému a jistotou jeho osobní nadřazenosti provázející všechny Horákovy články, nemohu se zbavit dojmu, že i takovéto jeho jednání, tyto jeho nedobré povahové vlastnosti, mohly být důvodem i jeho politických problémů v 70. létech minulého století – zmíním níže.

Ze všech textů Horákových článků přímo vyvěrá vyrobení těchto takzvanou „horkou jehlou!“! To znamená, velice povrchně a velice nezodpovědně, účelově a zcela v zajetí negativních emocí! Mohlo by se říci, že z nich přímo čiší lidská sprostota!

Naproti tomu jsem přesvědčen, že každý seriózní pisatel, ke kterým se doufám mohu řadit i já sám, když se zamýšlí nad sepsáním jakéhokoli zveřejňovaného textu, zvláště však, kde popisuje fakta či technické údaje, tak si musí všechny souvislosti důkladně promyslet a hlavně ověřit!!!, to znamená i prodiskutovat s ostatními lidmi, kteří tomu opravdu rozumí, a když jim není ani potom něco jasné, tak si to musí zjistit přímo tam, kde je zdroj těchto informací, zdroj popisovaného problému. Takže to dá i velké množství práce, zabere to i velké množství času! 

Zveřejňovat nepřesné nebo nepravdivé informace je sprostá nehoráznost autora!,  Jirko Horáku !!!

Ale já jsem v očích profesora určitě přeci jenom pouhý středoškolák, že !!!  A ani nejsem génius, jako ON, tak se asi nemohu divit, že mi to dá hodně práce!

Myslím si, že způsob tvorby těchto článků nedělá vůbec žádnou čest jejich vzdělanému! autorovi, profesorovi! Jirkovi Horákovi, u kterého by seriózní občané, seriózní veřejnost, očekávala také seriózní texty, založené jen na pravdivých a skutečných informacích a ne na smyšlenkách, lžích a „účelových slátaninách“  a výměnu názorů na slušné a seriózní úrovni!!!                                                   

Oč jednodušší by bylo, kdyby se Horák dal, na rozdíl od hloupého zviditelňování se, a u určité části čtenářů zcela jistě i zesměšňování své osoby, a neseriózního a škodolibého útočení proti Zámečníkovi, do konkrétního rozplétání jím označeného závažného problému, aby na dokladovatelných důkazech zcela nepochybně prokázal vážné pochybení tehdejšího místostarosty Zámečníka. Bylo-li nějaké!

 

Toto měl profesor i za zákonnou povinnost vyplývající z jeho tehdejší funkce člena Kontrolního výboru Zastupitelstva Města! Ale jak se zdá, tak zákonné povinnosti vyplývající z vykonávané funkce jsou pro  profesora Jirku Horáka  naprosto nezávazné a zcela zbytečné, a proto se nemusí plnit!  

Zákon je asi pro profesora zřejmě pouze cár papíru! Což nám jeho soukmenovci a většina ostatních politiků všeobecně, také dávají nejenom v současnosti (ale již od r. 1991) velice razantně najevo!

To, že profesor nectí zákony absolutně vůbec nevadilo ani celému tehdejšímu vedení Města (s vynecháním napadaného Zámečníka), ani jeho následovníkům !!!

A vůbec to nevadilo ani Úřadu Města, který má na starosti vzdělávání nově zvolených zastupitelů a radních a má také dohlížet na jejich znalosti v průběhu funkčního období v oblasti právního systému Obcí a Měst. Bohužel, ani zde nedošlo k sebemenší reakci, na protizákonné a nemorální jednání „neomylného“ profesora a jeho nestoudnosti uveřejňované ve VN !!! 

Proto v případě, že Horák měl pravdu, měl by být, spolu s ostatními funkcionáři vedení Města, dle jejich jednotlivé odpovědnosti, po zásluze potrestáni! za neplnění svých zákonných povinností.

Vzhledem k výše i níže uvedenému, vidím zcela zásadní a trestuhodné pochybení profesora Jirky Horáka a nikoli Horákem napadeného tehdejšího místostarosty Zámečníka !!! Útoky Jirky Horáka a dále. 

 

Toto výše zmíněné konkrétní zjišťování by ale od Jirky Horáka vyžadovalo velice úsilovnou a zodpovědnou práci, kterou profesor Jirka Horák nikdy dělat nechtěl a snad ani nikdy neuměl! Pro něho je velice výhodné, snadné a sobě vlastní, pouze jak se lidově říká  „mlátit prázdnou slámu“, a ještě zabalenou do politické clony!!! Zdá se, že v životě mu toto jde ze všeho nejlépe!!!

A kdyby se s tímto nakonec zabýval, pak by přeci nemohl zcela bezdůvodně napadat a zostuzovat Jardu Zámečníka. Ale právě jenom o toto „podpásové jednání“ Horákovi proti Zámečníkovi od samého počátku šlo! O nic jiného! Jak zmiňuji již i výše.

Možná, že i Zámečník chyboval, ale objektivně zjistit se to může pouze s čistou a klidnou hlavou a hlavně

trpělivou a mravenčí prací! To ale nebyl Horákův cíl, jak popisuji výše i níže. Rozhodně toto nezjistí ostudným, naprosto jalovým napadáním, s mozkem v zajetí zášti!

Nebo si ten náš „namyšlený profesor“ myslí, že když bude někoho takto sprostě a bez patřičných argumentů veřejně napadat, že se jím smyšleně obviněný natolik „rozklepe“, že se mu sám a bez odporu veřejně přizná ke všemu, i k tomu co není pravda?!

Pravda je, dle mého názoru, že Zámečník mohl uvést trochu podrobnější a ucelenější informace, z kterých by přesvědčivěji vyplývala skutečnost. Ale možná, že tento zdánlivý nedostatek u něho byl zapříčiněn právě tou sprostotou Horákových výpadů!

Nevíme ani přesně, jaká v tu dobu vládla ve vedení Města atmosféra. Zda se více a více vyostřovala proti komunistovi, Zámečníkovi. Z toho, co si Jirka Horák veřejně a bez jakéhokoli povšimnutí ostatních funkcionářů vedení Radnice, respektive, spíše s veřejnou podporou některých členů vedení radnice dovolil, to tak asi bylo. Jediný, kdo se Zámečníka svým způsobem zastal byl tehdejší člen zastupitelstva, ing. Josef Jedlička ve VN. 

Pak ale musela být i Zámečníkova psychika značně zatěžována, a proto není divu, že nereagoval úplně přesně tak, jak si to vyžadovala situace. A kolegové z vedení Města se na něho zcela vykašlali! Spíše si ještě přisadili !!!

Zámečník se proto nemohl zřejmě nad  tímto tématem hlouběji a v klidu zamyslet, případně se i podrobněji poradit s pracovníky tepelného hospodářství.

Nestalo se tak asi i proto, že se mohl domnívat, že útočník Horák je vzdělaný člověk a že jeho vysvětlení pochopí.   A k pochopení to určitě bylo!!! 

Protože informace uvedené Zámečníkem byly na takové úrovni, že se od nich mohla odvíjet další smysluplná diskuse k objasnění všech dalších případných dotazů!!!  Ale pouze slušná a smysluplná! Ale o tuto Jirkovi Horákovi vůbec nešlo! 

Proto jenom připomínám, že profesor Jirka Horák zcela určitě neví o čem chce v tomto případě veřejně hovořit! Tehdejšímu „nejenom!“ technickému stavu tepelného hospodářství rozhodně vůbec nerozuměl a nerozumí mu určitě ani dnes a zřejmě ani jeho přátelé, jeho našeptávači či spolu útočníci!

Nakonecnejlépe se vždy útočí „neználkům!“! Přímo takto výstižně se pojmenoval profesor sám! ve svém článku v č. 4/2006 VN. Nikdo jiný mu toto pojmenování nepřiřknul! ON to ale myslel zase jenom v tom ironickém smyslu! Nikdy by si nepřipustil, že v tomto problému je skutečně za neználka, minimálně „na druhou“!

Neználkové totiž nemají žádné zábrany, když neví a skutečnost je nezajímá!  Vzhledem k tomuže je zajímá pouze jejich vlastní myšlenka, tak ze sebe „sypají“ spousty slov a je jim zcela jedno, jakou mají skutečnou kvalitu, či význam! Přitom ti jenom hloupí neználci jsou podle mne méně nebezpeční než ti, kteří jsou ještě navíc i účeloví, ke kterým řadím i Jirku Horáka!

Těch zmatených slov a vět je rozhodně mnoho. Proto je potom i Horákovo prosazování zmatečného obsahu také jenom zmatečné a zcela nesmyslné! proto to jsou jenom pouhé slátaniny, lži a nesmysly!

A jenom takovýmto naprosto scestným způsobem Jirka Horák odůvodňuje své fanatické a nesmyslné myšlenky!

 

Já si samozřejmě ze svých zkušeností přesvědčivě uvědomuji, že téměř všechny Horákem uváděné technické či cenové údaje jsou naprosto nesmyslné, nepravdivé, a vůbec nemůžou odpovídat tehdejší skutečnosti a i si vzájemně odporují.

Ale on sám je zde zcela suverénně a s naprosto neomylným přesvědčením o své pravdě uvádí, a ani jednatel soukromé firmy, kterou Horák tak propaguje tyto informace neopravil, tak mu je nebudu polopaticky a hlavně shovívavě vysvětlovat ve smyslu, že se mýlí.

To bych byl na profesora zbytečně až moc hodný, vzhledem k jeho nehoráznému a sprostému veřejnému projevu ve Vimperských novinách!!! Já na těchto jeho nesmyslech stavím argumentaci, abych mohl Horákovi prokázat zlotřilost jeho myšlenkových bludů.