Perla mezi řekami

OTAVA perla mezi řekami

 otava1

Název nové publikace, která vás provede těmi nejkrásnějšími, nejdivočejšími, nejklidnějšími, nejbarevnějšími místy zlatonosné Otavy, je zcela pravdivý.  Už Ladislav Stelík, jehož verše naši Otavu opěvují, oceňoval její jedinečnost a pokusil se zachytit  její odstíny slovy …

 

otava2

 

Pro autory ‘nových pohledů’ je Otava něco jako jejich malý vnitřní svět. Jsou s ní spjati více než tím, že ji vidí, koupou se v ní, obdivují její živočišnost i klidná útočiště. Fotograf Jan Kavale, historik Vladimír Horpeniak a autor průvodních textů Břetislav Pojar s Otavou zacházejí jako s pravou dámou.

 

otava3

 

O vydání knížky se postaral podporovatel regioální literatury, Typos Klatovy, jehož ředitel Václav Mlynařík doplňuje autorskou trojici jako šumavský patriot.

 

Nádherné fotografie, které jsou průvodci po Otavě, nerušené doprovodnými texty, mnohdy překvapí a nutí vás vstát a jít se brouzdat… v mělčinách nebo po březích, to už nechávají autoři zcela na fantazii čtenáře.

 

 

Slavnostní křest knihy je před námi, jste srdečně zváni! Kmotrem nové publikace je známý kytarový virtuos, milovník  vody a Otavy zvlášť, Lubomír Brabec.

 

krest otava