policie

Vzal otci auto, může sedět dva roky

Vzal otci auto

Prachatice/Volary – jednadvacetiletý mladík z Prachaticka si asi myslel, že mu „půjčení“ auta bez dovolení projde. Mýlil se a majitel vozu, jeho otec, policistům potvrdil, že jeho syn chtěl užívat auto neoprávněně.

Teď čelí mladý muž, který navíc ani není držitelem řidičského oprávnění, podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Další prověřování provádí volarští policisté ve zkráceném přípravném řízení. Za nedovolené „půjčení“ auta hrozí muži až dva roky za mřížemi.

 

 

Kradla ve firmě

Prachatice – Zaměstnankyně z firmy odcizila několik kilogramů krmiva v podobě tyčinek.

Prachatičtí kriminalisté sdělili podezření 43leté ženě z Prachatic z přečinu krádeže. Podezřelá, jako zaměstnanec, odcizila v polovině března z jedné prachatické firmy 130 kg vyřazeného krmiva v podobě tyčinek a dále 360 kusů zhotovených pytlíků s tyčinkami, čímž poškozené organizaci způsobila škodu za téměř 16 000 korun. Žena bude ze svého jednání již v brzké době zodpovídat před soudem.

 

 

Dva výtržníky čeká opět soud

Prachatice/ Vimperk – Muži fyzicky napadli dva hosty baru a poničili zařízení za téměř 18 000 korun.

Vimperští policisté sdělili podezření 29letému a 23letému muži z Prachaticka z přečinů výtržnictví, které spáchali v souběhu s přečinem ublížení na zdraví. Podezřelí ve druhé polovině března navštívili nonstop bar ve Vimperku, kde fyzicky napadli dva muže. Jeden z podezřelých udeřil poškozeného do obličeje, toto napadení skončilo zraněním které si vyžádalo lékařské ošetření a několikatýdenní pracovní neschopnost. Druhý podezřelý napadl dalšího muže, kterému zabořil prsty do levého oka, čímž mu způsobil zhmoždění levé bulvy a levé rohovky. Zranění si vyžádalo několikadenní dobu léčení. Při incidentu dále došlo ke znečištění koberce, k poškození šesti židlí, dřevěného obložení boxů baru a krbových kamen… Poškozená firma vyčíslila škodu na téměř 18 000 korun. Oba agresoři byli za přečin výtržnictví odsouzeni okresním soudem v posledních třech letech. Další šetření případu provádí vimperští policisté ve zkráceném přípravném řízení.

-red, p cr-