Nečekaný fotbalový úspěch!

Fotbalové překvapení

Zatímco se 30. dubna většina dívek z Gymnázia a SOŠe Vimperk připravovala na akční večer nebo na druhý den, hledat rozkvetlý strom, měli naši studenti na Poháru Josefa Masopusta úplně jiné starosti…

Probojovali se totiž mezi nejlepší týmy středních škol v Jihočeském kraji. Historicky nejlepším umístěním bývalo nejlépe 5. místo.

O tom, že se jednalo o významnou sportovní událost v kraji, svědčila i účast hejtmana Jihočeského kraje, Jiřího Zimoly, který turnaj slavnostním výkopem zahájil.

V prvním zápasu ve skupině bojovali naši chlapci s kompletním ligovým dorosteneckým týmem Sezimova Ústí. A nebudete věřit…., kluci, většinou z vesnických týmů, Čkyně, Vacova, Zdíkova dokázali prohrát pouze 2:0!

V dalších zápasech skupiny již svou bojovností soupeře doslova udolali… Zde se výrazně prosadili brankář Volf, střelec Klose, výborně pracovala obrana s dirigentem Chalupou. Ale bez společného úsilí celého kolektivu by se takový výsledek nedostavil…

A stalo se historicky neskutečné: postup do bojů o medaile!

O třetí místo se naši chlapci utkali s favorizovaným Pískem. (Obávali jsme se velkého výprasku…) Naši chlapci opět překvapili, nejen nás, trenéry, ale i samotného soupeře, který byl opět plný hráčů nejvyšší dorostenecké soutěže. Pepa Fiedler mohl rozhodnout po krásném centru, ale poslal míč z malého vápna nekompromisně do nebes! Ale výsledek zápasu byl nakonec stejně skvělý: 0:0!

Na řadu přišly penalty… Jazýček vah se, co chvilku, nakláněl ve prospěch Písku, ve prospěch Vimperka. Bohužel, tady nás už štěstí a fotbalový um opustily…Prohráli jsme s píseckou školou na penalty a celkově skončili na 4. místě. Díky všem hráčům za bojovnost, za krásný výsledek. Děkujeme též maturantům, že nelenili a v poslední den jejich školy ještě reprezentovali G a SOŠe na vrcholné akci. Ať se při maturitě daří jako na hřišti!

 

Trenéři – Vojtěch Huřík, Luděk Filip

 

—————————————————————————————————————————————————————————–

S.Ústí Třeboň Blatná Vimperk SKORE BODY POŘADÍ
COP S.Ústí   4 : 1 10 : 0 2 : 0 16 : 1 9 1.
OA,SOŠ a SOU Třeboň 1 : 4   1 : 0 0 : 2 2 : 6 3 3.
SOŠ Blatná 0 : 10 0 : 1   0 : 1 0 : 13 0 4.
Gym.a SOŠe Vimperk 0 : 2 3 : 0 1 : 0   4 : 2 6 2.

O 3.místo :

SPŠ Písek – Gym.a SOŠe Vimperk 0 : 0

penalty 2 : 1

FINÁLE :

Gym.Č.Budějovice – COP SÚ 1 : 1 penalty 3 : 2

 

CELKOVÉ POŘADÍ :

1. Gymnázium Česká a Olympijských nadějí Č. Budějovice
2. VOŠ,SŠ COP Sezimovo Ústí
3. SPŠ a VOŠ Písek
4. Gymnázium a SOŠe Vimperk
5. – 6. Gymnázium Pierra de Coubertina Tábor & OA, SOŠ a SOU Třeboň
7. – 8. SOŠ strojní a elektrotechnická Velešín & SOŠ Blatná

Mgr. Josef Musil – ředitel DDM Tábor, Alena Heršálková – OR AŠSK Tábor, Jan Steinbauer – předseda JčKR AŠSK ČR
Ota Kinšt – sekretář JčKR AŠSK ČR

 

 

 {gallery}vimperk/2014/05_kveten/fotbal_gympl/{/gallery}