Z opuštěného hotelu odnesli za 90 tisíc

Z bývalého hotelu zmizely radiátory

Prachatice / Nová Pec – Z neprovozovaného hotelu pachatel demontoval a následně odcizil radiátory a kovové okapy za téměř 90 000 korun

 

Volarští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel se během června 2013 až března 2014 vloupal do neprovozovaného hotelu v obci Nová Pec. Následně z hotelových pokojů demontoval a odcizil celkem 12 kusů kovových radiátorů a dále ze střechy hotelu odcizil dva kusy kovových okapů o délce 24 metrů, přičemž pachatel stačil poškodit střešní krytinu. Poškozené organizaci tak vznikla škoda za téměř 90 000 korun. Netoličtí policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

Další zprávy policejního informačního servisu:

 

Otec neplatil na syny – teď čelí trestnímu řízení

Prachatice / Netolice – Netoličtí policisté sdělili podezření 42letému muži z Prachaticka z přečinu zanedbání povinné výživy. Muž totiž soustavně neplnil v době od listopadu 2013 do března 2014 vyživovací povinnost na své dva nezletilé syny, ačkoliv mu tuto povinnost rozsudkem stanovil okresní soud. Za rozhodné období muž na výživném dluží nejméně 20 000 korun. Další prověřování provádí netoličtí policisté formou zkráceného přípravného řízení.

 

 

Krádež věcí ze stavby – během Velikonoc zmizely traverzy

Prachatice / Strážný – Během velikonočních svátků někdo odcizil ze stavby traverzy a nářadí za více jak 110 000 korun.  

Hornovltavičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel vnikl během prodlouženého velikonočního víkendu do vnitřních prostor stavby v obci Strážný, odkud odcizil zhruba 15 kusů vybouraných traverz, následně vnikl do skladu nářadí, ze kterého odcizil čtyři kusy bouracích kladiv a jeden kus kotoučové pily, čímž poškozené firmě způsobil škodu za více jak 110 000 korun. Policisté provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

-red, p cr-