Je to šest let, co odešel s beránkem…

VÍŤA MARČÍK „MALÝ PRINC“
Není pohádka jako pohádka, není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden – Malý princ Antoina de Saint-Exupéry: kouzelná pohádková bytost, přichází na naši zemi ze vzdálených vesmírných světů, aby se kdesi v africké poušti setkal s autorem našeho příběhu a zjevil mu tajemství své podivuhodné životní pouti. Ale zjeví mu vlastně daleko víc: tajemství čistého srdce, dobra a krásy. Je to hluboký příběh, plný moudrosti, inspirující pro všechny generace.

 vitamarcik1

Do Sušice opět přijíždí Víťa Marčík ml. Tentokrát v neděli 4. května 2014.  V sušickém kině se od 19 hod. rozvine příběh Malého prince. Jedná se o nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho, které je i v dnešní době smírně populární. Mnoho žáků, již se ucházelo v recitačních soutěžích dětí a mládeže si tento rok opět vybrala texty z tohoto nejslavnějšího díla moderní světové literatury.

 

Divadlo jednoho herce, který na starém kočárku, s pomocí loutek a hudby, vypráví o svém setkání s Malým princem začíná takto: ,,Rád bych Vám vyprávěl o Malém princi. Dosud nikdy jsem tu příhodu nikomu nevyprávěl. A dnes je tomu jistě již šest let, co můj přítel odešel s beránkem. Snažím-li se to tu vše dopodrobna popsat, dělám to proto, abych na něj nezapomněl. Je smutné zapomenout na přítele. A mohu se stát jednou takovým jako dospělí, kteří se už nezajímají o nic jiného než o číslice.”

 

vitamarcik2

 

Padesátiminutové představení není pro malé děti, ale naopak pro nás, dospělé a dospívající. Doporučuje se od 12 let. Představení bude benefiční. Výtěžek putuje do malé, ale živé a krásné farnosti Hartmanice, které toto léto čeká nákladná oprava střechy, na kterou již získalo státní dotaci, ale stále chybí částka 30 tisíc Kč. Farnost je finančně vyčerpána a tak je účast na tomto divadle nejen příjemným, ale zároveň dobrým skutkem. Pozvěte své přátele a příbuzné. Nebudete litovat.


PŘEDPRODEJ VSTUPENEK ZDE