mpilustr

Školu “hlídal” pitbul

Školu „hlídal“ pitbul

Na linku 156 oznámili ze ZŠ Vodňanská, že mají před vchodem do školy uvázaného pitbula. Hlídka se dostavila na místo, kde ji očekával pracovník školy, který uvedl, že tento pes zde byl přivázán již minulý týden, kdy na toto nevhodné ponechání psa upozornil pána, který s ním přišel. Nyní je zde s ním majitelka, která si šla do školní jídelny pro oběd. Hlídka počkala u vchodu do areálu školy, kam se po chvíli dostavila majitelka psa. Paní byla na nevhodné přivázání psa u vchodu do areálu školy, kudy procházejí děti, upozorněna. Jak sama uvedla, pracovnice jídelny ji také na toto upozornily a uvedly, že toto přivazování psa již řešily s jejím přítelem, ale ten jí nic neřekl. Paní přislíbila, že se to již nebude opakovat.

 

 

Opilec si „ustlal“ v neděli před Eurotelem

Krátce po jedné hodině po půlnoci přišla oznámit na služebnu žena, že v loubí před Eurotelem na Velkém náměstí leží nějaký muž. Operační přivolal na místo vozidlovou hlídku, kde hlídka zjistila, že opilce již z několika případů zná – zjevně byl pod vlivem alkoholu, nebo jiné návykové látky a vůbec s hlídkou nebyl schopen komunikovat, ani se dostat na nohy. Proto byla přivolána ZZS. Ta si po příjezdu mladíka převzala a odvezla na JIP.

 

 

Zajistili hledaného

Na kamerovém systému si stálá služba všimla pokřikujícího muže, kterého hledala Policie ČR. Uvědomili OO P ČR a ve spolupráci s ní převezli muže poté, co jej zastihli, jak prochází branou směrem na Malé náměstí.

Po provedené kontrole totožnosti a zkontrolování, zda u sebe nemá zbraň byl převezen a předán sloužící hlídce Policie.

 

 

Nález munice

Strážníkům MP oznámil koncem března muž, že při rozebírání střechy kůlny našli bedničku protitankových granátů. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že spolu s kamarádem bourali kůlnu a našli zde 16 kusů nábojů do kulometu. Hlídka MP po konzultaci s pracovnicí oddělení zbraní a střeliva převezla náboje na P ČR.

 

-mp-