SK Čkyně – TJ Blatná

Čkyňská tvrz nepadla ani proti Blatné

 

Čkyně: Ve šlágru kola krajské I.B třídy přivítala druhá Čkyně suveréní hráče Blatné. Domácí ještě doma letos nikdy nevyšli bodově naprázdno, to jistě chtěla změnit Blatná. Utkání se odehrávalo v rychlém tempu a diváci měli na co koukat, utkání totiž sneslo měřítko vysoké kvality. Necelá stovka domácích příznivců byla po posledním hvizdu sudího Jevčáka šťastnější po výhře domácích borců 2:0.

 

Do zápasu vstoupili domácí borci ve velikém stylu a v 6.minutě se poprvé radovali, centr do vápna sklepnul hlavou zkušený Kvapil na nohu Pinkeho a ten z otočky napálil míč pod horní tyčku, Vlas neměl nejmenší šanci – 1:0.V 9.minutě poprvé zahrozili hosté, Holfeld však dobrý centr do šestnáctky schoval do svých rukavic. Poté se zápas odehrával stylem nahoru dolu, šance na obou stranách brankáři kryli. Do velké šance hostů se dostal Prokopec který ve 24.minutě pálil jen těsně nad domácí svatyni. Pět minut před koncem prvního dějství zahrál nedovoleně ve vápně Chalupa a sudí nařídil pokutový kop, míč si postavil dobře hrající Peleška, Holfeld ale jeho střelu k pravé tyči fantasticky vyrazil na roh, velice důležitý zákrok domácího brankáře! To však nebylo v první půli vše, o tři minuty později se do úniku dostal domácí Vondrášek, mohl Čkyni poslat do dvoubrankového trháku, balón si však těsně před Vlasem předkopl moc a hostující brankář výběhem šanci zlikvidoval.

 

Do druhé půle vlétli hosté jako uragán, ve 49.minutě byl opět blízko vyrovnání Peleška, dobře chytající Holfeld si s jeho pokusem poradil. Tím začal velký tlak hostů, domácí obrana hrálo jako jeden muž v zády s vynikajícím Holfeldem, vyrovnání se tak nekonalo. To trvalo až do 61.minuty, domácí zahrávali standartku, neuvěřitelný závar ve vápně nezakončil dobře Kuneš ani Chalupa až Lukáš Provod dokázal dopravit míč do branky – 2:0.Hosté ani po této brance nepřestávali tlačit, asi největší šanci měl kdo jiný než Pleška, dostal přihrávku do malého vápna, balon ihned směroval do branky – domácí Holfeld vytáhl opět senzační zákrok a Čkyňské v těžkých chvílích podržel. Domácí tým se semknul a bránil tlak hostů, do brejku se dostal Kvapil, řítil se sám na Vlase, ten však třetí branku nepustil.

Poslední šanci hostů měl agilní Křivanec, když pálil jen nad. Tečku za utkáním udělal domácí Vondrášek když v první nastavené minutě vyslal ránu která jen těsně minula branku.

 

Po 92.minutách ukončil sudí Jevčák velice kvalitní utkání, která zvládl řídit velmi dobře.

 

V další kole zajíždí Čkyně na hřiště Chelčic.

 

Sk Čkyně – TJ Blatná 2:0 (1:0)

 

Branky: 6.Pinke, 61. Lukáš Provod

 

Ve 40.minutě chytil domácí Holfeld Peleškovi penaltu!

 

ŽK: Vondrášek, Turek Václav, Kuneš – Prokopec, Čadek

 

Sudí: Jevčák – Mráz, Háša DS: Šafránek

 

Čkyně: Holfeld – Duka, Turek Václav ml., Chalupa, Martan – Pinke, Kvapil(88.Turek Michal), Vondrášek, Provod Lukáš – Kuneš, Toman(80.Gerold)

 

text: Patrick Krull