nehody

Dvě auta na střeše, hledá se svědek nehody

Obě nedělní nehody osobních vozů měly jedno společné – auta skončila na střeše

V neděli před půl třetí odpoledne jela 60letá žena z obce u Nýrska ve směru od obce Nýrsko na  Janovice nad Úhlavou. Před obcí začala na přímém úseku předjíždět jiné auto s přívěsem, které ale v uvedenou dobu předjíždělo cyklistu jedoucího po pravé krajnici. Aby řidička zabránila střetu s vozidlem šlápla na brzdy ale dostala smyk a narazila pravou přední částí do levého boku předjížděného VW Golf, od kterého se odrazila a přejela vlevo mimo komunikaci, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Při nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdce. Škoda činí 71 000 Kč. Alkohol byl vyloučen dechovými zkouškami u všech řidičů.
 
 

V ten samý den jednu hodinu po půlnoci řídil 21letý muž z obce na Nepomucku vůz ve směru od Nového Čestína na Mochtín. Při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy a vjel vpravo mimo komunikaci, kde se auto převrátilo na střechu. Muž místo dopravní nehody opustil a policisté jej vypátrali. Muž se před druhou hodinou podrobil dechové zkoušce s výsledkem 1,83 a opakovaně 1,95 promile alkoholu. Zdravotnickou službou byl muž převezen se zraněním do nemocnice k ošetření. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a řidič čelí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

***

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

Žádost o spolupráci při prošetřování dopravní nehody vyysílají policisté směrem k veřejnosti. Jde o případ  nehody u obce Kochánov v neděli odpoledne – srážka dvou terénních motorek. Policisté hledají případné svědky nehody.

K nehodě mělo dojít krátce o druhé hodině, podle hlášení na tísňovou linku měli účastníci  jeden motocykl žluté, druhý zelené barvy. Na motorkách nebyly registrační značky. Řidiči ve věku 18 a 19 let z obcí na Sušicku byli převezeni se zraněními do nemocnice. Příčina srážky dvou motocyklů je předmětem dalšího šetření.
 
Policie žádá případné svědky, kteří viděli jezdit v lesním porostu muže na terénních motocyklech, aby podali zprávu na dopravní inspektorát v Klatovech – telefonní číslo 974 334 251 nebo e-mail: kt.di.sdn@pcr.cz.

 

SUŠICE – Neznámý řidič narazil do zaparkovaného vozidla a ujel

V noci z 25. na 26. března 2014 v Sušici neznámý řidič řídil nezjištěné vozidlo po ulici Pravdova a narazil do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felicia a z místa dopravní nehody ujel.

     Policisté z dopravního inspektorátu žádají občany o pomoc při šetření této dopravní nehody. Jakékoli informace můžete podat na telefon číslo 974 334 251 nebo na e-mail: kt.di.sdn@pcr.cz.

 

-red, p cr-